Pilades
Fanka BB :)
Dzięki.Jerzakowa planowała mi go odstawić w 16 tc. W 12 tc miałam obciążenie glukozą, wynik mialam w normie: 88/133/97 ale jej sie nie podobała ta wartość po godzinie i powiedziała, że narazie nie odstawiamy.@Pilades gratulacje tak wysokiej ciąży po tylu nieudanych. Apropos Gluckophage - do kiedy brałaś i w jakiej dawce. Męczy mnie ten temat i boję się odstawić, a gin koło 14 tc już definitywnie każe. Czyli za około tydzien.....
W 24 tc zrobiłam kolejne obciążenje wyszło 86/90/92 ale nadal mi nie chciała odstawic (czego ja zupelnie nie rozumiałam, przed ciążą straszyła mnie tym glucophage, kazała podpisywaćoświadczenie, że sie zgadzam). Potem przestałam do niej chodzic. Poszłam do diabetologa, powiedziała, że ona nie ma nic przeciwko prowadzeniu ciąży na metforminie ale tylko tyle ile jest to konieczne, według niej ok 12 tc. Jeżeli na któryms etapie ciąży wychodzi cukrzyca, należy i tak metformine odtsawic na rzecz insuliny. Ostatecznie odstawiłam w 28 tc. Ja brałam 1 tabletke, w ramach odstawienia przez tydzień brałam po pół. Po jakimś czasie zrobiłam glukoze na czczo i było ok.
A u Ciebie który tydzień?