reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No nie wiem jak uważa ! Ja jak będę w ciąży idę odrazu na chorobowe nawet nie ma innej opcji .
Myśle ze będę miała zielone światło w lutym a do marca mam umowę . Nie zastanawiam się ani minuty idę na chorobowe przynajmniej na początku .
Za dużo przeszłam żeby tak ryzykować .

Zależy tez jaką ona prace wykonuje .
Ja też po zrobieniu testu byłam w pracy 2 dni, potem 2 dni urlopu i l4 do końca. W pierwszej ciąży którą straciłam, chciałam być dobrą ciocią i chodzić do pracy. I chodziłam do połowy 5 tygodnia i wylądowałam w szpitalu.

reklama
Też mam duży kłopot z decyzją typu praca ....teraz pravowałam do 13 tc czyli do feralnych prenatalnych ale mialam zamiar dluzej pewnie nie miala wplywu na genetyke mojego synka ale pani Janosz mi powiedziala ze praca w korporacj dla Niej to L4 od poczatku ☺ ja mam w korpo odpowiedzialane stanowisko wuec stres 200%. Wracam w styczniu i decyzja w lutym rozpoczynamy starania pierwsze mydlalam zeby kombinowac dalej z L4 i nie wracac w styczniu tylko zaczac starania w lutym ale moze byc roznie w ciaze moge zajsc lub nie. Wroce ale co zrobic jak zajde w ciaze .....kurde teraz powiedzialam ze jestem potem strata pewnie kolejny raz bede ostrozniejsza z powiedzeniem ech bede myslec w styczniu.
Myslicie ze duzy stres ma bezposredni wplyw na powodzenie ciazy???

Też mam duży kłopot z decyzją typu praca ....teraz pravowałam do 13 tc czyli do feralnych prenatalnych ale mialam zamiar dluzej pewnie nie miala wplywu na genetyke mojego synka ale pani Janosz mi powiedziala ze praca w korporacj dla Niej to L4 od poczatku [emoji5] ja mam w korpo odpowiedzialane stanowisko wuec stres 200%. Wracam w styczniu i decyzja w lutym rozpoczynamy starania pierwsze mydlalam zeby kombinowac dalej z L4 i nie wracac w styczniu tylko zaczac starania w lutym ale moze byc roznie w ciaze moge zajsc lub nie. Wroce ale co zrobic jak zajde w ciaze .....kurde teraz powiedzialam ze jestem potem strata pewnie kolejny raz bede ostrozniejsza z powiedzeniem ech bede myslec w styczniu.

No oczywiście , że ma wpływ stres !

Też mam duży kłopot z decyzją typu praca ....teraz pravowałam do 13 tc czyli do feralnych prenatalnych ale mialam zamiar dluzej pewnie nie miala wplywu na genetyke mojego synka ale pani Janosz mi powiedziala ze praca w korporacj dla Niej to L4 od poczatku [emoji5] ja mam w korpo odpowiedzialane stanowisko wuec stres 200%. Wracam w styczniu i decyzja w lutym rozpoczynamy starania pierwsze mydlalam zeby kombinowac dalej z L4 i nie wracac w styczniu tylko zaczac starania w lutym ale moze byc roznie w ciaze moge zajsc lub nie. Wroce ale co zrobic jak zajde w ciaze .....kurde teraz powiedzialam ze jestem potem strata pewnie kolejny raz bede ostrozniejsza z powiedzeniem ech bede myslec w styczniu.

Dziewczyny poszukajcie w necie. Amerykanie robili badania o wpływie stresu na poronienie w warunkach wojennych. Okazało się, ze nie ma on wpływu. Bardziej na poczęcie ale tez niedużo.

Też mi się wydaje że nie ma. Jak zaszlam w ciążę po poronieniu to bałam się okropnie, nie spałam w nocy i ciągle biegałam sprawdzać czy nie ma krwi. Bardziej na poczęcie bo może mącić w cyklu
Ja tez po poronieniu mialam ogromne wyrzuty sumienia bo myslam zeprzez prace to sie stalo ale dzis wiem ze tak nie bylo .Dziewczyny moze mi poradzicie bo nie wiem co robic czy czekac na wizyte u dr Sydora ktora bedzie w styczniu czy starac sie bez accofilu mam genotyp aa tylko na zelaznym zrsyawie.Myslalam zeby isc do gina by zwiekszyl mi dawke encortonu i na razie tak probowac.Teraz juz nie staralismy sie i mam ogromnego dola ze czas leci..Bede wdzieczna za rade.

Ostatnia edycja:
@Luna 33344 ja bym podeszła z accofilem.... jesli cos by się (nie daj Boże) stało z kolejną ciążą to byś sobie zarzucała że nie poczekalas na lek który przy kirze AA bardzo pomaga.
Ale to ja bym tak zrobiła :)
Kiedy masz wizyte?

Dziewczyny, bo ja czytam wątek uważnie i się dzięki wam dokształcam, ale jednej rzeczy nie rozumiem. W jakim przypadku i z jakim wskazaniem są szczepionki o których piszecie?

reklama
@magda_lena85 dobre pytanie ;) podstawowe wskazanie to brak hamowania, tzn 0 allo mlr. Do utrzymania ciąży potrzebny jest poziom ok 30-40. Przy poronieniach gdzie nie dziala żelazny zestaw i inne dostępne leki to czasami pomaga tylko szczepienie....

Do góry