@plastulinka na zaparcia sok z kiszonej kapusty. U mnie zawsze dziala. Probowalas tego imbiru? U mnie zgage tez lagodzi. Tez mam mdlosci. Dzis myslalam, ze w kiblu wyladuje. Wspolczuje ci
reklama
plastulinka
Fanka BB :)
Próbowałam imbiru, ale na niego już patrzeć nie mogę. Ostatnio żyje o chlebie i dżemie wiśniowym więc wątpię że wezmę sok z kapusty do ust. Jem bardzo malo, pewnie za mało i do tego niewiele warzyw więc pewnie tu jest problem. Czekam z utęsknieniem na 12 tydz. Mam nadzieję Że się nie zawiodę i przyjdzie ulga...@plastulinka na zaparcia sok z kiszonej kapusty. U mnie zawsze dziala. Probowalas tego imbiru? U mnie zgage tez lagodzi. Tez mam mdlosci. Dzis myslalam, ze w kiblu wyladuje. Wspolczuje ci
@plastulinka pamietaj by pic. To tez pomaga. No chyba, ze buraki by ci weszly to tez moze byc. Nawet sok, barszcz zakwas. Ja moge pic tylko wode lub wode z imbirem. To lagodzi moje zoladkowe dolegliwosci. I choc juz prawie 3rok pije, to mi nie przeszkadza. Znajdz cos swojego. Mnie mdlosci trzymaly prawie do 15 tc. I od 23 wrocily. Ale ja tak mam
roki_1991
@roki_1991 szyjka ponad 6??????? Moja we wtorek 2,75 :/..... na szczęście zamknięta. Kłucia miewam - bardzo rzadko - ale się zdarzyły. Jak już są 1 dnia, to drugiego już nie. I dopiero za długi czas znowu. Biorę zawsze nacwszelki wypadek wtedy trivagin.
@nafoczka zdrowka dla wszystkich :*
@Destino korzystaj z leżenia ile tylko możesz w takim razue i kciuki za Helenkę
Tak, moja szyjka w 14tc była właśnie 6.19 dlatego liczę na to że nie mam się czym teraz martwić a na następnej wizycie sprawdzę znowu
@roki_1991 piekna masz szyjke. Nie narzekam, bo ostatnio mialam szyjke 4cm. Pierwszy raz w ogolach moich ciaz [emoji1]. Nawet przy nielicznych bakteriach warto robic wymaz z moczu. Mozesz pic zurawine, tylko ona wyplukuje bakterie i jesli chcesz miarodajne badanie moczu to bez zurawiny. Pijesz wtedy od zaniesienia moczu do badania.
Wiem, ze sie boisz i dobrze, ze jestes czujna. Niestety nawet drobiazgi warto kontrolowac. A jesli chodzi o ciezary. Natus wazy juz ponad 9 kg, wiec noszenie ciezarow nieuniknione. Jednak jesli mozesz rob to sposobem, by sie nie obciazac. A najlepiej unikac.
Bole trwaja od kilku dni. Specjalnie mocne nie sa, ale upierdliwe owszem. I niestety sluz zabarwiony krwia. W poniedzialek znow pojde do gina. Ostatnio czesto tam jestem, ale martwie sie bardzo. By choc 5 tygodni jeszcze wytrzymac...
@marshia dziekuje [emoji8]
Myślałam o posiewie moczu, ale ostatnio przy bardzo licznych bakteriach wyszło "bakteriuria <10^3, brak wzrostu" czyli nic tam nie było... Więc odpuszczam to badanie bo dla mnie nie ma sensu.
Ale chciałam zrobić wymaz na bakterie i grzyby tylko nie wiem z czego to się robi w ciąży? Z pochwy?
Dziękuję wam za te odpowiedzi, uspokoiłam się trochę ale też te nieprzyjemne uczucia minęły i oby jutro ich już nie było
@roki_1991 z pochwy robisz wymaz. Moze byc biocenoza pochwy jak dobrze robia, czyli w razie co z antybiogramem
Dziewczynki post pod postem, ale ja z prosba o kazda modlitwe jesli mozna. U nas dokladnie 25t3d. W nocy bylismy na ip, bo wieczorem mialam skurcze i zaczal mi odchodzic czop sluzowy. Na badanie nocne wszystko w jak najlepszym porzadku, ale nie wiadomo jak bedzie za godzine, czy dzien. Gdyby cos sie zmienilo mam od razu wracac do szpitala. Jakakolwiek krew, skurcze, wody plodowe. Malenka wazy 841 g. Jest za mala na porod. Jestem przerazona.
reklama
Zzzzzz
Bo nie mam pomyslu skad te komplikacje. Nie wolałabys się podłączyć do ktg w szpitalu i prosić ich o wyciszenie skurczy?@Zzzzzz ja z posiewami na bierzaco. Jestem po leczeniu, przed powtorka posiewu, dlatego szyjka z 30mm zrobila sie 43mm. Oczywiscie powtorze
Twoje malensto duzo wazy to silna dziewczyna :*
Podziel się: