kasiula222
Fanka BB :)
Dziś lekarka powiedziała mi żeby trzymać w lodówce .@kasiula222 nie. Trzymam w temp. pokojowej
I że w aptekach też tak powinno się trzymać .
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś lekarka powiedziała mi żeby trzymać w lodówce .@kasiula222 nie. Trzymam w temp. pokojowej
Hej@justkaki - powodzenia;*
@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskichNie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.
@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*
@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.
@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.
@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*
@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycowąOgólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*
@monikao777 - powodzenia w testowaniu.
@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!
@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?
@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...
@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?
Odnośnie wlewu to w moim przypadku przyjmowałam na podwyższone komórki nk. Moja lekarka stwierdziła jednak później że w trakcie ciąży przyjmuje tylko encorton a wlewów już nie@justkaki - powodzenia;*
@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskichNie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.
@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*
@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.
@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.
@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*
@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycowąOgólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*
@monikao777 - powodzenia w testowaniu.
@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!
@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?
@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...
@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?
Nie powinno się heparyny trzymać w lodówce bo wtedy po 30 dniach traci ważność. Na neoparinie jest taka informacja, podejrzewam, że inne będą miały podobnie.@oczekujaca trzymamy mocno za cb kciuki pomodle się za cb i dzieci .
@Destino jak się masz jak zdrowie?
Dziewczyny czy trzymacie heparyne w lodówce .? I w aptece też trzymają ?
Tak, tylko raz w miesiącu w okolicach owu, jak beta była pozytywna to lekarka uznała że wlewu już nie brać, ale nadal przyjmować encorton 10 (ten też brałam od potwierdzonej owulacji ) acard jedna dziennie, odstawiony jakoś po 20tygodniu razem z encortonem. Do końca (odstawione dzień przed cc) przyjmowałam neoparin 0,4@marshia to niestety mam podobny schemat co Ty, na szczęście u Ciebie z hapy endem. Też zachodze co cykl i po 3 tyg koniec. Nie rozumiem jak było u Ciebie po acofilu, też miałaś wlew w intralipidu i zaszłaś czy bez wlewu się udało? po pozytywnym teście jak często miałaś wlewy i do którego tyg ciąży? a co do wieku to się nie wypowiadam bo dla mnie to już też ostatnia szansa. Kolki chyba po prostu muszą przejść u nas dobrze sprawdzały się masaże brzuszka w drugą stronę co wskazówki zegara i machanie nóżkami jakbyć robiła rowerek, fajne są też ciepłe okłady na brzuszek. U mnie żadne kropelki nie pomagały, nawet te z niemiec.
@dżoasia najważniejsze, że się udało, też uważam, że ciąże bliźniacze są wyjątkowe i wymagają podwójnej opieki a z Twojej strony niestety spokoju, bo spokojna mamusia to szczęśliwe dzieci) musi być dobrze !!
@kampina to ładnie spadły, chociaż widzisz ja wyjściowe mam dużo wyższe niż twoje bo aż 32% a te wlewy miałaś raz z miesiącu przed zajściem w okolicach owu, a później kontynuowałaś czy nie? a acard ile i do kiedy ? przepraszam, że tak wypytuję ale nie ma tu wielu osób po wlewach więc mogę w tym temacie liczyć na Ciebie i marshie
Nie powinno się heparyny trzymać w lodówce bo wtedy po 30 dniach traci ważność. Na neoparinie jest taka informacja, podejrzewam, że inne będą miały podobnie.
@Porzeczka1234 dziękuję za wieści od Oczekujacej.
Zdrowaśki i wszystkie ciepłe myśli dla nich :*