reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
No tak skończone 26 czyli 27 już zaczęłam. Jedziemy na tym samym wózku kochana [emoji16]
Aaa ja tak nie przyzwyczajona , bo wszędzie liczą skończone. Tu czasem mówią dokładnie który tydzień i dzień , ale generalnie procedury leca dla skończonych tyg. Czyli tętno co 4h słuchają od 23tc A ktg od 28 A nie od 27+0 .
Ja póki co grzecznie leżę... dzieciaki znów mnie nisko skopaly.. zapytam dziś profesora co ile ma zamiar sprawdzać szyjke...
A to też masz niezłą wagę (przypomnij mi czy córka czy syn) , nam mówią że jak na bliźniaki to całkiem całkiem duże A Twoja widzę też zdrowo rośnie . Tu mówią , że lepiej dla nas, bo jakby się urodziły wcześniej to oprócz tego , że każdy dzień jest ważny to i każdy gram dodaje szanse.

U mnie Marysia. Fakt, trochę duża na swój wiek ciąży ale mój mąż miał prawie 5kg jak się urodził więc może to ma wpływ. Nie mam cukrzycy ciążowej bo tak to pewnie bym się martwiła że to już makrosomia. Z tego co widziałam na monitorze to jest tak około tydzień do przodu także wszystko w granicach normy
Aaa ja tak nie przyzwyczajona , bo wszędzie liczą skończone. Tu czasem mówią dokładnie który tydzień i dzień , ale generalnie procedury leca dla skończonych tyg. Czyli tętno co 4h słuchają od 23tc A ktg od 28 A nie od 27+0 .
Ja póki co grzecznie leżę... dzieciaki znów mnie nisko skopaly.. zapytam dziś profesora co ile ma zamiar sprawdzać szyjke...
A to też masz niezłą wagę (przypomnij mi czy córka czy syn) , nam mówią że jak na bliźniaki to całkiem całkiem duże A Twoja widzę też zdrowo rośnie . Tu mówią , że lepiej dla nas, bo jakby się urodziły wcześniej to oprócz tego , że każdy dzień jest ważny to i każdy gram dodaje szanse.

U mnie Marysia. Fakt, trochę duża na swój wiek ciąży ale mój mąż miał prawie 5kg jak się urodził więc może to ma wpływ. Nie mam cukrzycy ciążowej bo tak to pewnie bym się martwiła że to już makrosomia. Z tego co widziałam na monitorze to jest tak około tydzień do przodu także wszystko w granicach normy
Ale nie ma dużej różnicy między moimi A Twoja córeczka. A ja mam cukrzyce , ale wyregulowana dieta więc mówią że waga idealna. Więc się cieszmy :)

@Oczekujaca123 cieszę się, że dalej w trójpaku jesteście :) po postach widzę ze masz lepszy humor i bardzo mnie to cieszy. Niech te tygodnie lecą szybko! Nie wiem jak wytrzymujesz w szpitalu, ja w szpitalu czułam się taka samotna...
@marzycielka81 ja już tez czuje ruchy i przyznam szczerze nie jest to dla mnie jakieś przyjemne a czasami nawet bolesne i natychmiast mam mdłości. Do wszystkiego niestety ciagle podchodzę z dystansem i jak czytam na grupach sierpniowych mam jakie są szczęśliwe bo poczuły ruchu to mysle ze ze mną coś nie tak ;)

Jestem już po echo serca....
liczyłam na cudowne uzdrowienia ale niestety u malutkiej zdiagnozowano niedomykalność zastawki trójdzielnej i uszczerbek w serduszku w strefie międzykomorowej czy jakoś tak. Ponoć nie jest to groźne.... ale ja liczyłam na to ze ta ciąża da mi więcej radości, a ciagle niepokój. Teraz to już w ogóle nie wiem czy powinnam rodzic naturalnie czy cc. Panikuje

@Nadja_n @dżoł zyjecie? ;) pozdrawiam @burczuś i wszystkie staraczki !

