reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Czytałam. Takie sobie.. nie wiem jak ocenić ta książkę.. takie wywiady z ginami. Mnie trochę większość z nich wkurzała jak były np pytania o komplikacje przy porodzie, dlaczego nie robią cc szybciej, to odpowiedz tylko ze przecież nikt nie ma zamiaru szkodzić... także takie płytkie te rozmowy. Dużo o aborcji, o porodach, trochę o nowotworach itp.
Ja zapamiętałam najbardziej historie która opowiedział jeden lekarz ze babeczka Polka biała z mężem również białym, urodziła dziecko czarnoskóre. I mąż oczywiście oskarżył ja ze go zdradziła! A co się okazało - facet chodził na dziwki i na kutasie przeniósł spermę poprzedniego klienta, jak się okazuje - czarnoskórego......... [emoji15][emoji1] masakra! Wrócił z burdelu, bzyknął żonę, nawet się wcześniej nie umył! [emoji23] swoją droga plemniki poprzedniego klienta to jakieś mutanty ze przeżyły! ;)

Przykro mi :( zdecydowanie musisz zrobić więcej badań i pewnie steryd będzie potrzebny..
Ja pinkolę, słyszałam kiedyś tą historię ale myślałam, że to jakaś z doopy anegdotka a to jednak prawda?? :szok:
@Oczekujaca123 - estradiol sie bada tez na poczatku cyklu i później, w 7dpo by sprawdzic razem z progesteronem czy była owu i ile było pęcherzyków:) Tam jest jakas zależność, ze jak jest pow 400 to mogą byc 2 pecherzyki czy jakos tak... czytałam kiedys na grupie na fb, ze dziewczynom przed czy po transferze invitro sie to tez kontroluje, ale musiałabyś sie w ten temat kochana zagłębić bo ja juz dokładnie nie pamietam a glowa mnie cmi lekko z bolu do tego:/
Na jeden dojrzały pęcherzy przypada ok 150-200 pg/ml estradiolu. Na początku cyklu jest niski i kiedy osiąga taką właśnie wartośc można "podejrzewać" owulację :)vJeśli chodzi o IVF to estradiol kontroluje się przy stymulacji, żeby mieć porównanie z obrazem usg. Jeśli na usg w dniu punkcji jest widoczne np 10 pęcherzyków i estradiol jest na poziomie 1500-2000 to można podejrzewać, że te 10 pęcherzyków będzie zawierało 10 ładnych, dojrzałych komórek jajowych :)
Ale to jest naprawdę indywidualna sprawa. Dla porównania u mnie ostatnio 2 dni przed punkcją estradiol przekroczył normę labu i wynosił >>3000pg/ml, ale finalnie pobrali 10 komórek, z czego 6 ładnych dojrzałych. 4 pozostałe tez zapładniali, ale nie były dojrzałe i nie było z nich zarodków. "Resztę" estradiolu wytwarzały pęcherzyki, które za późno zaczęły rosnąć i nie były dojrzałe. ;-) ;)

Miłego weekendziku wszystkim :)

Dziewczyny -mamy i te na finiszu - monitorki oddechu macie i polecacie? Czy zbędny gadżet?
Co w ogole jest potrzebne na samym począteczku. Wózek, nosidełko, łóżeczko, tona małych pieluch, laktator. Nawilżacz mam w klimie jako jesną z opcji.
@marzycielka81 @dżoasia @edloteh kciuki wciąż trzymam za Wasze procedury.
@czarna_mala @mała79 @Hatice @dżoł czytacie nas jeszcze? @dżoł jak allo?
@Totois30 urodziłaś?

reklama
My kupilismy nianie z monitorem baby sense 7 [emoji4]
Jak pierwsza dzidzia to trzeba wszystko ja zakończyłam wyprawke i az odetchnelam , bo juz miałam dosyć hehe
Mogę Ci podeslac moja listę a sama juz zdecydujesz co tam wybrac dla siebie porownasz z innymi listami

Do góry