reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@JoannaRak jakies muracje? Zespoly ci powychodziły w badaniach?
@anna_kat dzielnego masz męża :) dobrze że to nie reakcja alergiczna
@dżoasia i @marzycielka81 jak tam co tam ?
@maa821 zamienimy się brzuchami?

Dziewczyny, ktora sie zna na liczeniu dni do zarodka.od transferu. W sobote mialam pukcje. Lekarz pisze ze transfer w srode lub czwartek. Sa 4 zarodki: 4a/b, 4b, 3a, 2b/c chyba srednio?
Marzycielka, ja z opóźnieniem ale dodam swoje 3 grosze. Transfer w 4tej dobie nie jest niczym nadzwyczajnym, jak kliniki preferuja podawanie 5cio dniowych, a ta 5ta doba wyada w niedzielę, a klinika wtedy nie pracuje, to transferuje się w 4tej.
Poza tym do moich zaglądali codziennie i codziennie miałam tel z kliniki co u nich słychać.
Leżeć nie trzeba, w końcu przy naturalsach nie trzeba leżeć po owu;P Ja leżałam ok 15-30min w klinice, potem szlam na małe zakupy, czasem obiad na mieście i w domu miałam w dniu transferu osobistego asystenta w postaci męża. Jednym słowem dzień transferu był takim dniem księżniczki, ale bez jakiegoś większego cudowania :)
Trzymam kciuki za maluszki, jednak pięknie zaskoczyły :) Resztę będą trzymali do czwartku, tak?
Widzę, że @bertha już pięknie odpowiedziała [emoji7]
Odniosę się do pododawania w 4 dobie... przy świeżym transferze nie słyszałam o takich przypadkach. Co więcej, w 4 dobie to nikt nie zagląda do zarodków chyba że masz wykupiony embrioskop wiec bez wyciągania widać co z takim maluchem się dzieje.
Przy mrożonych: takiego 3dniowca odmraża się jednego dnia a podaje kolejnego....

Generalnie, spoko gromadka [emoji173]️ za transfer [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Dziewczyny jesteście kochane! Dziękuję wam za wszystkie kciuki i modlitwę.
Ja już po wizycie. Dzidziuś ma 22mm, serduszko pięknie bije :D jak usłyszałam to aż się popłakałam. Wg usg 9+1 więc nadrobił dzidziołek dwa dni ;) następna wizyta w piątek u mojego magika i mam nadzieję że też będzie w porządku :)
Roki piękne, cudne wieści!!!

U mnie komplet blastek, czyli 6sztuk. 2 pełne - takie gotowe do wychodzenia z otoczki i implantacji, 4 wczesne - po 2 z 5tej i 6tej doby, czyli takie, które będę potrzebowały kilku/kilkunastu godzin dłużej. Ogólnie wszystko na dobrej drodze. Jutro kontrola po punkcji i zobaczymy czy w następnym cyklu transfer :)

Miłego wieczorku i dobrej nocki dziewczynki :)

reklama
@roki_1991 super że po wizycie wszystko fajnie .... trzymam mocno za was kciuki ... ;)

@zzzzz.z to ile Twoja szyjka ma teraz długości? To już 17 tydzień? Kurczę przeleciało. Kiedy drugie prenatalne ?

@Hatice super że efekty szczepień są :) teraz trzymany kciuki za efekty działań

@Marzycielka kciuki za transfer ;) mam nadzieję że się wszystko uda ;)

@dzoasia Wow super że wszystko idzie w dobra stronę.. Kiedy ewentualnie transfer ?

Dziewczyny A mnie dopadło przeziębienie i w sumie od poniedziałku kicham i smarkam czy mogę wyruszyć dzisiaj na galerie czy lepiej zostać w łóżku? Dzisiaj czuje się lepiej ale nie chce za bardzo ryzykować że przez głupi wypad będę chora....

@roki_1991 super że po wizycie wszystko fajnie .... trzymam mocno za was kciuki ... ;)

@zzzzz.z to ile Twoja szyjka ma teraz długości? To już 17 tydzień? Kurczę przeleciało. Kiedy drugie prenatalne ?

@Hatice super że efekty szczepień są :) teraz trzymany kciuki za efekty działań

@Marzycielka kciuki za transfer ;) mam nadzieję że się wszystko uda ;)

@dzoasia Wow super że wszystko idzie w dobra stronę.. Kiedy ewentualnie transfer ?

Dziewczyny A mnie dopadło przeziębienie i w sumie od poniedziałku kicham i smarkam czy mogę wyruszyć dzisiaj na galerie czy lepiej zostać w łóżku? Dzisiaj czuje się lepiej ale nie chce za bardzo ryzykować że przez głupi wypad będę chora....
Kochana sprawdzalas dostęp?
@marzycielka81 @dżoasia ogromne kciuki za kropeczki :*

My po wizycie malutka ma wagę 1600 zaczynamy 32 tydz.
Martwię się tylko moją szyjką bo miękka i rozwarcie jest. Mam brać luteinę dopochwowo 2x100 .
Co tydzień wizyta bo chcę kontrolować na ile mogę oczywiście sytuację no i czekamy. Modle się abyśmy dotrwały jak najdłużej. Przepływy dobrze pessar obejmuje szyjkę.

My po wizycie malutka ma wagę 1600 zaczynamy 32 tydz.
Martwię się tylko moją szyjką bo miękka i rozwarcie jest. Mam brać luteinę dopochwowo 2x100 .
Co tydzień wizyta bo chcę kontrolować na ile mogę oczywiście sytuację no i czekamy. Modle się abyśmy dotrwały jak najdłużej. Przepływy dobrze pessar obejmuje szyjkę.
Madzia 32 tydzień to już ładnie ale wiadomo ze każdy na plus się liczy. Ja urodziłam 36tc dzień po ściągnięciu pessara i szwu :) trzymam kciuki za każdy dzień

@roki_1991 super wiadomości:) doczytałam dopiero wieczorem,bo przy szkolniaku to dzień jest zawsze intensywny. i jeszcze różaniec:) Jest u nas nowy wikary...i chyba dawno nie skupiałam się na tym co ksiądz mówi.Ale ten ksiądz ma taki głos i taki sposób mówienia,że nie dość że słyszę,że mówi, to jeszcze słucham. dawno tak nie przeżywałam modlitwy jak wczoraj.bez kitu. Wiem,ze wiara to sprawa kontrowersyjna,a KLER tym bardziej....ale ja jakoś mam szczęście,że w mojej parafii są Ci z powołania.Nie z zawodu.
@magda1208 bardzo czekamy na Twoje maleństwo:) oczywiście w odpowiednim czasie:)
@Auri_a aż smutno mi się zrobiło,że się z nami pożegnasz...ale na szczęście kontakt prywatny zostanie;*

reklama
Dziewczyny, które miały, albo będą miały CC. Czy Wy za to swoim lekarzom płaciłyście????? Ktoś mi zasugerował, ze powinnam dać w kopertę pare koła po wszystkim. Trochę nie kumam, bo chodzę prywatnie i zostawiam kupę kasy w prywatnym gabinecie mojego
Gina i tak, a rodzic będę w zwykłym szpitalu, gdzie tez pracuje.
Chociaż to nie tylko CC sie tyczy. Kumpela ostatnio rodziła naturalnie i dała lekarzowi dwa koła po wszystkim jako podziękowanie, bo jej lekarz był na urlopie i poród odbierał jakiś polecony przez niego, więc jak to określiła: dostał i tak mniej niż dostałby za to jej lekarz....

Do góry