reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@iveo, ale „przed” to już ewidentnie łapówka. Więc coś takiego to nawet mi do głowy nie przyszło, bo chyba nawet lekarz by nie wziął. Chociaż to pewnie zależy od „praktyki osobistej” :D
Tyle że ja to nawet mam opory dać bo. Bo tak jak @burczuś napisała: przecież to ich praca. Ja za swoje wykonane zadanie nie dostaje łapówki od szefa dodatkowo oprócz pensji :baffled: wiec ja w ogole oczy jak 5 zł zrobiłam, jak to usłyszałam..

@marshia ja nie dałam mimo że cc robił mąż mojej lekarki który był ordynatorem także wiesz wszyscy koło nas skakali ale muszę przyznać że po kupiłam piękny koszt z alkoh... słodycze itd tylko nie traktowała tego jak łapówki czy coś po prostu szczerze podziękowała za opiekę i całokształt.
Dziewczyny nie chodzi o to że to ich praca , obowiązek itd teraz po prostu się już nie daje tych kopert żaden poważny lekarz jej po prostu nie weźmie.I pamiętajmy dając kopertę my pacjenci ich uczymy brać nikt inny...

Matko, co Wy piszecie... To zwykle lapowki...nie dość, ze trzepia kase w prywatnym gabinetach, w trakcie ciazy, to jeszcze parę tysiecy za porod w publicznym szpitalu?! Przepraszam, ale @burczuś ma racje. Ludzie sami ucza tego lekarzy itp, ciekawe jak potem sa traktowani Ci ktorzy na te lapowki nie maja pieniadzy... Jestem w strasznym szoku. Tu, gdzie mieszkam jest zwyczaj wysylania kartki ze zdjeciem dzieciatka i podziekowaniami. Kwiaty ewentualnie. Za takie rzeczy, o ktorych piszecie groza duze kary. Maz ma raz do roku specjalnie szkolenie z tematu łapówek.

reklama
@marshia mój ojciec pracował w szpitalu malomiasteczkowym. On nie brał łapówek to się z niego śmiali ze jakiś głupi. Mówił tylko ze nie dają w szpitalu bo za to grozi sąd tylko w prywatnym gabinecie.
Ja jeśli po to myślę o podziekowaniu jak @Porzeczka1234. Moja siostra mówiła ze np daje się kawę ta co wysra malpa czy coś takiego to taki ekskluzywny prezent [emoji5]

Do góry