Sprzedam wam newsy z wizyty u głośnej sławy Banacha (tego naprotechnologa-położnika). Poszłam dziś do niego, bo dowiedziałam się z grup na Fb, że jako 1 z niewielu prowadzi we Wro ciąże na mecie. A jak wszem i wobec wiadomo, doktorek kazał odstawić maksymalnie w 14 tc, Endo też, Diabetolog pozwoliła pociągnąć do 16 i zaproponowała na potem insulinę w razie cukrzycy. Ja jestem w 24 tc i ciągle biorę 1 tabletkę, mierzę cukry i widzę że są w normie, on sam dzisiaj powiedział że są bardzo ok. Na początku bałam się, że wyrzuci mnie z hukiem za drzwi, bo podobno ma taki a nie inny charakter, i powie żebym wracała do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, ale tak się nie stało.
Przejrzał wszystkie wyniki, doskonale zna mutacje, Homocysteiny, przeciwciała, zabił mnie jak zajrzał do mojego środka i po zmianie na szyjce na oko określi ją jako L-Sil, co jest wykazane w cytologii (zapomniałam o tym wcześniej powiedzieć i pokazać wynik).
Według niego, ponieważ mam czynnik VR2, to oznacza to Trombofilię i mam zrobić antyXA, żeby sprawdzić czy nie potrzebuje clexane 0,8. Powiedział że przy Trombo radzi jednak brać kleksane a nie neoparin, dał skierowanie na echo serduszka.
Kazał brać zastrzyki rano, Aspirin kardio/acard na noc. Powiedziałam, że tak biorę i powiedział że bardzo dobrze i żeby tego absolutnie nie zmieniać. Piszę to a propos różnych pytań jak brać.
Powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam nie odstawiając mety i niedługo większość lekarzy się do tego przekona. Do krzywej mogę odstawić na 2 dni wcześniej. Przy czym ja biorę tylko 500 na wieczór.
I mając mutacje ciągle powinnam przyjmować metyle. Bo sposób przyswajania witamin B się przecież w ciąży nie zmienia. I należy ciągle przyjmować te, które organizm toleruje. Oczywiście mam zrobić poziom B12, homocysteiny, D3.
Z szyjką mam nie panikowac, nie leżeć, u niego na sprzęcie dzisiaj miała 3,40. Powiedział, że zupełnie normalnie mogę z nią funkcjonować, ale możemy wdrożyć luteina, żeby się dodatkowo zabezpieczyć i nie mieć wcześniaka. Ale powiedział, że to pod kątem mojego wieku, wcześniejszych strat, a nie dlatego że ona jest zła, bo nie jest.
I to chyba tyle z info z innego jeszcze źródła.