Długi czas już zbieram myśli by tu napisać. Wczorajszy dzień dla mnie również był ciężki. Jestem po 3 poronieniach każde w 7tyg, obecnie jestem w 20tyg ciąży. Walczymy 3lata, ta ciąża jeszcze w trakcie starań na encortonie i clexan. Każdy dzień to stres, za ponad tydzień badania połówkowe i jestem już kłębkiem nerwów. Na początku ciąży krwiak i plamienia, jechaliśmy do gabinetu z jedną myślą, że znów się nie udało. Kocham tą istotę całym sercem i wewnętrznie czuje że się uda, że to co złe już za nami i rośnie mały wojownik. Mam jednak ataki paniki, nie kupujemy nic bo bardzo się boję. Przeczytałam Was troszkę i to niesamowite ile jest w nas siły. Płakałam przy niektórych wpisach. Ja po każdej porażce, przy każdym cyklu bezowulacyjnym, po każdym negatywnym teście mówiłam sobie dość. Na kilka dni a potem znów te pokłady energii by zaczynać walkę od nowa. Mam nadzieje że każda z nas doczeka upragnionego cudu. Właśnie głaszcze się po posiniaczonym od zastrzyków brzuchu i czuje malutkie ruchy jak pluskanie rybki. Kocham tą istotkę. Dziewczyny, walczymy!
reklama
Zzzzzz
Fanka BB :)
@kampina czeeeeść super, ze sie ujawiniłaś. Będzie dobrze
Ja tez nic nie kupuje, na to przyjdzie czas. Ataki paniki sa w naszym przypadku naturalne. Ja mam ciąże wys ryzyka i leze. Wczoraj odwiedzili mnie znajomi z rocznym dzieckiem i musialam im powiedziec ze jestem w ciąży i jakos po tym złapałam doła i pomyślałam sobie ze przeciez to takie nierealne że urodzę. Ja?! Przecież to nie mozlowe po tym co mnie spotkało. Najchetniej zamknęłam się w pownicy i nikomu nie mówiła o moim stanie.
Ja tez nic nie kupuje, na to przyjdzie czas. Ataki paniki sa w naszym przypadku naturalne. Ja mam ciąże wys ryzyka i leze. Wczoraj odwiedzili mnie znajomi z rocznym dzieckiem i musialam im powiedziec ze jestem w ciąży i jakos po tym złapałam doła i pomyślałam sobie ze przeciez to takie nierealne że urodzę. Ja?! Przecież to nie mozlowe po tym co mnie spotkało. Najchetniej zamknęłam się w pownicy i nikomu nie mówiła o moim stanie.
Ostatnia edycja:
burczuś
@plastulinka już @Porzeczka1234 opisała koszty Maliny. Wiadomo,są porażające,ale jak widać przynoszą efekty w postaci małych, różowych bąbelków mamy zamknięty wątek-"Po porostu my" i tam jest dużo zdjęć "naszych" szkrabów Twoją historię nieco kojarzyłam, że przeszłaś walkę z nowotworem,ale nawet bałam się zapytać o szczegóły. Jestem pod wrażeniem Twojej osoby, Twojej walki. Cieszę się,że jesteś znowu tutaj z nami Trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki
@kasiula222 jak nocka? daj znać jak Cię zbadają. Co postanowili, czy nie muzą czyścić... A co do tej dziewczyny...ja tez uważam,ze śmiech to jej obrona...
@marshia sikorko Ty już nie panikuj i nie dociekaj. U Twojej niuniusi jest wszystko ok,pochwaliłaś się tu??
@kampina dzięki za post Zaciskam kciuki za pozostałe szczęśliwe 20tygodni
@kasiula222 jak nocka? daj znać jak Cię zbadają. Co postanowili, czy nie muzą czyścić... A co do tej dziewczyny...ja tez uważam,ze śmiech to jej obrona...
@marshia sikorko Ty już nie panikuj i nie dociekaj. U Twojej niuniusi jest wszystko ok,pochwaliłaś się tu??
kasiula222
Dziś jest ok krwawię trochę ale wczoraj na USG było czysciutko nie było zarodka jak w trakcie skurczy robiła usg było wszystko jeszcze a jak poczułam że coś ze mnie wyszło zrobiła USG to pusto . A i tak chcą robić zabieg .@plastulinka już @Porzeczka1234 opisała koszty Maliny. Wiadomo,są porażające,ale jak widać przynoszą efekty w postaci małych, różowych bąbelków mamy zamknięty wątek-"Po porostu my" i tam jest dużo zdjęć "naszych" szkrabów Twoją historię nieco kojarzyłam, że przeszłaś walkę z nowotworem,ale nawet bałam się zapytać o szczegóły. Jestem pod wrażeniem Twojej osoby, Twojej walki. Cieszę się,że jesteś znowu tutaj z nami Trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki
plastulinka
@kasiula222 nie zgadzaj się na zabieg. Mi ordynator chciał zrobić zabieg ale mój gin, który też pracował w tym szpitalu wziął mnie do swojego gabinetu i powiedział żebym się nie godziła na to bo szpital chce tylko wyciągnąć dotacje. Skoro jest czysto to trzeba tylko badać hcg żeby nie rosło.
kasiula222
Jednak w szyjce zostało i mam mieć ten zabieg . Mogła bym odmówić ale na własną odpowiedzialność . A mówią zeby nie było że coś gnić .@kasiula222 nie zgadzaj się na zabieg. Mi ordynator chciał zrobić zabieg ale mój gin, który też pracował w tym szpitalu wziął mnie do swojego gabinetu i powiedział żebym się nie godziła na to bo szpital chce tylko wyciągnąć dotacje. Skoro jest czysto to trzeba tylko badać hcg żeby nie rosło.
