reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U mnie mąż ma w warcie, podobno tam właśnie od 22 czy 23tyg. U nas tak było, ale jak mąż wysłał akt martwego urodzenia to nikt nie zapytał w którym tyg. Akt wystarczył więc zawsze warto spróbować. Masz na to 3 lata
Wiem że u @Porzeczka1234 mąż miał te przeciwciała, ale chyba zaszła naturalnie w ciążę. Na pewno się odezwie i powie jak było :) dla pocieszenia powiem że ciąża udana, ma corcię ;)

U nas właśnie mąż ma w axa. Mają w warunkach że po 22tc i ja nawet nie składałam dokumentów. Ale daj znać czy się uda.

reklama
Wiem że u @Porzeczka1234 mąż miał te przeciwciała, ale chyba zaszła naturalnie w ciążę. Na pewno się odezwie i powie jak było :) dla pocieszenia powiem że ciąża udana, ma corcię ;)

U nas właśnie mąż ma w axa. Mają w warunkach że po 22tc i ja nawet nie składałam dokumentów. Ale daj znać czy się uda.

Dziewczyny ja myśle, ze spróbować warto. Wszystko zależy od tego, czy będą zadać dokumentów lub oświadczenia o wieku ciąży. Jest duże prawdopodobieństwo, ze nie. Szczególnie, jeśli składacie przez zakład pracy.

Cześć, czy są tu jakieś osoby, które miały problem z przeciwciałami przeciwplemnikowymi u męża i miały zaleconą inseminację? Jeśli tak, to czy była ona udana?
Mój mąż je ma ja miałam 2 inseminacje kazda udana za 1 razem chodź z niej 2 straty. Za 3 razem mąż dosał steryd w czasie moich dni owu i zaszłam naturalnie w pierwszych cyklach a wcześniej nie zachodziłam naturalnie w ogóle... Czy sa jakieś inne problemy u męża/partnera prócz przeciwciał w spermie?

@Wikunia7 gratuluję!

@ovli22 co mówił malina? Wiesz jakie leki zaproponuje ? Jak ogólnie oceniasz propozycję leczenia i samego profesorka?

U mnie mąż ma w warcie, podobno tam właśnie od 22 czy 23tyg. U nas tak było, ale jak mąż wysłał akt martwego urodzenia to nikt nie zapytał w którym tyg. Akt wystarczył więc zawsze warto spróbować. Masz na to 3 lata

O widzisz, to może faktycznie jeszcze warto spróbować. Mijają teraz 2 lata więc jeszcze byłby czas na to.

Dziewczyny oddam w dobre ręce 6 butelek intralipidu i 6 butelek soli fizjologicznej 500ml :) najchętniej odbiór osobisty w wawie ale w razie potrzeby mogę wysłać pocztą, ewentualnie odbiór w Łodzi 18.11 :)

Dziewczyny oddam w dobre ręce 6 butelek intralipidu i 6 butelek soli fizjologicznej 500ml :) najchętniej odbiór osobisty w wawie ale w razie potrzeby mogę wysłać pocztą, ewentualnie odbiór w Łodzi 18.11 :)

Dagmarie o wow ja chetnie przygarne :) ale w wawie byllam w zeszlym tyg wiec sie nie wybieram narazie tylko poczta w gre by wchodzila :)

wlasnie wczoraj robilam bete i jest pozytywna :) 10dpo i wynik 53 :) takze intralipid bedzie dalej potrzebny :) dzisiaj ide na kolejny wlew
Boze zeby tym razem sie wszystko udalo !!

Dagmarie o wow ja chetnie przygarne :) ale w wawie byllam w zeszlym tyg wiec sie nie wybieram narazie tylko poczta w gre by wchodzila :)

wlasnie wczoraj robilam bete i jest pozytywna :) 10dpo i wynik 53 :) takze intralipid bedzie dalej potrzebny :) dzisiaj ide na kolejny wlew

u mnie dzisiaj będzie pierwszy wlew z Intralipidu. Już mam trochę stresa. Będę miała podawany wlew w domu. Podjedzie pielęgniarka podłączy wszystko i będę grzecznie czekać aż wszystko zleci.

apsik przed pierwszym tez mialam stresa ale nic sie nie stalo
generalnie jak dobrze podlaczone to nie moze byc zlych skutkow ubocznych :) ja wlasnie jade na wlew :)

apsik przed pierwszym tez mialam stresa ale nic sie nie stalo
generalnie jak dobrze podlaczone to nie moze byc zlych skutkow ubocznych :) ja wlasnie jade na wlew :)
a Ty masz podawane w klinice ? czy w też w domu? niby się tego nie obawiałam... ale trochę mnie nastraszył lekarz. Jak mu powiedziałam, ze zdecydowałam się to wykupić sama i mieć to podawane w domu. Zobaczymy jak będzie :)
a jak długo u Ciebie trwa podawanie ?
Ja dzisiaj mam pierwszy wlew 200 ml Intralipidu. W dniu transferu mam kolejny wlew. A potem przy pozytywnej becie.

reklama

Trzymam mocno kciuki by tym razem zaowocowało tłuściutkie różowym bobasem do przytulania i kochania [emoji3590]

Jestem w warszawie. Na dniach będę wracać, więc jeśli jesteś z Krakowa mogę zabrać intralipid

Do góry