reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czytałaś któraś z Was może ta książkę?? Ciekawi mnie czy jest warta zachodu, bo z recenzji książki wynika, ze to niezły kryminał Zobacz załącznik 906678
Tutaj link z recenzja:
Link do: 'Mąż wsadził kobiecie cebulę w pochwę, bo była niegrzeczna'. Historie z gabinetów ginekologów to gotowy materiał na kryminał

Czytałam. Takie sobie.. nie wiem jak ocenić ta książkę.. takie wywiady z ginami. Mnie trochę większość z nich wkurzała jak były np pytania o komplikacje przy porodzie, dlaczego nie robią cc szybciej, to odpowiedz tylko ze przecież nikt nie ma zamiaru szkodzić... także takie płytkie te rozmowy. Dużo o aborcji, o porodach, trochę o nowotworach itp.
Ja zapamiętałam najbardziej historie która opowiedział jeden lekarz ze babeczka Polka biała z mężem również białym, urodziła dziecko czarnoskóre. I mąż oczywiście oskarżył ja ze go zdradziła! A co się okazało - facet chodził na dziwki i na kutasie przeniósł spermę poprzedniego klienta, jak się okazuje - czarnoskórego......... [emoji15][emoji1] masakra! Wrócił z burdelu, bzyknął żonę, nawet się wcześniej nie umył! [emoji23] swoją droga plemniki poprzedniego klienta to jakieś mutanty ze przeżyły! ;)

Hej dziewczyny jestem w trakcie drugiego poronienia :( W poniedziałek ide do szpitala ..jestem załamana że znów mnie to spotkało ostatnio w maju . . Brałam heparynę i duphaston a i tak nic to nie dało .. Myślę żeby zrobić przeciwciała może tu jest przyczyna...

Przykro mi :( zdecydowanie musisz zrobić więcej badań i pewnie steryd będzie potrzebny..

reklama
Czytałam. Takie sobie.. nie wiem jak ocenić ta książkę.. takie wywiady z ginami. Mnie trochę większość z nich wkurzała jak były np pytania o komplikacje przy porodzie, dlaczego nie robią cc szybciej, to odpowiedz tylko ze przecież nikt nie ma zamiaru szkodzić... także takie płytkie te rozmowy. Dużo o aborcji, o porodach, trochę o nowotworach itp.
Ja zapamiętałam najbardziej historie która opowiedział jeden lekarz ze babeczka Polka biała z mężem również białym, urodziła dziecko czarnoskóre. I mąż oczywiście oskarżył ja ze go zdradziła! A co się okazało - facet chodził na dziwki i na kutasie przeniósł spermę poprzedniego klienta, jak się okazuje - czarnoskórego......... [emoji15][emoji1] masakra! Wrócił z burdelu, bzyknął żonę, nawet się wcześniej nie umył! [emoji23] swoją droga plemniki poprzedniego klienta to jakieś mutanty ze przeżyły! ;)

Przykro mi :( zdecydowanie musisz zrobić więcej badań i pewnie steryd będzie potrzebny..
Pewnie tak .. Mam chorobę autoimmunologiczną SM leczy się rzuty sterydem . Może to ma związek z poronieniami . Zaznaczę że mam dzieci . Syna zdrowego i córkę z wada genetyczną .

Dziewczyny pytałam już kiedyś czy mógłbyście napisać co pakowałyście do szpitala dla siebie i maluszka.
Nie chciała bym czegoś zapomnieć.
Oczywiście jak macie czas i chęci.
@maa821 Jak opieka w Bizielu.?
Mi jakoś trudno wprowadzić ten oszczędny tryb życia. Ograniczając się do spacerów i chodzenia po domku.
Odliczam kolejny tydzień i oby wytrwać.
Wczoraj były u mnie babeczki z szkoły rodzenia jestem bardzo zadowolona z tych spotkań. Choć musiałam zapłacić bo prywatnie.
Trzymam kciuki za wszystkie.

@maa821 Jak opieka w Bizielu.?.
Wczoraj wyszłam ze szpitala. Leżałam na patologii później ciąży i nie mogę na nic narzekać. Co prawda nic wielkiego mi się nie działo, bo krwawienie samo mu ustało, ale bylam zadowolona z opieki, lekarzy czy położnych. Może warunki sanitarne nieco średnie, ale nie to jest najważniejsze.

@maa821 Ty jestes juz na końcówce czy cos.pomylilam?
Trzymam kciuki , zeby wszystko bylo juz ok :)

Dziewczyny, chyba zwariuje... od tygdnia boli mnie podbrzusze jakby na okres... dzis 19dc. Owu teoretycznie mialam w sobote/niedziele. Dzis zbadalam progesteron (chcialam w tym cyklu zbadac 3 dni pod rzad od 19do21dc bo wydaje mi sie, ze jednak owu mam wczesniejsze, a ten bol brzucha mnie martwi). W kazdym poprzednim cyklu (tzn 3 cyklach po porodzie przedwczesnym) ok 11-13dnia mialam delikatne plamienia , zabarwiony sluz krwia. W tym cyklu tak juz nie bylo. Dzis wrocilam z badan, a na wkladce kilka malutenkich brazowych kropeczek ! ;/ co to moze byc ? :(
Dzis 19dc progesteron 11,94 jutro i w niedziele kolejne badanie.

