reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A ja zaczęłam już 27 [emoji16]
Byłam dziś na wizycie u pani dr ze szpitala w którym chce rodzić. Widziałam Marysię [emoji7] ślicznotka waży już kilogram jest piękną kluską.

@nafoczka kobieto pracująca zwolnij. Ja właśnie siedzę z holterem na szyi bo mam ciśnienie lekko za wysokie i pani dr mi założyła. Powiedziała że kobiety z mutacją mthfr mają skłonność do nadciśnienia w końcówce ciąży. Prowadziła jakieś badania na ten temat. No i powiedziała że powinnam być na diecie z niskim IG bo mthfr też ma jakiś wpływ na cukier. A cukrzycy ciążowej nie mam.

reklama
@Porzeczka1234 @burczuś @Marthi u mnie powolutku do przodu :) dalej leniwie, bez jakichs wiekszych akcji :)
@Marthi na prolaktyne po obciazeniu trzeba skierowanie. Mi sie nigdy nic nie dzialo, ale po glukozie tez nie. Na badanie 2-5dc, na czczo, wypoczeta, odstresowana, wyspana, nie uprawiac seksu ani innego sportu dzien wczesniej:) do godziny po przebudzeniu i nie pamietam dokladnie ale chyba nie pozniej niz o 10 rano.
@marzycielka81 zazdro ze juz czujesz ruchy, mi na razie tylko brzucha wywalilo ;)
@marshia sliczna ksiezniczka, przeciez tak slodko spi, nie wiem czemu narzekasz hahaha ;P
@Zzzzzz gratuluje! Sliczna kruszynka! Ta neurologopeda po co? Mala nie umiala ssac czy jakies inne problemy mialyscie? Pytam tak po prostu bo nie wiem, a moze mi sie przyda :)

@Nadzieja2018, spokojnie mozesz brac do dnia testu.
Jesli chodzi o usg to mozesz isc w ok 2-3dc albo tuz przed miesiaczka, np w ok 25dc jesli masz sie krepowac w trakcie okresu. Dla lekarza to normalna sprawa ;)
@Oczekujaca123 tup tup tup piekne malenkie kroczki, oby tak dalej :)

Buziak dla wszystkich!

Szybko minie :) Ja mam na przedniej ale wysoko i to że mam już Adrianka przekłada się na to, że teraz wcześniej poczułam ruchy. Ty masz fajnie bo będziesz miała atrakcje podwójna. Ogólnie u mnie w poradni diabetologiczna polozniczej dostałam taka kartkę, że regularne ruchy po 25 tc. Wszystko jeszcze przed nami :)

Byłam dziś na wizycie u pani dr ze szpitala w którym chce rodzić. Widziałam Marysię [emoji7] ślicznotka waży już kilogram jest piękną kluską.

@nafoczka kobieto pracująca zwolnij. Ja właśnie siedzę z holterem na szyi bo mam ciśnienie lekko za wysokie i pani dr mi założyła. Powiedziała że kobiety z mutacją mthfr mają skłonność do nadciśnienia w końcówce ciąży. Prowadziła jakieś badania na ten temat. No i powiedziała że powinnam być na diecie z niskim IG bo mthfr też ma jakiś wpływ na cukier. A cukrzycy ciążowej nie mam.
O prosze, może faktycznie coś w tym jest. A ty juz tak daleko. Kochana ogromnie się ciesze.
@Porzeczka123 a co u was kochana? Weźcie napiszcie mi jakiś skrót wydarzeń czy coś :)
A może macie ochotę uzupełnić listę bo stracilam rachubę kto i co ale wiem ze nie ja :)

reklama

27?? Myślałam że mamy podobny etap chyba ze liczyć 26 skończone jako 27:)
Ja za godzinę będę widać 26t2d...

Do góry