reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Destino, super wiadomości [emoji7] to świętować na kawkę możemy się umówić w przyszłym tygodniu! Kiedy ci pasuje? Pon do czw mam wolne popołudnie :)

reklama
@Destino [emoji173]️

wcześniej robił ilość...i też taka raczej słaba. Genetykę robiliśmy ogólną a nie plemnika. No właśnie ten lekarz też mówił o wit C. Zaskoczyło mnie to.
Słaba ilość? 5 czy 50 czy 150, bo to duża różnica [emoji14]
Ogólna genetyka .... w męskim przypadku to na pewno te dwa badania tez [emoji51]
Nasienie wrażliwe jest [emoji6] wiec warto powtórzyć badanie.

Moj ma na poziomie 30% ale nie może tego poprawić, ze względu na genetykę.... w tym przypadku pozytywy CFTR.
Nasienia mało.
Hormony idealne.
No co zrobić....

@Destino [emoji173]️

Słaba ilość? 5 czy 50 czy 150, bo to duża różnica [emoji14]
Ogólna genetyka .... w męskim przypadku to na pewno te dwa badania tez [emoji51]
Nasienie wrażliwe jest [emoji6] wiec warto powtórzyć badanie.

Moj ma na poziomie 30% ale nie może tego poprawić, ze względu na genetykę.... w tym przypadku pozytywy CFTR.
Nasienia mało.
Hormony idealne.
No co zrobić....
Ah bo to nowe dla mnie.przeslę Ci wyniki na priv:)

@edloteh na badaniu nasienia mam wynik:żywotnośc:51(poza normą).
Teraz szukam mojemu M urologa, by zrobił to badanie, czy nie ma tego żylaka powrózka? Zapewne prywatnie, bo na NFZ się naczeka. Mój M wogóle załamany. Tłumacze mu jak krowie na rowie,że przecież to nie jego wina, tylko lekarzy, do których trafialiśmy wcześniej,że żaden nie skupił się na Nim,tylko cały czas na mnie. I że se sami przecież tego badania byśmy nie wymyślili,ponieważ cały czas słyszeliśmy,że skoro mamy dziecko, to tutaj nie ma problemu...Ja go nie obwiniam,bo nigdy nie szukałam winy, tylko przyczyny. I to też mu tłumaczę. On nie może znieść,że mogłam ronić raz za razem z powodu tej złej chromatyny,że ładowałam w siebie różne leki itd,a przyczyna może leżeć gdzie indziej. I też mu tłumaczę,że kto powiedział,że to TEŻ nie jest przyczyną poronień. Że to mogło się składać kilka czynników. Ehhh ciężki temat.
Dziewczyny po wizytach...odezwijcie się.

Ostatnia edycja:
reklama
My po wizycie u nas delikatne rzecz ujmując pod górkę. Co prawda z malutką wszystko dobrze jednak mam lekkie rozwarcie szyjki od strony zewnętrznej. Malinowski zapisał spasmoline 2x1. Na kolejnej wizycie za 3 tyg zobaczymy jak sytuacja się przedstawia.
Pessar ma nam pomóc. Do tego leżeć i nie stresować się.
Boje się abyśmy dotrwały do końca lub do bezpiecznego terminu z malutką.

Mam pytanie do dziewczyn które brały bądź biorą spasmoline czy nie powoduje skutków ubocznych u dzieci bo tego się obawiam.
Reszta wyników dobra poza dwoma parametrami.
Płakać mi się chce ale wiem, że muszę być dzielna. Modlę się aby wszystko się ułożyło w miarę możliwości.

Do góry