reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@edloteh Ja byłam u tego Kulczyka mam mieszane uczucia jest raczej przeciwny szczepienią i nastawiony na steryd i accofil którego dla odmiany po szczepieniach ja się boję ja miałam robione wszystkie badania u Maliny i mąż też więc nic mi nie zlecił kazał zrobić ewentualnie mrl ale to robiłam już 6 listopada i czekam na wynik. U mnie raczej cytokiny zawsze do kitu ale on by mnie leczył accofilem i co ?? Do Maliny jestem zapisana na 28 listopada ale też się waham czy pojechać jednym słowem mam wielki mętlik w głowie.

reklama
@edloteh Ja byłam u tego Kulczyka mam mieszane uczucia jest raczej przeciwny szczepienią i nastawiony na steryd i accofil którego dla odmiany po szczepieniach ja się boję ja miałam robione wszystkie badania u Maliny i mąż też więc nic mi nie zlecił kazał zrobić ewentualnie mrl ale to robiłam już 6 listopada i czekam na wynik. U mnie raczej cytokiny zawsze do kitu ale on by mnie leczył accofilem i co ?? Do Maliny jestem zapisana na 28 listopada ale też się waham czy pojechać jednym słowem mam wielki mętlik w głowie.

do kolejnego crio (od wujka ;) chociaz ta ksywka mnie już drażni) dostałam zalecenia żeby brać 10mg encortonu na 3 dni przed ET... i accofil (bo KIRy coś kwiczą)....
I z tą dawką encortonu to nie wiem czy się śmiać czy płakać.... ostatnia ciąża poleciała na etapie 4tc+5
Przy kolejnym crio nic się nie zadziało, a zarodek najpiękniejszy z możliwych....

Chciałabym, żeby ktoś jeszcze zerknął na moje wyniki... nawet MLR 70 który miałam w zeszłym roku nie zagwarantował sukcesu...

Może zacznę jeść miętówki, najwyżej będę wiedzieć dlaczego muszę iść do dentysty [emoji51] a ta cała immuno to mnie już drażni.... bo nic nie wiadomo.
Szczepienia super, jak się udaje zajść i donosić.
Są be.... jak nie można zajść
MLR 0.... ooooo, tez czasem się zachodzi
Encorton.... „cukierki” same w sobie....
I weź tu człowieku bądź mądry.
Accofil... wujek po szczepieniach przepisuje jak jest potrzeba...

i albo będę robić transfer za transferem....liczyć na loterie, w ktora gram ;) albo potrzebna mi jeszcze jakaś konsultacja. No Jar.ek jak dla mnie już nie ogarnia....

Za wszystkie mamuśki, staraczki i za was te w potrzebie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Ostatnia edycja:
do kolejnego crio (od wujka ;) chociaz ta ksywka mnie już drażnij) dostałam zalecenia żeby brać 10mg encortonu na 3 dni przed ET... i accofil (bo KIRy coś kwiczą)....
I z tą dawką encortonu to nie wiem czy się śmiać czy płakać.... ostatnia ciąża poleciała na etapie 4tc+5
Przy kolejnym crio nic się nie zadziało, a zarodek najpiękniejszy z możliwych....

Chciałabym, żeby ktoś jeszcze zerknął na moje wyniki... nawet MLR 70 który miałam w zeszłym roku nie zagwarantował sukcesu...

Może zacznę jeść miętówki, najwyżej będę wiedzieć dlaczego muszę iść do dentysty [emoji51] a ta cała immuno to mnie już drażni.... bo nic nie wiadomo.
Szczepienia super, jak się udaje zajść i donosić.
Są be.... jak nie można zajść
MLR 0.... ooooo, tez czasem się zachodzi
Encorton.... „cukierki” same w sobie....
I weź tu człowieku bądź mądry.
Accofil... wujek po szczepieniach przepisuje jak jest potrzeba...

i albo będę robić transfer za transferem....liczyć na loterie, w ktora gram ;) albo potrzebna mi jeszcze jakaś konsultacja. No Jar.ek jak dla mnie już nie ogarnia....
Kochana ile tego accofilu Ci przepisał ? od Kiedy do kiedy ?" Cukierków" moim zdaniem 10 mg maławo min 15 mg. Wiesz co moja lokalna gin mówi, że teraz jedni będą podważać leczeniem drugich jeden będzie szczepił i mówił że tylko to działa drugi że accofil i tylko tym będzie" leczył" . Kulczyk podobnie jak Przybycień proponuję accofil przed owu później po pozytywnym do 12 tygodnia.
Moja gin mówi że mam zbadać mrl jeśli będzie ok 40 % przyjąć intralipid i brać encortonu heparynę jej zdaniem immunologię nie zmienia się co godzinę miesiąc i uważa że szczepienia u mnie jeszcze działają. ... i co ty na to ?

Dziewczyny czy ktoras badala aptt? Mam zlecenie od hematologa , zeby zbadac, a jak je dostalam to nie wiedzialam.o ciazy i nie bralam heparyny. Wiem, ze trzeba buc na czczo, ale czy ma znaczenie to czy wezmę heparyne przed? Jesli tak to ile przed trzeba ?

Dziewczyny czy ktoras badala aptt? Mam zlecenie od hematologa , zeby zbadac, a jak je dostalam to nie wiedzialam.o ciazy i nie bralam heparyny. Wiem, ze trzeba buc na czczo, ale czy ma znaczenie to czy wezmę heparyne przed? Jesli tak to ile przed trzeba ?
Oczekując ja badalam. W zależności ile od zastrzyku minie mogą być rozbieżności w wyniku.

A o której bierzesz rano zastrzyk? ja robiłam zawsze na czczo! Ja bym zrobiła przed zastrzykiem bo przecież on Ci rozrzedzi krew i badanie raczej niemiarodajne

reklama
No chodzi o to właśnie żeby zobaczyć jak to wygląda nie zaraz po zastrzyku. Ja robiłam wieczorem a rano badanie. Jeśli bierzesz rano to zrobiłbym zastrzyk po badaniu

Do góry