reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino myślami z Wami! Całe kciuki żebyście to przetrwały. Wyobrazam sobie stres :(. Chcieli Cię zostawić w szpitalu czy wypuścili?
A poboczne pytanie, jeśli możesz... To globulki któreś spowodowały wydłużenie szyjki do takiej wartości?
I popieram @roki_1991. Helenka dużo wazy na ten tc i jest na pewno silna.

reklama
@Zzzzzz po podwojnej nospie skurcze sie wyciszyly. A mala ciagle czuje. Ja sie w szpitalu bardziej denerwuje. No i wole w domu, bo przynajmniej maly mnie widzi. Jak trzeba bedzie to pojde. Poki co sami mnue odeslali do domu

@marshia nie chcieli mnie w szpitalu. Nie maja poki co podstaw bym zostala. Ale dal zalecenie by w razie dolegliwosci wrocic.
Kochana w tej ciazy od poczatku mam jakas infekcje. Ledwo skoncze antybiotyk, odczekam by zrobic kontrolny, a na nim znow cos wylazi. Mialam gbsa, przeleczylam i zaczela sie skracac szyjka. Na kontrolnym jakis inny streptococus wyszedl. Po globulkach szyja sie wydluzyla. Teraz mam miec kontrolny. Zobaczymy co wyjdzie

Ostatnia edycja:
@Zzzzzz po podwojnej nospie skurcze sie wyciszyly. A mala ciagle czuje. Ja sie w szpitalu bardziej denerwuje. No i wole w domu, bo przynajmniej maly mnie widzi. Jak trzeba bedzie to pojde. Poki co sami mnue odeslali do domu
@destino jestem z Toba, niestety wiem co czujesz. Ale malutka duzo wazy, wierze, ze cokolwiek by sie nie dzialo bedzie dobrze. Czy nie proponowali podania sterydow? Gdyby jednak cos sie zadzialalo miałabyś wieksze szanse.
Mocno trzymam kciuki i modle sie za Was.[emoji173]

Dziewczynki post pod postem, ale ja z prosba o kazda modlitwe jesli mozna. U nas dokladnie 25t3d. W nocy bylismy na ip, bo wieczorem mialam skurcze i zaczal mi odchodzic czop sluzowy. Na badanie nocne wszystko w jak najlepszym porzadku, ale nie wiadomo jak bedzie za godzine, czy dzien. Gdyby cos sie zmienilo mam od razu wracac do szpitala. Jakakolwiek krew, skurcze, wody plodowe. Malenka wazy 841 g. Jest za mala na porod. Jestem przerazona.
@Destino skoro Ci czop odszedl to rozumiem , ze szyjka zaczela sie rozwierac czy jak kto wyglada ? i mimo to widzac nie zaproponowali sterydow? :(

@oczekujaca, nie proponowali. Jak powiedzialam panu ze waga duza, to odpowiedzial, ze nie. I wiem co ma na mysli, bo w razie porodu ma nikle szanse
A z czopem to jest tak, ze moze odejsc caly jednorazowo, albo odchodzi fragmentami. Mnie z Natusiem odchodzil 2tygodnie zanim szyjka osiagnela cm dlugosci. Stad wiem, ze to czop. Tego nie da sie pomylic. Takie odchodzenie nie musi oznaczac rozwarcia czy skracania szyjki, ale na pewno jest na nia bardziej podatna. No i trzeba uwazac na plamienia, twardnienia i skurcze bardziej niz normalnie. U mnie nie ma rozwarcia szyjka zamknieta, narazie trzyma. Tylko nie wiadomo jak dlugo i to trzeba teraz mocno kontrolowac

Ostatnia edycja:
@Destino na Kopernika byłaś? Ja bym szła do innego szpitala może kroplówki z magnezem może jednak poleżeć.
Mam obsesję bo siostrę odesłali z Kopernika z podobnymi objawami.
Postaraj się zrobić wszystko żeby ta ciąża trwała jak najdłużej.
Ja wiem że drugie dziecię w domu ale lepiej go zostawić na parę tygodni w razie co niż urodzić wczesniaczka.
Czy oni stwierdzili cokolwiek - odchodzenie tego czopa czy co w ogóle się dzieje?

@iveo i tak by mnie nie przyjeli bo maja za duzo ludzi. Jesli juz to odeslaliby mnie na ujastek. Pan zrobil dokladne usg i z brzucha i przez pochwe, zbadal szyjke, obejrzal srodek. Na ten czas bylo w porzadku. On nie ukrywal, ze za godzine sytuacja moze sie zmienic. I ja niestety to wiem, dlatego wcale nie jestem spokojna. Wiem tez, ze im dluzej wytrzymam tym lepiej, tylko jak to zrobic? Naprawde sie staram, ale czasem niewiele od nas zalezy.

reklama
@Destino kciuki kochana. No może niech mama przyjedzie na tydzień , teściowa tydzień mąż l4 tydzień i już 3 tygodnie czasem tak jest że trzeba przyjąć pomoc nawet od tych którzy nam nie są przychylnie ( teściowa) kruszka najważniejsza. Co do wagi dziecka ona jest powyżej 50 centyla takze chyba lekarz przesadza malutka jest duża. Modlitwa życzę spokoju na tyle na ile to możliwe w tej sytuacji ❤❤❤

Do góry