reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo cukrową zawsze miałam w normie. Niestety insulina żyje swoim życiem. I IO jest ponad 2. Tzn było przed glucko. A dietę i tak w miare wydawało mi się ze trzymałam zdrową wtedy. Wiec się meeeega zdziwiłam po wynikach.

reklama
@smerfik88 spokojnie- encorton nie ma wpływu na zagęszczanie krwi
Ty bierzesz profilaktycznie nie masz przeciwciał zakrzepowych na pewno nic się nie stało
@nafoczka ale tam jest torba do porodu a nie wyprawka
@Auri_a wcale się nie dziwię bo ja nie wiem ani gdzie ani jak rodzić
Wcześniej byłam pewna że tylko Kopernik ale straciłam ciążę u szefa oddziału nie zapisał mi clexanu a mam APS , siostra urodziła w 28 tyg prowadzona przez lek stamtąd i się zrazilam. Wybrałam szpital o niższym stopniu referencyjnosci i teraz panikuje ze może jednak to źle.
To nic innego nie było co nie zmienia faktu że można zrobić ;)
Buziaki

@iveo okrutnie to zabrzmi ale cieszę się że nie tylko ja mam taki problem... stary szpital to ostatnie dwa lata koszmarnych wspomnień i dlatego nie wiem czy chce tam wracać :( a nowy no to nowy i sama nie wiem czego chcę ? a ja naprawdę już powinnam podjąć decyzję... choćby ze względu na KTG powinnam iść na pierwsze w tym tygodniu a ja jeszcze nie mam placówki a już wtorek...

@marshia jak się boisz to poszukaj jak biorą pacjentki dr Jerzak chyba @Auri_a kiedyś podawała.
@nafoczka przynudzam ale tam nie ma ciuszków dzieciecych na tej liscie :)
Moze ktoś się zlituje i zamieści swoją
@Auri_a a u Ciebie nie cesarka? Bo wtedy szpital gdzie pracuje gin?
Postaram się ogrzewać swoją :-*
Ja wczoraj zapomniałam acardu a biorę w dawce 150 . Mam nadzieję,że nic się nie stanie.
Acard utrzymuje się nawet do tygodnia w organizmie - będzie dobrze :-*

reklama
@Pilades gratulacje i kciuki zaciska. Acard brałam do 37 tygodnia to nowe zalecenia Polskiego Towarzystwa ginekologicznego heparyna we środę wieczorem ostatni zastrzyk w piątek rano o 9:59 przez cc urodziła się Zosia.

@Auri_a mhhh z decyzja to trudne ja wybrałam mały szpital gdzie opieka nad maleńka byłaby trudna i musiałaby pojechać do innego szpitala ale ja te myśli odganiałam wierzyłam że wszystko będzie ok za to na oddziale było 30 pacjętek szpital bardzo kameralnie.

@magda1208 też kupuje ciuchy w Tesco i Lidlu czasem. Acard utrzymuje się do tygodnia dlatego tydzień przed porodem bezwzględnie trzeba odstawić także spokojnie

@iveo kochana to tak kupiłam 7 pary półspiochow takie spodenie i 10 bodów na długi rękaw zapinanych na kopertę. 4 pajace 4 spiochy , jeden dres, dzinsy male to taka moja przyjemność haha sweterek gruby kurtke zimową, kombinezon, czapke ciepłą i moze 6 lekkich ale Zosia ich nie lubila i nie używalam prawie w ogóle do tego 10 tetrowych pieluch 3 flanelowe i jeszcze z ubrań skarpetki ciepłe ok 7 par teraz mogę ci powiedzieć ,że najmniej korzystałam że śpiochów trudno mi się ubieralo Zosia ważyła 2900 jak wychodziła że szpitala bałam się że ja połamię jak ja ubierałam. Reszte kupe rzeczy dostalam takze bym nie kupoeała a to sasiadka mama siostra kolezanki itd Dziewczyny ja kupowalam w 5,10,15 przez internet za kurtke zimową czapkę dresy sweterek dżinsy dałam 100 zl trzeba wchodzić lukać i zamawiać teraz najlepszy moment bo kurtki zimowe kosztują 29,90 zl normalnie 150 zł.

@maa821 boogadu fajny oglądałam ale ja jestem wysoka tzn 170 cm prawie i dla mnie był za niski mój kolega sprzedawał używany ostatecznie zrezygnowałam . Zobaczcie mutsy nio mi się bardzo podoba wada to płytka budka jak ktos rodzi w zime to problem ale ogladałam w sklepie ładny ja kupilak mutsy spacerówkę dajna lekka mała firma ogólnie w porzadku

Do góry