@Oczekujaca123 cieszę się, że dalej w trójpaku jesteście :) po postach widzę ze masz lepszy humor i bardzo mnie to cieszy. Niech te tygodnie lecą szybko! Nie wiem jak wytrzymujesz w szpitalu, ja w szpitalu czułam się taka samotna...
@marzycielka81 ja już tez czuje ruchy i przyznam szczerze nie jest to dla mnie jakieś przyjemne a czasami nawet bolesne i natychmiast mam mdłości. Do wszystkiego niestety ciagle podchodzę z dystansem i jak czytam na grupach sierpniowych mam jakie są szczęśliwe bo poczuły ruchu to mysle ze ze mną coś nie tak ;)

Jestem już po echo serca....
liczyłam na cudowne uzdrowienia ale niestety u malutkiej zdiagnozowano niedomykalność zastawki trójdzielnej i uszczerbek w serduszku w strefie międzykomorowej czy jakoś tak. Ponoć nie jest to groźne.... ale ja liczyłam na to ze ta ciąża da mi więcej radości, a ciagle niepokój. Teraz to już w ogóle nie wiem czy powinnam rodzic naturalnie czy cc. Panikuje

@Nadja_n @dżoł zyjecie? ;) pozdrawiam @burczuś i wszystkie staraczki !
Myślę , że fakt, że codziennie jak ni3 mąż to jest u mnie mama albo rodzice i to , że mam spoko osoby na sali to byłoby ciezej. Trochę stworzyłam sobie tu swój dom. Wyboru nie mam....

@Hatice kochana jestes juz tak daleko!!!!!
Zycze aby wszysto bylo dobrze z Twoja ksiezniczka z serduszkiem.
U mnie okazalo sie ze to raczej maz ma problem.
Ma zle wyniki nasienia pod kazdym wzgledem i ma diagnoze ze ma nieprawidlowe plemniki.(zapomnialam nazwe) niby dna plemnika ok ale nic poza tym.
Takze dlatego przestalam w ogole zachodzic.
A czy to powod poronien nie wiem.
Kupilam mu suplementy,ale czy to cos da?
Malo nasienia,0% ruchliwe w A klasie i jeszcze nieprawidlowa budowa.
Ech,szkoda gadac.
Mial tak.ktos?
Pozdrawiam

@Hatice kochana jestes juz tak daleko!!!!!
Zycze aby wszysto bylo dobrze z Twoja ksiezniczka z serduszkiem.
U mnie okazalo sie ze to raczej maz ma problem.
Ma zle wyniki nasienia pod kazdym wzgledem i ma diagnoze ze ma nieprawidlowe plemniki.(zapomnialam nazwe) niby dna plemnika ok ale nic poza tym.
Takze dlatego przestalam w ogole zachodzic.
A czy to powod poronien nie wiem.
Kupilam mu suplementy,ale czy to cos da?
Malo nasienia,0% ruchliwe w A klasie i jeszcze nieprawidlowa budowa.
Ech,szkoda gadac.
Mial tak.ktos?
Pozdrawiam
@Nadja_n
My byliśmy w tej samej sytuacji w listopadzie. 0%, nieprawidłowa budowa. Po miesięcznej kuracji od lekarza + suplementacja + dieta w dniu kiedy odbieralismy powtórzony wynik zrobiłam również bete. Obecnie rozpoczęłam 19 tydzień:) choć u męża wynik wzrósł na 1 %, ale zwiększyła się liczebność. Także głowa do góry.

Ps. Nie śpię bo kopacz mi brzuch bombarduje :rolleyes:

@Hatice to normalne, że się martwisz. Mimo że nie było uzdrowienia to okazało się że to nie jest poważna wada. Także uszy do góry. I ja też się boję i martwię i też mam momentami ogromne strachy.

@justataki fajnie że też już czujesz ruchy

Ja tu staram nie pisać się o moich objawach. Wizyta za tydzień a na jestem tak wystraszoba i boję sie tak samo jak na poczatku

reklama
Do góry