reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Już po wizycie u reumatologa. Jako że było to na NFZ to jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem lekarza. Z 40 min u niego byłam a jak wyszłam to babcie mało mnie wzrokiem nie zjadły:D
Przejrzał wszystkie wyniki co już miałam, wysłuchał spokojnie, potem spytał czy może mnie zbadać (śmiałam się do męża po że dobrze że ładną bieliznę założyłam ;)).
Zlecił tak jak jak pisałyście, żeby poszerzyć diagnostykę o ANA3, do tego P/c przeciw beta2-glikoproteinie (antykoagulant i kardiolipinowe już mam). No i mam zrobić jeszcze prolaktynę, był zdziwiony że nie była badana do tej pory. Niestety wszystko prywatnie, powiedział że z poradni nie może mi dać skierowania, ale że może mnie na oddział wziąć. Tyle że skończyły im się kontrakty już więc na styczeń chciał mnie zapisać. Wolałam od razu. Skierowanie wypisał tylko na p/c chlamydii, dobrze że chociaż tyle.
Powiedział, że nie wygląda mu to na APS, ale poczekamy na wyniki.
Jak będę miała komplet to polecił, żeby też się pokazać u hematologa.
Dziś jeszcze byłam na badaniach i szok jak pani w laboratorium mnie poinformowała ze na ANA3 czeka się 90 dni:oo2:. Też tyle czekałyście?

ps. Co do dr Gawrysia to wypowiadał się bardzo pozytywnie, że go zna i że jest dobrym specjalistą.

Już po wizycie u reumatologa. Jako że było to na NFZ to jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem lekarza. Z 40 min u niego byłam a jak wyszłam to babcie mało mnie wzrokiem nie zjadły:D
Przejrzał wszystkie wyniki co już miałam, wysłuchał spokojnie, potem spytał czy może mnie zbadać (śmiałam się do męża po że dobrze że ładną bieliznę założyłam ;)).
Zlecił tak jak jak pisałyście, żeby poszerzyć diagnostykę o ANA3, do tego P/c przeciw beta2-glikoproteinie (antykoagulant i kardiolipinowe już mam). No i mam zrobić jeszcze prolaktynę, był zdziwiony że nie była badana do tej pory. Niestety wszystko prywatnie, powiedział że z poradni nie może mi dać skierowania, ale że może mnie na oddział wziąć. Tyle że skończyły im się kontrakty już więc na styczeń chciał mnie zapisać. Wolałam od razu. Skierowanie wypisał tylko na p/c chlamydii, dobrze że chociaż tyle.
Powiedział, że nie wygląda mu to na APS, ale poczekamy na wyniki.
Jak będę miała komplet to polecił, żeby też się pokazać u hematologa.
Dziś jeszcze byłam na badaniach i szok jak pani w laboratorium mnie poinformowała ze na ANA3 czeka się 90 dni:oo2:. Też tyle czekałyście?

ps. Co do dr Gawrysia to wypowiadał się bardzo pozytywnie, że go zna i że jest dobrym specjalistą.
Ja czekalam 2 tyg, nie wiem co za lab. No to super ze trafilas na dobrego lekarza. Z mojej strony dodam jeszcze przeciwciala przeciw fosfatydyloserynie ;) warto aby w pełni wykluczyc zespol no i moze homocysteinke sobie strzel.

Oczekująca, pobudka nie przeszkodzi. Ja wstawałam do małej. U mnie akurat godzina gra rolę. O 7.00 mam zawsze 2 kreski qiecej niz 6.30. Takze zalezy od osoby. Ale np mogłam wstac do małej, za 5 minut zmierzyc i mi wychodziło.
Ja mierze z tyłu, bo wygodniej mi jak spie :D

Hmm mam już wynik prolaktyny. Niby norma ale jakoś tak w dolnej granicy. 6.08 (5.18-26.53).
Tak czytam że gorsza jest wysoka, ale jeden artykuł znalazłam gdzie piszą że i niska ma znaczenie we wczesnej ciąży.

reklama
Do góry