reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
O Matko! Oby wszystko było w porządku! Jak najbardziej jedna dziesiątka różańca dzisiaj idzie za całą trójkę. Nawet nie chce myśleć, że coś może pójść nie tak! Musi być dobrze :*

@justkaki - powodzenia;*

@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskich :( Nie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.

@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*

@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.

@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.

@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*

@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycową :) Ogólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*

@monikao777 - powodzenia w testowaniu.

@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!

@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?

@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...

@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?
Hej:) udzielam się dopiero od ciąży, czekałam do 1 prenatalnych żeby tu u Was napisać. Później do 2 trymestru, a teraz obiecałam sobie że napiszę gdy malutka będzie już na świecie. Początki były ciężkie bo w 9tyg (a tak kończyły się moje trzy ciąże ) plamiłam. Okazało się że to krwiak. Pamiętam te przerażenie, w tym dniu miałam mieć planową wizytę, pojechaliśmy 2h szybciej. Całą drogę przepłakałam mówiąc do męża że nie próbuje już kolejny raz bo nie udźwignę tego wszystkiego. Leżałam tydzień, wstając jedynie do toalety, krwiak się wchłonął. Później był ogromny stres do prenatalnych. Drugi trymestr przyniósł ulgę w samopoczuciu ale nie potrafiłam zebrać się na odwagę by informowac o ciąży i przygotowywać wyprawkę. Dłuższy czas wiedziała jedynie moja mama, siostra i nasza para przyjaciół. Odliczałam dni, a każde usg było przeżyciem. W pewnym momencie powoli zaczęłam się sama cieszyć ciążą, dużo mówiliśmy do brzuszka, 6grudnia kupiliśmy małej zabawkę z kolysankami i przy wieczornym zastrzyku słuchaliśmy wspólnie snując plany jak to będzie gdy Natalka będzie na świecie, jak będzie wyglądać, co będziemy wspólnie robić... wtedy uwierzyłam, uwierzyłam że wszystko skończy się dobrze. Dużo osób nieznających naszej historii mówiło że ciąża mi służy, że odżyłam. A ja wiem że te wszystkie złe emocje, złość którą w sobie miałam z racji niesprawiedliwości ulotniły się. Mimo obaw wierzyłam że ten mały cud będzie z nami. A teraz śpi obok w dostawce przy naszym łóżku ❤️ Nie można się poddawać, trzymam za każdą silną wojowniczkę kciuki!

@justkaki - powodzenia;*

@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskich :( Nie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.

@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*

@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.

@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.

@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*

@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycową :) Ogólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*

@monikao777 - powodzenia w testowaniu.

@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!

@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?

@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...

@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?
Odnośnie wlewu to w moim przypadku przyjmowałam na podwyższone komórki nk. Moja lekarka stwierdziła jednak później że w trakcie ciąży przyjmuje tylko encorton a wlewów już nie

@oczekujaca trzymamy mocno za cb kciuki pomodle się za cb i dzieci .
@Destino jak się masz jak zdrowie?

Dziewczyny czy trzymacie heparyne w lodówce .? I w aptece też trzymają ?
Nie powinno się heparyny trzymać w lodówce bo wtedy po 30 dniach traci ważność. Na neoparinie jest taka informacja, podejrzewam, że inne będą miały podobnie.

@Porzeczka1234 dziękuję za wieści od Oczekujacej.
Zdrowaśki i wszystkie ciepłe myśli dla nich :*

@marshia to niestety mam podobny schemat co Ty, na szczęście u Ciebie z hapy endem. Też zachodze co cykl i po 3 tyg koniec. Nie rozumiem jak było u Ciebie po acofilu, też miałaś wlew w intralipidu i zaszłaś czy bez wlewu się udało? po pozytywnym teście jak często miałaś wlewy i do którego tyg ciąży? a co do wieku to się nie wypowiadam bo dla mnie to już też ostatnia szansa. Kolki chyba po prostu muszą przejść u nas dobrze sprawdzały się masaże brzuszka w drugą stronę co wskazówki zegara i machanie nóżkami jakbyć robiła rowerek, fajne są też ciepłe okłady na brzuszek. U mnie żadne kropelki nie pomagały, nawet te z niemiec.

@dżoasia najważniejsze, że się udało, też uważam, że ciąże bliźniacze są wyjątkowe i wymagają podwójnej opieki a z Twojej strony niestety spokoju, bo spokojna mamusia to szczęśliwe dzieci ;)) musi być dobrze !!

@kampina to ładnie spadły, chociaż widzisz ja wyjściowe mam dużo wyższe niż twoje bo aż 32% a te wlewy miałaś raz z miesiącu przed zajściem w okolicach owu, a później kontynuowałaś czy nie? a acard ile i do kiedy ? przepraszam, że tak wypytuję ale nie ma tu wielu osób po wlewach więc mogę w tym temacie liczyć na Ciebie i marshie
Tak, tylko raz w miesiącu w okolicach owu, jak beta była pozytywna to lekarka uznała że wlewu już nie brać, ale nadal przyjmować encorton 10 (ten też brałam od potwierdzonej owulacji ) acard jedna dziennie, odstawiony jakoś po 20tygodniu razem z encortonem. Do końca (odstawione dzień przed cc) przyjmowałam neoparin 0,4

Dzoasia a mi powiedziała doktorka że traci swoje właściwości jak się nie trzyma w lodówce ... Teraz już sama nie wiem ..
Nie powinno się heparyny trzymać w lodówce bo wtedy po 30 dniach traci ważność. Na neoparinie jest taka informacja, podejrzewam, że inne będą miały podobnie.

@Porzeczka1234 dziękuję za wieści od Oczekujacej.
Zdrowaśki i wszystkie ciepłe myśli dla nich :*

Oczekujaca calym sercem jestem z Wami

Najlepiej przeczytac na ulotce. Z tego co wiem to przedtem clexane musialo byc w lodowce. Teraz juz nie

reklama
@kasiula222 tu masz zdjęcie z opakowania neoparin
IMG_20190312_220135.jpeg

Do góry