reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A jak obserwować czy to czop? Czym to się różni od ewentualnych uplawow z luteiny?
@Destino dobrze, ze mama może przyjechać. Byle do 30 tc i chociaż 1 kg wagi. Twoja malutka to naprawdę siłaczka - wazy dokładnie tyle ile moja o 10 dni starsza. Jaki stopień referencyjności ma ten szpital czy inne dookoła? Na ile jest w stanie zapewnić prawidłową opiekę maluszkowi?

@Destino ja byłam od 7tc non stop na luteinie. Jak odszedl czop, to zwiększyłam dawke z 2x100 do 2x200, szyjka zareagowała swietnie. Dolaczam do szturmu modlitewnego za Was.

@Destino przyciagnij teściowa niech się wykaże i kategorycznie m do ściany niech weźmie chodź tydzień urlopu l4 każdy tydzień ważny. Kciuki i buziaczki sama bym do Ciebie przyjechała jak bym miała bliżej i Ci pomogła.

@marshia czop to galaretka zwarta żółta z krwią duże kawałki nie pomyślisz tego !

@marshia to szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci z najlepszym oddzialem neonatologicznym. A pan mowi, ze mnie nie przyjma, bo wszystkie inkubatory zajete, a nawet 2 dzieci w jednym.
Sluz jest rzadki rozciagliwy. Czop sluzowy jest zbity gslaretkowaty, czesto bezowy, krwisty lub podbarwiony krwia. Tego nie da sie pomylic. Mozesz popatrzyc na zdjecia w necia. One dobrze to odzwierciedlaja

Próbowałam imbiru, ale na niego już patrzeć nie mogę. Ostatnio żyje o chlebie i dżemie wiśniowym więc wątpię że wezmę sok z kapusty do ust. Jem bardzo malo, pewnie za mało i do tego niewiele warzyw więc pewnie tu jest problem. Czekam z utęsknieniem na 12 tydz. Mam nadzieję Że się nie zawiodę i przyjdzie ulga...
plastulinka mi pomagał syrop lactulosum

Tak, moja szyjka w 14tc była właśnie 6.19 ;) dlatego liczę na to że nie mam się czym teraz martwić ;) a na następnej wizycie sprawdzę znowu

Myślałam o posiewie moczu, ale ostatnio przy bardzo licznych bakteriach wyszło "bakteriuria <10^3, brak wzrostu" czyli nic tam nie było... Więc odpuszczam to badanie bo dla mnie nie ma sensu.
Ale chciałam zrobić wymaz na bakterie i grzyby tylko nie wiem z czego to się robi w ciąży? Z pochwy?

Dziękuję wam za te odpowiedzi, uspokoiłam się trochę ale też te nieprzyjemne uczucia minęły i oby jutro ich już nie było :)
Roki to szyjka piękna. Moja na codzień bez ciąży ma ok 4.5 i więcej nie wyciągnie :)
@Destino jestem myślami przy was
Lepiej by ci było gdybyś została w szpitalu. Wiem co mówię. Synkiem inni też równie dobrze mogą się zająć. Teraz masz inny priorytet. ♡

A ja wam chciałam coś opowiedzieć bo tak kiedyś pisalyscie o medycynie niekonwencjonalnej, akupunkturze itp. I @bertha tu też nadmienia o poprawie
Otóż dziewczyna która mnie masuje tez miała problemy ze zlym samopoczuciem, zaburzeniami i jakoś lekarze nie do końca wiedzieli skąd. Dowiedziała się o badaniu oceny stanu organizmu z kropli krwi. Lekarka sprawdza dosłownie wszystko ocenę hormonów, witamin, narządów typu wątroba nerki, alergie gluten laktoze, stan włosów. Dobiera do tego leki z typu NOW nie takie nasze, przeprowadza detoksyzacje oczyszczanie, odkwaszanie organizmu i dobiera dietę indywidualnie do stanu zdrowia. Dla mnie brzmi jak czary ale nie powiedziane ze się nie skuszę bo po pierwsze sama detoksyzacja mnie interesuje a po drugie stan nadmiernie wypadajacych włosów.
Nie mialam pojęcia ze coś takiego jest w Rzeszowie. Pierwsza wizyta chyba 130
Tu sobie możecie poczytać zwłaszcza dziewczyny z okolic Rzeszowa @olaa90 @roxie123 @bea25ta @kasiula222
Link do: Kompleksowa ocena organizmu

@smerfik88 mam jeszcze pytanko do Ciebie o duphaston, bolał Cię może jajnik jak go bralas?? Co jakiś czas mnie zakuje. Boję się że może mi się owu blokuje i dlatego. Zaczęłam panikowac. :(

reklama
Do góry