reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@AniaK30 tak, ja jestem z Wro. Wprawdzie byłam w Łodzi u Paśnika, ale ostatecznie immunologicznie lepiej poprowadził mnie Gizler, bo pozwolił na większe dawki leków. On świetnie ogarnia immuno i cały czas będę go polecać dziewczynom z okolicy. Dwa tyg temu skończyłam 40 lat, urodzę mając 41. To jest moja 6 ciąża i będzie 1 dziecko. Gizler przyjmuje w invimedzie, ale myślę że terminy do niego przynajmniej na pół roku obstawione. Znajdź „Poliklinikę na Grobli” w necie. Przyjmuje tam w stody ok 17-19.
Mnie na co dzień prowadzi jeszcze inny lekarz (od 2 ciąży), ale nie miał nic przeciwko współpracy mojej z Gizlerem i Paśnikiem i uznawal ich zalecenia. A teraz zaczyna też lekko kumać immuno, bo wypróbował na mnie użycie accofilu, intralipidu i tym podobnych ;). Także jakby coś mam też położnika ze szpitala na Borowskiej.

reklama
@AniaK30 przykro mi z powodu Twojej straty

Jestem po wizycie. Lekarz podejrzewa infekcje grzybicza. Wydzielina na wzierniku to kawa z mlekiem wg niej powodem jest otarcie naczyn w srodku. Endometrium wyglada bardzo ladnie. Ja oczywiscie boje sie bo ta wydzielina jednak jest i jest jej wiecej. Czekam na wynik posiewu. Dostalam globulki na te dolegliwosci i kwas hialuronowy na rany. Ogolnie straszna ze mnie panikara

@AniaK30 ja Ci napiszę zanim dziewczyny się zalogują. Ale na pewno mnie poprawią,bo ja Ci napisze tak orientacyjnie.
Na pierwszą wizytę musisz być przygotowana na zrobienie badań za około 6 tyś.zł. W tym chyba jest już wizyta, która u niego kosztuje 300zł?
Z jednej strony można napisać,że duużo. Z drugiej-na przestrzeni lat zrobiłam badań na podobną kwotę. Nie jestem jego pacjentką i zapewne nigdy nie będę. Ale jak widzisz sama-ma on swoje sukcesy. Poza tym bierze też do szpitala na zabiegi ginekologiczne,jeśli wcześniej nie miałaś sprawdzanych dróg rodnych.
A! Sprawdźcie nasienie partnera, bo jeśli on ma złą fragmentację, to żadne cuda na kiju Ci nie pomogą. Przerabiałam to. Fragmentacja w Invimedzie lub inviccie we Wrocławiu. Tylko Podzwoń bo jest niezły rozstrzał cenowy.

@burczuś nie dodałaś mi roku :). Mam już 41 - niestety - nad czym ubolewam w głębi serca :/. A ku pokrzepieniu serc wszystkim starszakom na forum wrzucam zdjęcie na wątek zamknięty ;)
@AniaK30 serio zainteresuj się też Gizlerem na miejscu. W tym miejscu gdzie jestem to przede wszystkim dzięki niemu.

@AniaK30 zrób sobie pakiet na trombofilie wrodzona na stronie test dna koszt ok 300 zł to obniży koszt u Maliny o ok 1000-1500 tyś ja płaciłam ok 4300 zł w tym jest badanie męża p/ciała plemnikowe w spermie badanie nasienia i ten ruch plemników w kwasów hialuronowym nie pamiętam fachowej nazwy. No i u nas pełen pakiet wszystko co się da. Jeśli nie miałaś histeroskopii zrobi Ci ja w Matce Polce w Łodzi na nfz i pobierze wycinki z endomedrium. Szczepienia to koszt 750 zł trzeba ich 3 później test sprawdzajacy jak mrl podrośnie do ok 40% to badanie na obecność ochrony zarodka w skrócie przepisuje leki i daje zielone światło.

edytuję sory tu masz link to tych badań

Link do: Badania po poronieniu - pakiet badań po poronieniu

Nie wiem co Ci doradzić ... Nie znam twoje sytuacji finansowej i nie wiem jak psychicznie znosisz ta cała sytuację ja mimo że miała w miejscu zamieszkania całkiem dobra panią dr to chyba nie miała na mnie pomysłu prof. traktowałam jak ostatnia deskę ratunku. Może leki by wystarczyły tego nie wiem ale już po tym wszystkim brak mi odwagi aby próbować bez szczepień i lekarza któremu ufam czyli prof
Dodam tylko że popieram @burczuś do tego lekarza nie wracaj szkoda czasu i nerwów

@marzycielka81 jak się czujesz jeśli masz tam podrażnione i otarte pewnie o sexu to moze byc kawa z mlekiem nie martw sie moim zdanie prog super ja przy becie 200 coś mialam 18.

@dżoasia kciukasy ogromne!

@tęczowa89 jak u Ciebie kiedy test? @bertha?

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234, ja juz sobie testuje, dzisiaj 9dpo, oczywiscie bialo. wczoraj robilam rozne hormony 8dpo, to bete tez zrobilam i byla <0.1, prog slaby bo 15, takze nie wiem czy jeszcze cos ruszy.

Co do lekarzy we Wro, ja nie mam zadnego stalego obecnie. sama sobie jestem lekarzem ;)
Wszystkie badania ktore zrobilam, zrobilam z wlasnej inicjatywy, prywatnie, dowiadujac sie na forum. Z wynikami bylam u Pasnika w Łodzi. robilam 3x ivf, ostatni raz we wro u Gizlera. Jak juz kiedys uda mi sie zajsc w ciaze, to juz sama nie wiem gdzie bede chodzila, czy do polecanego przez Marshie czy do mojego starego gina, a moze do obu. Na immuno nie musi sie znac, bo juz mam zalecenia od Pasnika, wiec musza je respektowac.

@Teczowa, jak objawy u ciebie? kiedy tescik?

reklama
@Porzeczka1234, ja juz sobie testuje, dzisiaj 9dpo, oczywiscie bialo. wczoraj robilam rozne hormony 8dpo, to bete tez zrobilam i byla <0.1, prog slaby bo 15, takze nie wiem czy jeszcze cos ruszy.
Beta w 8 dniu moze byc za wcześnie ja robiłam w 11 i była 22. Trzymam kciuki mimo wszystko abyś i Ty miałam piękny prezent w te święta. Mąż nie zmienił zdania w sprawie in vitro? Jaki masz plan ? Jesteś bardzo dzielna w tej nierównej walce.

Do góry