reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia

Wiem, że Ty brałaś niezliczone ilości Intralipidu, dlatego mam do Ciebie pytanie, ale w zasadzie jak któraś z innych dziewczyn wie to także :)

Wyszłam właśnie z wizyty od dr Paśnika. Dostałam receptę na 3 opakowania Intralipid. Accofil udało się zamienić na podskórny. Po potwierdzonej owulacji, mam go brać codziennie do pozytywnej bety.

Na pytanie, co mam zrobić z Intra i Accofilem, jeżeli będę się starać o ciążę np. pół roku, czy miesiąc w miesiąc man brać Intralipid i Accofil, dr P. odpowiedzial, ze muszę mieć pewny cykl.

Skąd brałaś/brałyscie recepty na Intralipid w przypadku gdy starałyście się np. kilka miesięcy? Kojarzy mi się teraz, że kiedyś czytałam, że dr P. wysyła recepty pocztą? Rzeczywiście tak jest? Jeżeli którejś z Was wysyłał recepty pocztą, to płaciłyście mu za to?

@marshia

Wiem, że Ty brałaś niezliczone ilości Intralipidu, dlatego mam do Ciebie pytanie, ale w zasadzie jak któraś z innych dziewczyn wie to także :)

Wyszłam właśnie z wizyty od dr Paśnika. Dostałam receptę na 3 opakowania Intralipid. Accofil udało się zamienić na podskórny. Po potwierdzonej owulacji, mam go brać codziennie do pozytywnej bety.

Na pytanie, co mam zrobić z Intra i Accofilem, jeżeli będę się starać o ciążę np. pół roku, czy miesiąc w miesiąc man brać Intralipid i Accofil, dr P. odpowiedzial, ze muszę mieć pewny cykl.

Skąd brałaś/brałyscie recepty na Intralipid w przypadku gdy starałyście się np. kilka miesięcy? Kojarzy mi się teraz, że kiedyś czytałam, że dr P. wysyła recepty pocztą? Rzeczywiście tak jest? Jeżeli którejś z Was wysyłał recepty pocztą, to płaciłyście mu za to?

Wysyłał mi pocztą, bezpłatnie, ale mój „codzienny” gin tez wypisywał. To jest 100% płatne, wiec każdy może wypisać.
Ja ostatecznie po 3 miesiącach prob na poczatku cyklu i w owu zrezygnowałam z tego schematu i brałam tylko w owu.
Paśnik zlecił mi 3 wlewy: na poczatku, w owu i jeśli test „+” to 2 tyg później.
Mój jeszcze inny gin z Invimedu ogarniający immunologie zlecił te ogromne ilości. Także kombinowakam z receptami na różnych frontach. Włącznie z tym, ze poratowały mnie zapasami @bertha i @burczuś ♥️

Ostatnia edycja:
@marshia
Ten gin z Invimedu jest z Wroclawia?
Jak kontaktowałaś się z dr P., w momencie gdy potrzebowałaś recepty? Mailowo?

Po mojej ostatniej wizycie w zeszłym tygodniu, u nowego ginekologa, którego znalazlam w necie, ktory ma zresztą 5* na znanym lekarzu, zwątpiłam w ginekologów :( Poszłam do Niego bo chciałam znaleźć lekarza, który zrobi mi monitoring i pomoże zajść w ciążę. Nie dość, że był opryskliwy, to przeglądając moją teczkę miał taką minę jakby miał mnie uderzyć za chwilę hehe. Pojechał po lekarzach, którzy kazali mi te wszystkie badania robić, mówiąc m.in że to naciąganie pieniędzy. W efekcie będąc na samej wizycie wybuchłam płaczem i do wieczora nie mogłam się pozbierać :( :(
Zapisałam się teraz do dwóch innych lekarek ginekologów i od nowa będę opowiadać. Mam nadzieję, że któraś z nich będzie kompetentna, będzie robić monitoringi i może się uda przy tych zaleceniach dr Paśnika :( :( :(

@marshia to zalezy ile chcesz wydac i co bys chciala miec. Bo dziecku niewiele trzeba. Na poczatek nosidelko na powrot ze szpitala. Wozek z gondola na spacery. Lozeczko, przewijak wanienka, pampersy. Z pampersami to jest tak, ze trzeba sprawdzic ile. My na poczatku uzylismy 2paczki 1. Potem dupka urosla na 2. Po miesiacu od razu w 3 i po 2 w 4. Tak wiec pampersy tez z umiarem. Ze 20 pieluch tetrowych, ze 2 kocyki, rozek, troche ubranek. Cos do odciagania katarku, mata do zabawy dla maluszka. Spiworek lub kombinezonik, bo wy z lutego. Potem dokupisz co uznasz za potrzebne, typu klin, czy laktator. Monitoru oddechu nie kupilam, choc raz synek nam przestal oddychac. Od razu byl lekarz i wszystko ok.
Ja nie szalalam z zakupami i rzeczami, bo bo pozniej z nimi zrobic. I nie wiedzialam, czy bede miala wiecej dzieci.
Pamietaj duzo kupujemy wg uznania, wiec jesli chcesz szalec to polecam kosz mojzesza, cos na zurzyte pieluchy, bujaczek.

reklama
Do góry