Wczoraj wyszłam ze szpitala. Leżałam na patologii później ciąży i nie mogę na nic narzekać. Co prawda nic wielkiego mi się nie działo, bo krwawienie samo mu ustało, ale bylam zadowolona z opieki, lekarzy czy położnych. Może warunki sanitarne nieco średnie, ale nie to jest najważniejsze.

To najważniejsze, że jesteś zadowolona z opieki może zdecydujesz się na poród w tym szpitalu.
Fajnie, że jesteście w domku.

@maa821 Ty jestes juz na końcówce czy cos.pomylilam?
Trzymam kciuki , zeby wszystko bylo juz ok :)

Dziewczyny, chyba zwariuje... od tygdnia boli mnie podbrzusze jakby na okres... dzis 19dc. Owu teoretycznie mialam w sobote/niedziele. Dzis zbadalam progesteron (chcialam w tym cyklu zbadac 3 dni pod rzad od 19do21dc bo wydaje mi sie, ze jednak owu mam wczesniejsze, a ten bol brzucha mnie martwi). W kazdym poprzednim cyklu (tzn 3 cyklach po porodzie przedwczesnym) ok 11-13dnia mialam delikatne plamienia , zabarwiony sluz krwia. W tym cyklu tak juz nie bylo. Dzis wrocilam z badan, a na wkladce kilka malutenkich brazowych kropeczek ! ;/ co to moze byc ? :(
Dzis 19dc progesteron 11,94 jutro i w niedziele kolejne badanie.

A czemu badasz progesteron teraz? Ciezko mi powiedziec czy jest ok czy nie jak nie wiadomo kiedy była owu. Zakladajac ze owu miałaś 15 dnia to 22 dnia dobrze jest go zbadac. Hmm a probowalas monitorować cykl? Wtedy badasz hormony i dodatkowo chodzisz na usg do lekarza.
Kurcze teotii mam kilka albo faktycznie niski progesteron, albo macica się dalej czysci albo zagniezdzenie ale nie wiem czy na nie nie za wcześnie.

A czemu badasz progesteron teraz? Ciezko mi powiedziec czy jest ok czy nie jak nie wiadomo kiedy była owu. Zakladajac ze owu miałaś 15 dnia to 22 dnia dobrze jest go zbadac. Hmm a probowalas monitorować cykl? Wtedy badasz hormony i dodatkowo chodzisz na usg do lekarza.
Kurcze teotii mam kilka albo faktycznie niski progesteron, albo macica się dalej czysci albo zagniezdzenie ale nie wiem czy na nie nie za wcześnie.
Macica oczyszczona potwierdzone u 3 lekarzy na 3 roznych usg...
Nie monitoruje cyklu, bo jakos nie mialam.problemow z zajesciem poprzednio to gin kazala na luzie dzialac i po 6 miesiącach jak sie nie uda to przyjsc, teraz kazala bez nacisku sie starac.
Zreszta kochamy sie srednio co 2 dni, wiec jakas tam prawdooodobienstwo , ze kiedys utrafimy jest [emoji14]
Martwil mnie ten bol brzucha , ze moze niedobor porgesteronu itp, ale wlasnie progesteron jest w normie i to mnie dziwi... bo 19dc. Ja z obserwacji mysle, ze owu mialam bardziej w sobote. Wiec dzis wypadalby 6dni po owu i wyczytalam, ze warto zrobic 3 dni pod rzad wiec zrobilam 6dni po domniemanej owu jutro 7 i w niedziele 8. To bede widziala czy rosnie czy maleje. Moja mysl, ze niedobor progesteronu raczej sie tu nie sprawdza patrzac po wyniku... w zalaczniku wynik z normami

W zeszlym miesiacu robilam w 22dc i byl porgesteron niecale 8, dlatego teraz zrobilam wczesniej, zeby widziec co sie dzieje.

Screenshot_20181012-113911.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181012-113911.jpg
    Screenshot_20181012-113911.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 355
reklama
@maa821 Ty jestes juz na końcówce czy cos.pomylilam?.
Zgadza się, dzisiaj 35+4
To najważniejsze, że jesteś zadowolona z opieki może zdecydujesz się na poród w tym szpitalu.
Fajnie, że jesteście w domku.
Zdecydowałam się na biziela. Oni już tam trochę znają ten mój przypadek, jestem już w ich papierach nieco opisana - może szybciej ogarną co ze mną robić. Ogólnie będę miała cc - prawdopodobnie w 38 tc. Żeby się tylko nic wcześniej znowu nie działo...

Ostatnia edycja:
Do góry