reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@justkaki stres wiadomo że jest i będzie cały czas. Nie da się go niestety wyłączyć... Jedyne co możesz zrobić to mimo tego myśleć pozytywnie :) czujesz już ruchy? Bo ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 20+0;)
@roki_1991
Ruchy od 17 tc, ale w pierwszej ciąży podobnie było. Coś czuję że mała zaś przemeblowanie zrobila. W piątek była poprzecznie a od wczoraj zaś na na pęcherzu czuje :)

@burczuś kochana cóż powiem tak czekam na @ ale znów jestem przeziebiona takze chyba bedziemy sie starać bo wątpię abym wyzdrowiała dopóty nie przyjdzie ciepła wiosna lub lato. A jak u Was?

@plastulinka ja myślę , że to pozytywne myślenie pozwala nam wierzyć , że nam sie uda ... a głowa nasze myślenie to też ważna sprawa w tym naszych staraniach i trudnych ciążach

@Oczekujaca123 kochana jak u Was 28+1 super . Kiedy usg ? Jak Ty sie czujesz?

@roki_1991 tak :D mały wszystko pakuje w siebie- robi masę po ojcu 8-)
@plastulinka u mnie dzisiaj 30+3 wiec jeśli Ty masz już 28+ to faktycznie jestem 2 tyg przed Tobą :D ja już nic nie wkręcam sobie, bo i tak mnie lekarz ostatnio nastraszył ze się wykrwawie bo na clexane 0,4 spadły mi ddimery z 300 na 189

@burczuś kochana cóż powiem tak czekam na @ ale znów jestem przeziebiona takze chyba bedziemy sie starać bo wątpię abym wyzdrowiała dopóty nie przyjdzie ciepła wiosna lub lato. A jak u Was?

@plastulinka ja myślę , że to pozytywne myślenie pozwala nam wierzyć , że nam sie uda ... a głowa nasze myślenie to też ważna sprawa w tym naszych staraniach i trudnych ciążach

@Oczekujaca123 kochana jak u Was 28+1 super . Kiedy usg ? Jak Ty sie czujesz?
Mam fatalny humor. Ciągle płacze.. mam dość...
Dziś miałam usg i dziecko przytylo 80g A drugie schudłao100g... przepływ u 1 super u drugiego słyszałam że dużo gorszy ale profesor twierdzi że w normie. Ja się oczywiście zdenerwowałam... widział to ale głupio żartował.. na badanie na fotelu weszłam pewnie z taka mina że już zgodził się na wszystko i powtórzy mi przepływy w czwartek A W piątek mogą mnie na chwilę odpiac z pompy i pójdę na echo serca...
Niby waga dzieci na dzień dzisiejszy 1020 i 1120 jest idealna jeśli chodzi o ciążę bliźniacza ale ja się martwię zbyt małym przyrostem i ta utrata/brakiem wzrostu wagi. Sam przyznał że co tydzień to i tak często mierzenie... więc może dlatego. Dzieci znów ułożone są inaczej bo teraz poprzecznie jeden na drugim więc badanie też inaczej mogło wyjść... no i taka jakaś zdolowana jestem...
Szew trzyma

To znowu ja i znowu z dobra wiadomością :) jestem po połówkowych w Łodzi i jest wszystko super !!!
Wada serduszka związana z zastawkami lekko się cofnęła, dziurka jest. Mam zalecenie rodzic w szpitalu o jak najwyższym stopniu referencyjności i dziecko od razu echo serca. Ale to jedyny stres. Reszta wszystko na usg bardzo dobrze ❤️ Cudowny lekarz robił mi usg, potem profesorek dodał otuchy, wszystko wyjaśnił. U profesorka będę do conajmniej 30 tygodnia bo u mnie ta immunologia ciagle w rozsypce i trzeba kontrolować.
Teraz jestem dopiero spokojna i może czas zacząć wierzyć ze będzie ok :)
Mam zacząć schodzić z luteiny, więcej magnezu, troszkę się anemia wkrada ale nie jest najgorzej. Ddimery niestety szaleją.
Co taka cisza tutaj? :)

reklama
@Oczekujaca123 bardzi ciężko o dobry humor gdy ciagle biedna leżysz w szpitalu.... ale pamietasz jak chciałaś dotrwać do tego tygodnia? Już tak mało zostało. Dzieciaczki już trochę ważą :) słyszałam ze taka waga to już ogromna szansa ze będzie wszystko dobrze. Moja kuzynka mi wczoraj opowiadała ze była niania dla dziewczynki z 24 tc i choć było ciężko na początku to teraz nic po małej nie widać.

Do góry