reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja też się bałam na początku ale bardziej tej heparyny ale to nie taki diabeł straszny . Dasz radę przyzwyczaisz się właśnie sobie zmierzyłam cukier po kolacji po 1h -107 więc ok ale ja jestem głodna i muzę dalej coś zjeść ;)
@marisha ty to jesteś dobra artystka ;). Jak tam mała bryka ? Na kiedy masz termin ?
@kasiula222 boję się widoku krwi. Mąż mi pomaga w nabieraniu na pasek kropli. Ale już dużo lepiej niż wczoraj

reklama
@kasiula222 ja miałam teraz 98 po kolacji. Mój m właśnie robił sobie hot-dogi, takie wypasione. I co - spróbowałam gryzka (już po zmierzeniu) i uległam... zjadłam całego. Aż się boje cukru za godzinę. Ale muszę się i małą podtuczyć, a nic nie działa na mnie. Ciagle tylko 5 kg przytyłam i to wszystko w 2 trymestrze.
Mała cały dzień spała, obudziły ją lody o 19:00 i teraz szaleństwo.
Termin CC: 14.02 ♥️

@kasiula222 ja miałam teraz 98 po kolacji. Mój m właśnie robił sobie hot-dogi, takie wypasione. I co - spróbowałam gryzka (już po zmierzeniu) i uległam... zjadłam całego. Aż się boje cukru za godzinę. Ale muszę się i małą podtuczyć, a nic nie działa na mnie. Ciagle tylko 5 kg przytyłam i to wszystko w 2 trymestrze.
Termin CC: 14.02 [emoji3531]
Piękny termin. .;) Mała też musi posmakować innego jedzenia może nie skoczy tak bardzo cukier , ciezko się czasem powstrzymać Ja z synem przez całą ciążę przytyłam 5 kg a wszystko było ok ważył 3120 i 40 tygodni
Aja zjadlam mandarynkę i kostkę czekolady i tak pewnie cukier będzie naczczo koło 95 lub 100 nie umiem tego uregulować na teraz jest ok ale na ciążę to za dużo :( odstawiłam glucophage bo mam wrażenie że nie ma praktycznie różnicy ( fakt nie przykładam się do diety -ale na razie mogę sobie na to pozwolic .Wrócę do leku podczas starań ;)

Ostatnia edycja:
Piękny termin. .;) Mała też musi posmakować innego jedzenia może nie skoczy tak bardzo cukier , ciezko się czasem powstrzymać Ja z synem przez całą ciążę przytyłam 5 kg a wszystko było ok ważył 3120 i 40 tygodni
Aja zjadlam mandarynkę i kostkę czekolady i tak pewnie cukier będzie naczczo koło 95 lub 100 nie umiem tego uregulować na teraz jest ok ale na ciążę to za dużo :( odstawiłam glucophage bo mam wrażenie że nie ma praktycznie różnicy ( fakt nie przykładam się do diety -ale na razie mogę sobie na to pozwolic .Wrócę do leku podczas starań ;)
@Destino przykre.. i srednio pocieszajace :( oby druga blizniaczka przezyla... mogac godnie zyc, bo to w sumie najwazniejsze. A wiadomo jaka byla przyczyna?
Trzymam za Was kciuki ;* no i wszystkiego dobrego za Natusia ! ;)

@kasiula222 moim zdaniem teraz przyzwyczajasz swoj organizm do ciazy i te cukry tez sa istotnw. Jak sibie wyproacujesz pewne zasady juz ti latwiej ogarniesz to w ciazy. Ok zjedz sobie mandarynke i czekolade ale gorzka ale popij kefirem dołóż orzechy i niech to bedzie pelnowartosciowy posilek.
Ja czasem zgrzesze, bo moja cukrzyca to jakas pomylka.poki co... moje cukry sa super...ale dbam o regularnosc i jakos wiec nawet pojedynczy grzech mi nie szkodzi, ale niektorzy maja tak ze szkodzi im wiekszosc rzeczy.. skoro juz masz problem w opanowaniu cukrow na czczo to w ciazy nie bedzie lepiej.. wiec warto juz trzymac siw diety na 100%. Bo cukry na czczo to nie tylko wieczorna kolacja, ale wpływ ma wszystko co zjedlismy poprzedniego dnia. Sprawdz sobie moze ta hemoglobone glikowana to bedzisz wiedziala mniej wiecej jaka masz srednia cukrow. Ale to tylko moje zdanie... :)

@oczekujaca .Wiem że najlepiej sobie wcześniej wypracować nawyk żeby potem ciężko nie było . Właśnie to badanie mi zleciła gin i muszę je zrobić .Nie wiesz czy trzeba byc naczczo do tego badania?Dziś w nocy zmierzyłam cukier kół godzin 4 rano i było 87 a teraz wstałam i mam 97.

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app

Termin CC: 14.02 [emoji3531]
Kochana nie stresuj się waga swoją. Ja już kilka razy pisałam że skończyłam ciążę lżejsza niż ja zaczynałam a Miśka urodziła się 3340 g w 41 tygodniu. Ale pozwalaj sobie pozwalaj na przyjemności :-)

reklama
Do góry