@marshia bardzo dziękuję za wywołanie
teraz na forum dużo tematów,na których się nie znam wiec siedzę cichutko ale czytam non stop
W środę byłam na wizycie i była to pierwsza moja wizyta, po której wyszłam z rumieńcami ze szczęścia
Więc tak:
Moje mlr nie jest zbyt wysokie 33,5 ale Malina był bardzo optymistycznie do tego nastawiony
Dostałam zgodę na staranie się na 4 mce
Do tego leki dla mnie:
1. Femibion Natal 1
1x dziennie, non stop
2. Acard 75
1x dziennie po kolacji
W razie ciąży Acard 150
3. Encorton 10 mg
1x tabletka po śniadaniu
4. Luteina 100
2x dopochwowe
5.clexane 80 ( zapisał fraxiparyne ale jak powiedziałam ze mam clexane to powiedział ze mam brać to co mam, ze fraxi jest po prostu tańsze i żeby nie zmieniać w trakcie ciąży jak już wybrałam clexane )
6. Grastofil ( zastrzyki) 1/2 ampułki od razu jak się dowiem ze ciąża ( ten lek jest na dalej kiepski test CBA )
Doszczepianie w pierwszy poniedziałek lub środę od zrobienia testu i cgyba wtedy tez umawiam wizytę od razu
No i mimo ze myślałam ze wszystko takie jasne to teraz mam sporo pytań
Może mi pomożecie?
1.Encorton to chyba dopiero jak będzie ciąża? Czy mam brać cały czas? Z kartki wynika mi raczej ze tylko w ciąży ale wole się upewnić jak Wy miałyście ?
2. Mam do powtórzenia pare badań wyrazie ciąży i czy mam je zrobić przy okazji pierwszego doszczepianie w Łodzi? Czy mam zrobić na miejscu i z nimi przyjechać? Czy mioze wizytę umawiać dopiero przycokszji drugiego doszczepiania a badania zrobić przy pierwszym by przy wizycie już był wynik?
Oczywiście zadzwonię się dopytać ale może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości?
Leczenie moje męża:
1. Androvit plus raz dziennie
2. Medrol 16 mg
1/2 tabletki po śniadaniu na czas moich dni płodnych od 4 do 13 d.c
Mój mąż ma przeciwciała plemnikowe w nasieniu
Serdecznie pozdrawiam
@Nadja_n @dżoł tutaj może rozpisałam dokładniej