reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przykro mi @marzycielka81 :( ;*

Dziewczynki, czy któraś z Was bujała się może z nadżerką? Jestem na 99 % pewna, ze moje plamienia nie są efektem clexane tylko właśnie ta niewielka ranka. Obserwuje, ze jak zaaplikuje dowcipnie progesteron to potem mam niewielkie ilości podbarwionego śluzu. Nie mam żadnych bólów podbrzusza wiec to chyba nie ze środka... czy to może być groźne? Orientujecie się może? Mam ja jakiś czas i lekarz o niej wie...

reklama
@marshia bardzo dziękuję za wywołanie :) teraz na forum dużo tematów,na których się nie znam wiec siedzę cichutko ale czytam non stop :)

W środę byłam na wizycie i była to pierwsza moja wizyta, po której wyszłam z rumieńcami ze szczęścia :) :)

Więc tak:
Moje mlr nie jest zbyt wysokie 33,5 ale Malina był bardzo optymistycznie do tego nastawiony
Dostałam zgodę na staranie się na 4 mce
Do tego leki dla mnie:
1. Femibion Natal 1
1x dziennie, non stop
2. Acard 75
1x dziennie po kolacji
W razie ciąży Acard 150
3. Encorton 10 mg
1x tabletka po śniadaniu
4. Luteina 100
2x dopochwowe
5.clexane 80 ( zapisał fraxiparyne ale jak powiedziałam ze mam clexane to powiedział ze mam brać to co mam, ze fraxi jest po prostu tańsze i żeby nie zmieniać w trakcie ciąży jak już wybrałam clexane )
6. Grastofil ( zastrzyki) 1/2 ampułki od razu jak się dowiem ze ciąża ( ten lek jest na dalej kiepski test CBA )

Doszczepianie w pierwszy poniedziałek lub środę od zrobienia testu i cgyba wtedy tez umawiam wizytę od razu

No i mimo ze myślałam ze wszystko takie jasne to teraz mam sporo pytań :)
Może mi pomożecie?
1.Encorton to chyba dopiero jak będzie ciąża? Czy mam brać cały czas? Z kartki wynika mi raczej ze tylko w ciąży ale wole się upewnić jak Wy miałyście ?
2. Mam do powtórzenia pare badań wyrazie ciąży i czy mam je zrobić przy okazji pierwszego doszczepianie w Łodzi? Czy mam zrobić na miejscu i z nimi przyjechać? Czy mioze wizytę umawiać dopiero przycokszji drugiego doszczepiania a badania zrobić przy pierwszym by przy wizycie już był wynik?

Oczywiście zadzwonię się dopytać ale może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości?

Leczenie moje męża:
1. Androvit plus raz dziennie
2. Medrol 16 mg
1/2 tabletki po śniadaniu na czas moich dni płodnych od 4 do 13 d.c

Mój mąż ma przeciwciała plemnikowe w nasieniu

Serdecznie pozdrawiam :) :)
@Nadja_n @dżoł tutaj może rozpisałam dokładniej

@Hatice super wieści. Trzymamy kciuki za Ciebie. Co do sterydu ja wdrażałam 4-5 dpo (i heparunę też, ale ja mam PAI) czyli jeszcze przed testem - a w cyklach kiedy nie wyszło odstawiałam.
@marzycielka81 kurczę :( przytulam :( a może docelowo ta KD to rozwiązanie, tym bardziej, ze możecie mieć sfinansowane.

Ja jeszcze pytanko jedno wyprawkowe. Wózek 3 w 1 z nosidełkiem maxi cisi? 2w1? Sama gondola i porem dopiero za pół roku szukać spacerówki? Co polecacie?

Albo inaczej - dziewczyny z dziećmi - macie jakiś zamknięty wątek czy grupę, żebym tam mogła pytać o takue rzeczy i nie zaśmiecać forum o leczeniu wyprawką? Bo głupio mi tutaj, bo przez to milkną dziewczyny, które się starają :/

@marshia mi tam nie przeszkadza jak pytasz :) ja od razu sprawdzam w necie o co pytasz i nawet linki sibie robię bo może się przyda kiedyś.... ;) poza tym to motywujące, w końcu każda z Was brzuchatek była kiedyś na naszym miejscu. Ja zawsze jestem w szoku ze jesteście już tak daleko... na forum jestem od października wiec już wiele pięknych historii tu przeczytałam, najpierw testy ciążowe, potem pierwsze usg a teraz już wyprawkę organizujecie
A jak ktoś chce to zawsze znajdzie informacje, wystarczy wejść w profil użytkownika z podobna historia jak nasza i odczytać....
ja właśnie przejrzałam historie dziewczyn od maliny i widzę ze zalecenia są różne co do encortonu takze muszę cgyba zadzwonić i się zapytać...
pozdrawiam :)

Marshi, mamy taką grupę.
Dziewczyny, bierzemy ją? :D
@agatush podziałasz w tej sprawie?

Ja mam wozek 2w1 i osobno fotelik maxi cosi z bazą.
Wez sobie fotelik montowany na bazę. Montujesz w sekunde a nie bawisz sie z pasem

@kas90 oczywiscie, ze bierzemy, kazda, ktora chce

@marshia ja postawilam na gondole, a spacerowke, wole wiecej dac i kupic bardziej wypasiona (a jak teraz bedzie to nie wiem, bo chyba potrzebny mi podwojny wozek). Ewentualnie gondola z fotelikiem i potem spacerowka. Dziecko pol roku conajmniej spedzi w gondoli. Ja pilnowalam terminu, by Nati nie jezdzil w spacerowce poki nie umie siedziec. Takie jest moje spojrzenie. Decyzje podejmij najlepsza dla siebie

Albo inaczej - dziewczyny z dziećmi - macie jakiś zamknięty wątek czy grupę, żebym tam mogła pytać o takue rzeczy i nie zaśmiecać forum o leczeniu wyprawką? Bo głupio mi tutaj, bo przez to milkną dziewczyny, które się starają :/

Z pewnością jest, bo odkąd tu była pewna wymiana zdań, mamy przestały się udzielać/pytać/porównywać i „przeniosły” się gdzie indziej. A szkoda, bo dużo ciekawych ( i może przydatnych dla mnie w przyszłości) informacji tu było.

reklama
Do góry