@roki_1991 to sie zdarza, ale i tak trzeba byc czujnym. Przez usg brzuszkowe tez mozna zmierzyc szyjke. Nie tak dokladnie jak przez pochwe, ale warto to robic
reklama
@roki_1991 usg przez brzuch pokazuje tez czy szyjka od srodka sie nie otwiera i owszem mozna ja zmierzyc. Mi czasem tak mierzy, by w srodku nie gmerac. Chodzi nawet orientacyjnie by wiedziec, ze ok. A to klucie moze ci dlugo towarzyszyc. Wtedy trzeba kontrolowac, czy szyjka sie nie skraca. Choc najczesciej to nie jest tego powodem. Najczesciej szyjka skraca sie bezobjawowo.
Mam teraz rozne dolegliwosci. Najbardziej martwi mnie bol jak na @ i bole krzyza. Niestety za wiele zrobic nie moge i poleguje
Mam teraz rozne dolegliwosci. Najbardziej martwi mnie bol jak na @ i bole krzyza. Niestety za wiele zrobic nie moge i poleguje
roki_1991
Fanka BB :)
@Destino wiem właśnie ze szyjke muszę kontrolować tylko nie wiedziałam że na tym usg przez brzuch też się da poprzednio robiła dopochwowe i wtedy szyjka miała 6.19cm i była cała zamknięta.
Zastanawiam się czy to faktycznie nie jest coś od pecherza, bo też biegam co chwile siku. Chyba w poniedziałek pojadę zrobić sobie jakiś wymaz na bakterie i grzyby oprócz tego, bo ostatnio w moczu tylko nieliczne bakterie niby były ale coś tam było jednak. Samo klucie nie jest męczące, raczej się boję żeby czegoś nie przeoczyć, to pierwsza ciąża na takim etapie...
Bóle jak na @ masz? I mocne one są czy słabe? Trwają długo czy krótko?
Zastanawiam się czy to faktycznie nie jest coś od pecherza, bo też biegam co chwile siku. Chyba w poniedziałek pojadę zrobić sobie jakiś wymaz na bakterie i grzyby oprócz tego, bo ostatnio w moczu tylko nieliczne bakterie niby były ale coś tam było jednak. Samo klucie nie jest męczące, raczej się boję żeby czegoś nie przeoczyć, to pierwsza ciąża na takim etapie...
Bóle jak na @ masz? I mocne one są czy słabe? Trwają długo czy krótko?
marshia
@roki_1991 szyjka ponad 6??????? Moja we wtorek 2,75 :/..... na szczęście zamknięta. Kłucia miewam - bardzo rzadko - ale się zdarzyły. Jak już są 1 dnia, to drugiego już nie. I dopiero za długi czas znowu. Biorę zawsze nacwszelki wypadek wtedy trivagin.
@nafoczka zdrowka dla wszystkich :*
@Destino korzystaj z leżenia ile tylko możesz w takim razue i kciuki za Helenkę
@nafoczka zdrowka dla wszystkich :*
@Destino korzystaj z leżenia ile tylko możesz w takim razue i kciuki za Helenkę
@roki_1991 piekna masz szyjke. Nie narzekam, bo ostatnio mialam szyjke 4cm. Pierwszy raz w ogolach moich ciaz [emoji1]. Nawet przy nielicznych bakteriach warto robic wymaz z moczu. Mozesz pic zurawine, tylko ona wyplukuje bakterie i jesli chcesz miarodajne badanie moczu to bez zurawiny. Pijesz wtedy od zaniesienia moczu do badania.
Wiem, ze sie boisz i dobrze, ze jestes czujna. Niestety nawet drobiazgi warto kontrolowac. A jesli chodzi o ciezary. Natus wazy juz ponad 9 kg, wiec noszenie ciezarow nieuniknione. Jednak jesli mozesz rob to sposobem, by sie nie obciazac. A najlepiej unikac.
Bole trwaja od kilku dni. Specjalnie mocne nie sa, ale upierdliwe owszem. I niestety sluz zabarwiony krwia. W poniedzialek znow pojde do gina. Ostatnio czesto tam jestem, ale martwie sie bardzo. By choc 5 tygodni jeszcze wytrzymac...
@marshia dziekuje [emoji8]
Wiem, ze sie boisz i dobrze, ze jestes czujna. Niestety nawet drobiazgi warto kontrolowac. A jesli chodzi o ciezary. Natus wazy juz ponad 9 kg, wiec noszenie ciezarow nieuniknione. Jednak jesli mozesz rob to sposobem, by sie nie obciazac. A najlepiej unikac.
Bole trwaja od kilku dni. Specjalnie mocne nie sa, ale upierdliwe owszem. I niestety sluz zabarwiony krwia. W poniedzialek znow pojde do gina. Ostatnio czesto tam jestem, ale martwie sie bardzo. By choc 5 tygodni jeszcze wytrzymac...
@marshia dziekuje [emoji8]
Bunia10
Zaangażowana w BB
GratulujeKochane... nasz cud upragniony...
córeczka Rita przyszła na śwat 8:23... 53cm... 3080g 10pkt.
plastulinka
@Destino trzymam kciuki żebyś wytrwała nie tylko te 5 tyg ale do samego konca.
@roki_1991 u mnie dopiero 9 tydz i wczoraj też czuł takie kłucie. Bardzo mnie to zaniepokoiło ale i szybko przeszło. W poniedziałek mam wizytę to powiem Pani dr o tym.
@nafoczka ja bym nie wytrzymała takiego masazu, szacun
@magda1208 gratuluję cudu!!!
A ja siedze w krzakach i was podczytuje codziennie .Szara rzeczywistość na L4 zaczyna mi doskwierać . Mdłości nie odpuszczają, do kompletu doszła jeszcze zgaga i zaparcia.
@roki_1991 u mnie dopiero 9 tydz i wczoraj też czuł takie kłucie. Bardzo mnie to zaniepokoiło ale i szybko przeszło. W poniedziałek mam wizytę to powiem Pani dr o tym.
@nafoczka ja bym nie wytrzymała takiego masazu, szacun
@magda1208 gratuluję cudu!!!
A ja siedze w krzakach i was podczytuje codziennie .Szara rzeczywistość na L4 zaczyna mi doskwierać . Mdłości nie odpuszczają, do kompletu doszła jeszcze zgaga i zaparcia.
reklama
marzycielka81
Podziel się: