reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ostatnie ciążę nie dochodzą do 200, wcześniejsze kończyły się na etapie przed 1000. Startuję zawsze od niskich bet (w jednym dniu spóźnienia @ moja beta wynosi w granicach 2-8 jednostek). Ostatni mój zestaw to: Encorton, Estrofem, Lenzetto, Progesterone Bessins, Duphaston, Luteina, Prograf, Accofil, Metformax, Fraxiparine i suple oraz witaminy :)
Ale zestaw rany boskie tez teraz mam mieć Prograf a jakie masz NK ? I leki zaczynasz brać od owulacji czy od pozytywnego testu ? Powiem Ci ze Kiry mamy identyczne i tez mam Acofil ja już nie mam pomysłu zrobiłam wszystko nawet szczepienia u Sachy i nic wszystko kończy się na 6 tc .

reklama
Dziewczyny jak szybko po ostatnim poronieniu rozpoczełyście starania?? Lekarz zalecił odczekać 3-4 cykle czy 1 cykl mam liczyć ten który zacznie się miesiączką po poronieniu??
Dzień zabiegu liczysz jako pierwszy dzień pierwszego cyklu ;)

Plastusia!!!!! Jaka śliczna Mania, jakie wy śliczne obie [emoji7] jesteś moją motywacją, Twoja smutna historia ze szczęśliwym zakończeniem daje mi siłę do walki. Bije od Ciebie szczęście [emoji4] buziaki dla Was [emoji8][emoji8][emoji8]

@strawbelka a co u Ciebie? Podczytujesz forum?
Kochana a co u ciebie? ;)

@Mi80 ja rodzilam w 23tc i też miałam odczekac 3 cykle. Liczyłam od pierwszej miesiączki.

@plastulinka super [emoji173] no faktycznie jesień była dla nas cudowna , więc mam nadzieję, że dla tych dziewczyn teraz też będzie.
Czas szybko leci, Twoja córeczka już ma 4 miesiące, moje blizniaki 23.11 będą miały pół roku ! I pomyśleć, s3 w zeszłym roku 18.10 dopiero dowiedziałam się o ciąży, a 16.11 zobaczyłam 2 serduszka:) :)

Hej Wikunia, ja miałam plamienia na początku szczęśliwej ciąży. Okazało się że mam niewielkiego krwiaka który szybko się wchłonął . Trzymam kciuki!

Czytam Was dziewczyny z sentymentu. Widzę że znów dużo dziewczyn dołączyło do naszego grona aniolkowych mam. W zeszlym roku jesień była bardzo łaskawa dla nas i dużo dziewczyn zaszło i donosiło ciążę. Liczę na to że tej jesieni będzie tak samo. Ściskamy was mocno z 4-miesieczną ManiąZobacz załącznik 1043821
@plastulinka myślałam ostatnio o was dużo. Super, że się odezwałaś [emoji3531]

@czarna_mala co u was?

Witajcie! Długo zastanawiałam się czy napisać. Czytam forum od przeszło 2 lat, przez ten czas kibicowałam wielu z Was, przeżywałam wzloty i upadki. Postanowiłam się odezwać z nadzieją, że moja historia doda komuś otuchy. Jestem po 3 poronieniach, wszystkie miały miejsce w 2016 roku. W lutym poronienie w 9+6 ciąża zatrzymała się w 7+0, w lipcu, 10+0/6+1 i w grudniu 6+4/5+0. Po ostatniej stracie załamałam się, nie chciałam słyszeć o kolejnej ciąży, nastąpiło u mnie wyparcie chęci zostania mamą, uparcie powtarzałam, że tego nie chce i chyba sama w to uwierzyłam w związku z czym nie diagnozowałam się, wcześniej też nikt nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań. Sytuacja zmieniła się w tym roku, poraz kolejny moja tarczyca o sobie przypomniała i zanikł mi okres. Pojawiłam się w gabinecie u mojej Pani doktor po długiej absencji (nie widziałyśmy się od pierwszego poronienia). Okazało się, że dodatkowo mam torbiele na obu jajnika g. Usłyszałam też, że mam zacząć starania bo niedługo może być za późno. Dostałam duphaston i miałam go stosować przez kolejne 3 miesiące od 16 dnia cyklu przez 10 dni. Dodatkowo brałam Prenatal Uno, koenzym q10, witaminę D3, acard 150, Feminovit +DHA. Mąż zażywał profilaktycznie Fertil Man i multiwitaminę dla mężczyzn. W pierwszym cyklu starań, który rozpoczął się w czerwcu zaszłam w ciążę. Przez kilka tygodni brałam Duphaston, Acard (nadal) oraz witaminy prenatal. Dziś mamy 21+4, synek rozwija się rewelacyjnie, rośnie nam mały pulpecik bo dziś ważył już 787 gram, ciąża nudna i bezproblemowa, jakiej każdej starającej się życzę. Mam cichą nadzieję, że moja historia doda trochę nadziei, którzy już zwątpili

reklama
Do góry