We wtorek idę z wynikami to napewno poproszę o pełne badanie. Rano wstałam i było ok. Ale jak już trochę pochodziłam to znowu to czuje.Są badania genetyczne i przeciwciała z krwi. Genetyczne możesz zrobić w dowolnym momencie, bez względu na to czy jesz normalnie czy unikasz glutenu. To geny, więc zawsze wynik będzie taki sam. Badane są 3 geny, tyle że z tego co się orientuję to obecność np jednego nie oznacza choroby. To tylko predyspozycja do celiakii, przynajmniej jak na mój wynik powiedziała dietetyk, która sama ma celiakie. Natomiast badania z krwi możesz zrobić tylko jeśli jesz normalnie. Tam badane są przeciwciała, więc jeśli odstawiłas gluten, to te przeciwciała po prostu znikną z krwi lub będą mniejsze. Wynik będzie niewiarygodny po prostu
Co do bólu, ja miałam różne przeboje po pierwszym zabiegu... Byłam na usg po chyba 3tyg i było wszystko okej. A po @ na usg zostały jakieś skrzepy i moja gin podjęła decyzję o kolejnym zabiegu żeby te skrzepy usunąć. Ból nie był jakiś taki nie do zniesienia, ale może warto powtórzyć sobie usg?
Z kolei po drugim poronieniu i zabiegu, po 3tyg dostałam takie bóle że nie mogłam funkcjonować. Czułam tam w środku "coś" a ból brzucha i pleców nie do opisania. W ciągu godziny zrobił się taki ze chodziłam po ścianach. I to samo. Lekarka jak mnie zobaczyła to powiedziała że musi to wyjąć. Przy czym obeszło się bez zabiegu. Ale była w szoku że tak duże skrzepy były. Także myślę że warto powtórzyć usg i sprawdzić czy jest czysto
Jadę dziś do reumatologa to zobaczymy co powie na moje ana3.
Miłego dnia wszystkim:*