Zzzzzz
@olaa90
Mnie Sydor powiedział ze nie. Badania powinno się robić grubo po podaniu haparyny. To dziwne bo kojarzę ze dziewczyny pisaly ze do 3 h po podaniu i tak robiłam i wychodziły mi wysokie wskaznyki aptt. Sydor powiedzial ze do 3h bada sie anty xa reszte czyli aptt i ddmery grubo po zastrzyku.
Mnie Sydor powiedział ze nie. Badania powinno się robić grubo po podaniu haparyny. To dziwne bo kojarzę ze dziewczyny pisaly ze do 3 h po podaniu i tak robiłam i wychodziły mi wysokie wskaznyki aptt. Sydor powiedzial ze do 3h bada sie anty xa reszte czyli aptt i ddmery grubo po zastrzyku.
Marthi
Prawdziwe, oj prawdziwe, @roki_1991.
@basiawol - prawda.
@olaa90 - jak u Ciebie dzisiaj?
@kasiula222 - o matko, nie wyobrażam sobie co ta dziewczyna musiała przejść... podziwiam jej siłę i walkę o kolejne dzidzie.
@plastulinka - podziwiam Twoją walkę... musisz być mega silną babką! Fajnie, że tu wróciłaś
@dżoasia - ja też tak mam, często się śmieje w ujowych sytuacjach, bo taką mam reakcję obronną, a płaczę samotnie w domu.
@kampina - Witaj Kampina, fajnie, że napisałaś... takie historie, dla nas którym się nadal nie udało są pokrzepiające. Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim leczeniu? Od kiedy brałaś encorton, w jakiej dawce? Jak z heparyną? Co masz stwierdzone, z czym problem? Ja mam za sobą dwa poronienia w 12 tc + 1 ciążę biochemiczną. Leczenie i inne ważne informacje mam w sygnaturce/stopce (zobaczysz ją tylko z poziomu komputera). Trzymam kciuki za Twojego wojownika. Teraz musi się udać!
@marshia - Ty już pewnie po połówkowych? Jak wnioskuję po wpisie @burczuś, wszystko super
@basiawol - prawda.
@olaa90 - jak u Ciebie dzisiaj?
@kasiula222 - o matko, nie wyobrażam sobie co ta dziewczyna musiała przejść... podziwiam jej siłę i walkę o kolejne dzidzie.
@plastulinka - podziwiam Twoją walkę... musisz być mega silną babką! Fajnie, że tu wróciłaś
@dżoasia - ja też tak mam, często się śmieje w ujowych sytuacjach, bo taką mam reakcję obronną, a płaczę samotnie w domu.
@kampina - Witaj Kampina, fajnie, że napisałaś... takie historie, dla nas którym się nadal nie udało są pokrzepiające. Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim leczeniu? Od kiedy brałaś encorton, w jakiej dawce? Jak z heparyną? Co masz stwierdzone, z czym problem? Ja mam za sobą dwa poronienia w 12 tc + 1 ciążę biochemiczną. Leczenie i inne ważne informacje mam w sygnaturce/stopce (zobaczysz ją tylko z poziomu komputera). Trzymam kciuki za Twojego wojownika. Teraz musi się udać!
@marshia - Ty już pewnie po połówkowych? Jak wnioskuję po wpisie @burczuś, wszystko super
reklama
@kasiula222 uściski mocne. troszeczke sie miniemy w szpitalach :*
@plastulinka, witaj kochanie. Troszke ostatnio mniej zagladam i takie male problemy zdrowotne mnie dopadły. Wspaniale, ze jesteś z nami
Dzis mam TK i w sumie to dobrze, zeby cos wyszło bo juz mnie wkurza, ze każdy patrzy, że symuluje bo jak to w tym wieku... :/
@masrhia całuski dla okruszki i @Destino dla was też... a juz o reszcie kokardek nie wspomne
@kampina witaj w naszym gronie
@basiawol u mnie na obfito
@Zzzzzz jak tam "drzwi do twojego domku"?
@Porzeczka1234 @burczuś @bertha @dżoasia @czarna_mala @roxie123 @agatush
PS nadal poszukujemy chętne osoby do bazarku bożonarodzeniowego więc prosze nbie ukrywać talentów, a dziewczyny od książki kucharskieh też zaraz będe pobudzać do twórczości
@plastulinka, witaj kochanie. Troszke ostatnio mniej zagladam i takie male problemy zdrowotne mnie dopadły. Wspaniale, ze jesteś z nami
Dzis mam TK i w sumie to dobrze, zeby cos wyszło bo juz mnie wkurza, ze każdy patrzy, że symuluje bo jak to w tym wieku... :/
@masrhia całuski dla okruszki i @Destino dla was też... a juz o reszcie kokardek nie wspomne
@kampina witaj w naszym gronie
@basiawol u mnie na obfito
@Zzzzzz jak tam "drzwi do twojego domku"?
@Porzeczka1234 @burczuś @bertha @dżoasia @czarna_mala @roxie123 @agatush
PS nadal poszukujemy chętne osoby do bazarku bożonarodzeniowego więc prosze nbie ukrywać talentów, a dziewczyny od książki kucharskieh też zaraz będe pobudzać do twórczości
Załączniki
Podziel się: