reklama
Nadzieja2018
Fanka BB :)
@Marthi
baaardzo się cieszę, czytając Twoje posty. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się u Ciebie dobrze Bo musi!
@ovli22
te wlewy to były wlewy z Intralipid? Ile ich miałaś?
Ja właśnie wróciłam z urlopu i dopadły mnie wyrzuty sumienia, że nie trzymałam diety....Moja insulina pewnie szybowała w kosmos
baaardzo się cieszę, czytając Twoje posty. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się u Ciebie dobrze Bo musi!
@ovli22
Ja właśnie wróciłam z urlopu i dopadły mnie wyrzuty sumienia, że nie trzymałam diety....Moja insulina pewnie szybowała w kosmos
Marthi
@Nadzieja2018 - dziekuje kochana, tak bardzo bym chciała! Co u Ciebie? Mało się ostatnio udzielasz.
Nadzieja2018
@Marthi
ogólnie staram się Was czytać na bieżąco Ja, po ostatniej ciąży biochemicznej, zadecydowałam na własną rękę, że podejdę do stymulacji... Co prawda moja pani dr nie była zadowolona, bo chciała zobaczyć co się będzie działo po tej cb i czy samo coś ruszy...Wiem, że sama się leczę, zresztą tak samo skomentowała to pani dr, ale w tamtym momencie moja praca i wszystko co się działo dookoła tak bardzo mnie dobijało, że usilnie chciałam się starać o ciążę, a mialam wyjazd weekendowy i nie mogłam się stawić na monitoring wtedy kiedy zalecała pani dr. Finalnie wychodowałam dwa pechęrzyki, ale zrezygnowałam, bo bałam się ciąży bliźniaczej. Dzisiaj mam 13 dc i czekam na okres, po czym zgłaszam się grzecznie na monitoring jakoś w 9 dc i robię co pani dr będzie kazać.
Dziewczyny,
czy jest jakiś limit w braniu Encortonu podczas starań? Np. można brać 3 miesiące i potem przerwa, czy nie ma czegoś takiego? Pytam, bo moja pani dr twierdzi, że mam brać Encorton cały czas i maksymalnie 3 miesiące, po czym przerwa....
ogólnie staram się Was czytać na bieżąco Ja, po ostatniej ciąży biochemicznej, zadecydowałam na własną rękę, że podejdę do stymulacji... Co prawda moja pani dr nie była zadowolona, bo chciała zobaczyć co się będzie działo po tej cb i czy samo coś ruszy...Wiem, że sama się leczę, zresztą tak samo skomentowała to pani dr, ale w tamtym momencie moja praca i wszystko co się działo dookoła tak bardzo mnie dobijało, że usilnie chciałam się starać o ciążę, a mialam wyjazd weekendowy i nie mogłam się stawić na monitoring wtedy kiedy zalecała pani dr. Finalnie wychodowałam dwa pechęrzyki, ale zrezygnowałam, bo bałam się ciąży bliźniaczej. Dzisiaj mam 13 dc i czekam na okres, po czym zgłaszam się grzecznie na monitoring jakoś w 9 dc i robię co pani dr będzie kazać.
Dziewczyny,
czy jest jakiś limit w braniu Encortonu podczas starań? Np. można brać 3 miesiące i potem przerwa, czy nie ma czegoś takiego? Pytam, bo moja pani dr twierdzi, że mam brać Encorton cały czas i maksymalnie 3 miesiące, po czym przerwa....
Ostatnia edycja:
marshia
@Marthi
Dziewczyny,
czy jest jakiś limit w braniu Encortonu podczas starań? Np. można brać 3 miesiące i potem przerwa, czy nie ma czegoś takiego?
To ze masz 2 pecherzyki rzadko wiąże się z ciążą bliźniaczą. Zreszta po to jest stymulacja, żeby wyhodować większą ich ilość, niż naturalny jeden. To zwiększa szanse zapłodnienia, a nie szanse na ciaze mnogą. Dopiero jeśli masz 4-5 pęcherzyków odstępuje się np. od iui, bo wyedy faktycznie ryzyko jest oszacowane na wyższe. Tutaj większość z nas jeśli się stymulowała to po to właśnie, żeby mieć 2-3 pecherzyki, a nie liczyc na ten jeden.
@olaa90 jak tam mamuśka???
@dżoasia sercem z Waszą trójką
Nadzieja2018
@marshia
No właśnie widzisz, a moja pani dr była niechętna, żebym przy tych dwóch pęcherzykach podchodziła :/ :/ Ale może bardziej zraziło ją to, że sama sobie zadecydowałam o stymulacji :/ Powiedziała, że do mnie należy ostateczna decyzja czy będę się starać, ale, że na pewno nie da mi Ovitrelle na pęknięcie i okaże się, czy same pękną czy nie. I w ten sposób zrezygnowałam....
No właśnie widzisz, a moja pani dr była niechętna, żebym przy tych dwóch pęcherzykach podchodziła :/ :/ Ale może bardziej zraziło ją to, że sama sobie zadecydowałam o stymulacji :/ Powiedziała, że do mnie należy ostateczna decyzja czy będę się starać, ale, że na pewno nie da mi Ovitrelle na pęknięcie i okaże się, czy same pękną czy nie. I w ten sposób zrezygnowałam....
Marthi
@Nadzieja2018 - co do encortonu: mi dr Paśnik kazał brać 3 cykle po owu i jak się nie uda zajśc to się do niego zgłosić... brałam z 5-6 cykli pod rząd (po owu), bo o tym zapomniałam... a zaszłam w cyklu, w którym stwierdziłam, ze nie biorę po owu, ani sterydu, ani Clexane, itp. W jednym tylko cyklu brałam steryd od 1dc bo złe zrozumiałam Pasnika... a co do podejścia Twojej gin do stymulowanego cyklu, hmm... nie do końca je rozumiem. Niemniej nadal mocno trzymam kciuki [emoji8][emoji173]️ Odzywaj się i pisz jak u Ciebie. Nie chowaj się w krzakach. Btw. Mam nadzieje, ze @bertha się nie obrazi, ze to napisze, ale ona tez stymuluje się trochę „na własna rękę” wiec może coś więcej Ci tu dopowie niż to, co napisała @marshia, aczkolwiek z Marshia zgadzam się w 100%
Nadzieja2018
@Marthi
@ovli22
@Nadzieja2018 ja nie miała wlewów nigdy !
Pierwszy raz jestem na żelaznym zestawie
reklama
Nadzieja2018
Podziel się: