reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem kochane ale dopadło mnie chorobsko i leżę pod kołdra po sam czubek głowy. Ostanio tak mnie powaliło w ciąży ;)
oo, kiedy testy? ktory dzis dpo?

U mnie komplet blastek, czyli 6sztuk. 2 pełne - takie gotowe do wychodzenia z otoczki i implantacji, 4 wczesne - po 2 z 5tej i 6tej doby, czyli takie, które będę potrzebowały kilku/kilkunastu godzin dłużej. Ogólnie wszystko na dobrej drodze. Jutro kontrola po punkcji i zobaczymy czy w następnym cyklu transfer :)

Miłego wieczorku i dobrej nocki dziewczynki :)
Ale super wynik!

Dziewczyny, które miały, albo będą miały CC. Czy Wy za to swoim lekarzom płaciłyście????? Ktoś mi zasugerował, ze powinnam dać w kopertę pare koła po wszystkim. Trochę nie kumam, bo chodzę prywatnie i zostawiam kupę kasy w prywatnym gabinecie mojego
Gina i tak, a rodzic będę w zwykłym szpitalu, gdzie tez pracuje.
Chociaż to nie tylko CC sie tyczy. Kumpela ostatnio rodziła naturalnie i dała lekarzowi dwa koła po wszystkim jako podziękowanie, bo jej lekarz był na urlopie i poród odbierał jakiś polecony przez niego, więc jak to określiła: dostał i tak mniej niż dostałby za to jej lekarz....
Absolutnie zadnej kasy nie dam za porod w szpitalu publicznym.

@marshia mój ojciec pracował w szpitalu malomiasteczkowym. On nie brał łapówek to się z niego śmiali ze jakiś głupi. Mówił tylko ze nie dają w szpitalu bo za to grozi sąd tylko w prywatnym gabinecie.
Ja jeśli po to myślę o podziekowaniu jak @Porzeczka1234. Moja siostra mówiła ze np daje się kawę ta co wysra malpa czy coś takiego to taki ekskluzywny prezent [emoji5]
haha, kopi luwak. to nie malpa a jakis typ lisa :D

reklama
Kumpela ostatnio rodziła naturalnie i dała lekarzowi dwa koła po wszystkim jako podziękowanie, bo jej lekarz był na urlopie i poród odbierał jakiś polecony przez niego, więc jak to określiła: dostał i tak mniej niż dostałby za to jej lekarz....
Pierwszy raz słyszę. Szczególnie absurdalne wydaje mi się płacenie lekarzowi przy sn, bo to raczej położna prowadzi poród sn. Może kumpela ma dużo kasy i nie dociera do niej, że taka kwota przekracza koszt wszelkich drobnych upominków. A może się przechwala? ;)

Dziewczyny,ja przepraszam,ale nie pamiętam,która pytała co u mnie. A więc u mnie tyle,że mąż ma dziś USG jąder.czyli wizytę u urologa/androloga. Po złych wynikach fragmentacji postanowiłam się zabrać za plemniory mego M :D Podrasujemy go,weźmiemy te zalecenia co dał lekarz ze śląska i pokażemy dzisiaj. Zobaczymy co na to ten lekarz. I zaczynamy kurację. Chyba że nie daj Boże wyjdzie jakiś żylak czy coś...A tak to ja sie suplementuję b-complex+acard+metformina. Tyle narazie.

@smerfik88 komu leci temu leci :p szyjka ma 3cm... Mam pessar wiec czekam prenatalne bede miala w 22+2 wiec nie wiem czy nie za pozno i czy tego nie przełożyć o tydzien. Pogadam o tym z gin za 1,5 tyg. Ja mam mieć kontrole kontrole szyjki co 2 tyg.
@magda1208 cudnie ze jesteście tak daleko. Lez spokojnie kobiety nie z takim rozwarciem rodzily po terminie. Wiem bo czytam niemal codziennie o takich historiach.
@dżoasia wspaniale :)
@marshia ja znowu slyszalam ze sie 1000zl placi poloznej za odebranie porodu. Oplaca się ją wcześniej aby była caly czas z ciezarna.
Mnie cesarka nie czeka póki co. Czasami bierze mnie strach jak pomysle o sn ale szybko dochodzi do mnie ze tak naprawdę parę godzin rodzenia to nic w porownaniu z 9 miesiacami strachu i bólu i mi przechodzi.
Nie bede oplacala poloznej ale coś nana podziękowanie kupię walsnie typu kawka i słodycze. Dla mojej gin tak samo.

Dorzucę, że jeśli chodzi o położne to warto się zorientować, bo w Poznaniu na Polnej z tego, co wiem zrobili z tym porządek i jest mega problem by załatwić sobie za kasę położną, która przyjmie Ci poród...

Dokładnie u nas na Śląsku jest lista położnych w szpitalu do wynajęcia normalnie płaci się w szpitalu 500 zł to legalne i nic w tym nadzwyczajnego są też prywatne pokoje za 300 zł dzień !

@smerfik88 komu leci temu leci :p szyjka ma 3cm... Mam pessar wiec czekam prenatalne bede miala w 22+2 wiec nie wiem czy nie za pozno i czy tego nie przełożyć o tydzien. Pogadam o tym z gin za 1,5 tyg. Ja mam mieć kontrole kontrole szyjki co 2 tyg.
@magda1208 cudnie ze jesteście tak daleko. Lez spokojnie kobiety nie z takim rozwarciem rodzily po terminie. Wiem bo czytam niemal codziennie o takich historiach.
@dżoasia wspaniale :)
@marshia ja znowu slyszalam ze sie 1000zl placi poloznej za odebranie porodu. Oplaca się ją wcześniej aby była caly czas z ciezarna.
Mnie cesarka nie czeka póki co. Czasami bierze mnie strach jak pomysle o sn ale szybko dochodzi do mnie ze tak naprawdę parę godzin rodzenia to nic w porownaniu z 9 miesiacami strachu i bólu i mi przechodzi.
Nie bede oplacala poloznej ale coś nana podziękowanie kupię walsnie typu kawka i słodycze. Dla mojej gin tak samo.

No odliczamy tydzień za tygodniem .
U mnie pessar robi "robotę" bo szyjka miękka i rozwarcie. Zobaczę co powie Malina w przyszłą środę. Cieszę się że malutka przybiera choć i tak z wagą o tydz do tyłu ale ponoć w normie.
Muszę jeszcze podpytać Malinę o zaświadczenie odnośnie CC.

Ostatnia edycja:
@dżoasia super. Zazdroszcze.

@magda1208 :-) juz blizej niz dalej.

:-( jestem po transferze. Jestem smutna. Po pierwsze podali dwa zarodki bo dzisiaj zwolnily. Podali 10b i 8b ale chyba powinny miec juz wiecej. 2 pozostale do obserwacji. Transfer byl bardzo ciezki jak w novum bo mam zagiecie w kanale szyjki macicy. Ogolnie udalo sie podac zarodki ale ja nie umiem pozytywnie myslec

reklama
Do góry