reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@mala_czarna to bardzo dobre wieści od rana ! Tym razem musi być dobrze ! ☺

A ja mam pytanie o ten czynnik anty xa. Zrobiłam badanie i wyszedł mi wynik 0,555 IU/ml, ale za wiele mi to nie mówi...
Biorę neoparin 0,4, czy któraś umie odczytać co oznacza ten wynik? Tzn czy mam prawidłowa dawkę leku?

Miłego dnia !

Jak juz będę mogła się pochwalić tym sukcesem, w co bardzo mocno wierze, to z ogromną przyjemnością podzielę się moim doświadczeniami na tym wątku [emoji173]
W ogóle to jestem pod jego ogromnym wrażeniem i wielki szacunek dla Ciebie, że wpadłas na pomysł zebrania tych wszystkich cennych informacji [emoji8][emoji4]
Malina moja praca to 1 z dwudziestu paru opisów :) ale pytania bardzo często się powtarzają więc tylko chcieć :) ♡ zatem powodzenia :*
A to masz wszelkie nowe informacje [emoji23] wczoraj powinnam dostać @ [emoji6] mąż mi mówi, żebyśmy spróbowali bez zbędnych leków, bo na lekach moje ciąże najszybciej się "ewakuują" [emoji849] wzięłam dziś pokryjomu Bessinsa [emoji39]Zobacz załącznik 1037333
Czarna twoje jak moje A moje jak twoje ♡♡♡ myślę że twój fitness pomógł :D

Kochana ja Ci powiem tak- do prenatalnych podejdź spokojnie na zasadzie że jest to trochę statystyka (choć nie do konca) ale wrzucają tam twój wiek, twoja historię też, A co do pomiarow to musi być fachowiec bo coz można pomierx6c w 13-14tc :) u mnie wyszło ryzyko 1:35, u koleżanki 1:99 A u 3 w ogóle dziecka "miało nie być" A wszystkie mamy zdrowe dzieci. Niestety nie zawsze tak jest. Test wykrywa bardzo często wady i to duże.
Żyj nadzieja i spokojnie podejdź do sprawy :)
Hej ;) ja już po badaniu. Okazało się że mam tyłozgiecoe i warunki były mocno ograniczone aby coś zobaczyć. Ogólnie większość ok., ale niestety przeziernosci karkowa 2.5 m. Ryzyko trisomia 21 z 1:600 wyskoczyło na 1:104. Także trochę teraz loteria. Byłam oddać krew na PAPA.
Byłam na prenatalnych w Abgeliusie i trochę żałuję że nie wybrałam lepszego specjalisty którego polecala mi dr Janosz, u doktora Staniczka. Ale mówi się trudno. Ciężko było wyliczyć. Lekarz się trochę mylił. Na USG zdjęciach jest wyłączony dokładnie 12tc A w jego zapisach jest 11t6d. Więc nie wiem skąd on to wziął. Mówił że 95% u których wychodzi przeziernosci powyżej normy jest,zdrowa. Modlitwa i wiara została. Nic więcej nie zrobię. Serducho bije 161 uderzeń i na tej kartce niby też mam zaznaczone że trochę za mało.
Już nic nie.kumam. za dużo tego. Za dużo tych badań i strachu o analizowania.

@Charlotte21 nie znam się na tych badaniach,jednak kilka dziewczyn miało tu bardzo wysokie ryzyko i dzieci są zdrowiuśkie :) Masz trochę miesięcy do stresowania się,ale taka nasza "uroda", że do ostatniego dnia będzie stres. Poczytałam sobie na szybko co piszą o tej zwiększonej przezierności...i jest jasno napisane,że zwiększona przezierność nie oznacza definitywnie chorób u dziecka. A więc tak-pozostaje Ci wiara,że jesteś w tej zdecydowanej większości :)
Ja za to zaciskam kciuki!
Tu masz linka od mamyginekolog, którą sobie cenie bardzo :)

Hej ;) ja już po badaniu. Okazało się że mam tyłozgiecoe i warunki były mocno ograniczone aby coś zobaczyć. Ogólnie większość ok., ale niestety przeziernosci karkowa 2.5 m. Ryzyko trisomia 21 z 1:600 wyskoczyło na 1:104. Także trochę teraz loteria. Byłam oddać krew na PAPA.
Byłam na prenatalnych w Abgeliusie i trochę żałuję że nie wybrałam lepszego specjalisty którego polecala mi dr Janosz, u doktora Staniczka. Ale mówi się trudno. Ciężko było wyliczyć. Lekarz się trochę mylił. Na USG zdjęciach jest wyłączony dokładnie 12tc A w jego zapisach jest 11t6d. Więc nie wiem skąd on to wziął. Mówił że 95% u których wychodzi przeziernosci powyżej normy jest,zdrowa. Modlitwa i wiara została. Nic więcej nie zrobię. Serducho bije 161 uderzeń i na tej kartce niby też mam zaznaczone że trochę za mało.

Super wieści wszystko ok przezierność norma to 2.4 commone 2.5 to nie dużo wszystko super będzie Pappa to lotetia i tylko proforma ☺☺☺ ciesz się ciążą ❤❤❤

Nie mam w zwyczaju komentować "nieswoich watkow" ale nie moge przejsc obojętnie.
Czy tego lekarza poiebalo????
Do ustalenia normy przeziernosci liczy sie wielkość dzidzi a nie wiek ciąży.
2.5 jest normą dla okolo12 tygodniowego szkraba. Papa nie da odpowiedzi bo to kolejna porypana statystyka.
Z racji mojego wieku juz w trakcie staran ogarnęłam cały temat ryzyka,badan i interpretacji.
Zaczelam badania od prywatnego Niftypro zeby sie nie schizować. I mialam racje. Niftypro wyszły super a ryzyka jakie zaczęto mi na badaniach wyliczać i korygować zaczelam miec w d***.
Rzucam na biurko wyniki Nifty na co doktorek- a to nie ma sie co martwic. Na forum aminopukcji tez sie naczytalam jak lekarze debile straszyli przeziernnoscią, stresowali aminopukcją, i... niepotrzebnie.
Jak duzia była dzidzia w dniu badania ?
Jak masz wątpliwości co do lekarza podejdź do innego. Lepsze to niz sie jakims kretynem denerwować.

reklama
@nafoczka nigdy do końca nie znałam Twojej historii...choć znamy się całkiem dobrze:) Kto nie czytał-polecam przeczytać. Szczerze, to łzy same się cisnął do oczu i gardło zaciska. Piękna i dająca nadzieję historia!
ściskam Cię mocno;*

Do góry