reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U mnie mąż ma w warcie, podobno tam właśnie od 22 czy 23tyg. U nas tak było, ale jak mąż wysłał akt martwego urodzenia to nikt nie zapytał w którym tyg. Akt wystarczył więc zawsze warto spróbować. Masz na to 3 lata
Wiem że u @Porzeczka1234 mąż miał te przeciwciała, ale chyba zaszła naturalnie w ciążę. Na pewno się odezwie i powie jak było :) dla pocieszenia powiem że ciąża udana, ma corcię ;)

U nas właśnie mąż ma w axa. Mają w warunkach że po 22tc i ja nawet nie składałam dokumentów. Ale daj znać czy się uda.

reklama
Wiem że u @Porzeczka1234 mąż miał te przeciwciała, ale chyba zaszła naturalnie w ciążę. Na pewno się odezwie i powie jak było :) dla pocieszenia powiem że ciąża udana, ma corcię ;)

U nas właśnie mąż ma w axa. Mają w warunkach że po 22tc i ja nawet nie składałam dokumentów. Ale daj znać czy się uda.

Dziewczyny ja myśle, ze spróbować warto. Wszystko zależy od tego, czy będą zadać dokumentów lub oświadczenia o wieku ciąży. Jest duże prawdopodobieństwo, ze nie. Szczególnie, jeśli składacie przez zakład pracy.

Cześć, czy są tu jakieś osoby, które miały problem z przeciwciałami przeciwplemnikowymi u męża i miały zaleconą inseminację? Jeśli tak, to czy była ona udana?
Mój mąż je ma ja miałam 2 inseminacje kazda udana za 1 razem chodź z niej 2 straty. Za 3 razem mąż dosał steryd w czasie moich dni owu i zaszłam naturalnie w pierwszych cyklach a wcześniej nie zachodziłam naturalnie w ogóle... Czy sa jakieś inne problemy u męża/partnera prócz przeciwciał w spermie?

@Wikunia7 gratuluję!

@ovli22 co mówił malina? Wiesz jakie leki zaproponuje ? Jak ogólnie oceniasz propozycję leczenia i samego profesorka?

U mnie mąż ma w warcie, podobno tam właśnie od 22 czy 23tyg. U nas tak było, ale jak mąż wysłał akt martwego urodzenia to nikt nie zapytał w którym tyg. Akt wystarczył więc zawsze warto spróbować. Masz na to 3 lata

O widzisz, to może faktycznie jeszcze warto spróbować. Mijają teraz 2 lata więc jeszcze byłby czas na to.

Dziewczyny oddam w dobre ręce 6 butelek intralipidu i 6 butelek soli fizjologicznej 500ml :) najchętniej odbiór osobisty w wawie ale w razie potrzeby mogę wysłać pocztą, ewentualnie odbiór w Łodzi 18.11 :)

Dziewczyny oddam w dobre ręce 6 butelek intralipidu i 6 butelek soli fizjologicznej 500ml :) najchętniej odbiór osobisty w wawie ale w razie potrzeby mogę wysłać pocztą, ewentualnie odbiór w Łodzi 18.11 :)

Dagmarie o wow ja chetnie przygarne :) ale w wawie byllam w zeszlym tyg wiec sie nie wybieram narazie tylko poczta w gre by wchodzila :)

wlasnie wczoraj robilam bete i jest pozytywna :) 10dpo i wynik 53 :) takze intralipid bedzie dalej potrzebny :) dzisiaj ide na kolejny wlew
Boze zeby tym razem sie wszystko udalo !!

Dagmarie o wow ja chetnie przygarne :) ale w wawie byllam w zeszlym tyg wiec sie nie wybieram narazie tylko poczta w gre by wchodzila :)

wlasnie wczoraj robilam bete i jest pozytywna :) 10dpo i wynik 53 :) takze intralipid bedzie dalej potrzebny :) dzisiaj ide na kolejny wlew

u mnie dzisiaj będzie pierwszy wlew z Intralipidu. Już mam trochę stresa. Będę miała podawany wlew w domu. Podjedzie pielęgniarka podłączy wszystko i będę grzecznie czekać aż wszystko zleci.

apsik przed pierwszym tez mialam stresa ale nic sie nie stalo
generalnie jak dobrze podlaczone to nie moze byc zlych skutkow ubocznych :) ja wlasnie jade na wlew :)

apsik przed pierwszym tez mialam stresa ale nic sie nie stalo
generalnie jak dobrze podlaczone to nie moze byc zlych skutkow ubocznych :) ja wlasnie jade na wlew :)
a Ty masz podawane w klinice ? czy w też w domu? niby się tego nie obawiałam... ale trochę mnie nastraszył lekarz. Jak mu powiedziałam, ze zdecydowałam się to wykupić sama i mieć to podawane w domu. Zobaczymy jak będzie :)
a jak długo u Ciebie trwa podawanie ?
Ja dzisiaj mam pierwszy wlew 200 ml Intralipidu. W dniu transferu mam kolejny wlew. A potem przy pozytywnej becie.

reklama

Trzymam mocno kciuki by tym razem zaowocowało tłuściutkie różowym bobasem do przytulania i kochania [emoji3590]

Jestem w warszawie. Na dniach będę wracać, więc jeśli jesteś z Krakowa mogę zabrać intralipid

Do góry