reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia kurczę musiałam coś poknocic z dawka.. Hehe na pewno biorę 20 mg coś źle napisałam... Ale właśnie nie pamiętałem dokładnie do którego tygodnia mam zmniejszać dawkę coś mi świta że cały 13 jeszcze biorę i w 14 mam schodzić z dawki i teraz jak wy tu pisalyscie ze konczycie w 12 t 6 D to ja się zaczęłam zastanawiać czy nie do końca 12 i w 13 odłożyć. Kochana sorry za zamieszanie z ta dawka Ale to na prawdę musiałam coś poknocic....A co do objawow ja oprócz tego dzisiejszego zdarzenia nie mam objawów i proszę mi się nie nakręcac bo przyjadę i dupkę zbije.... głowa do góry kochana

@Marthi ;*

reklama
@marshia kochana po pierwsze ja też nie miałam objawów prócz kilogramów także twój kruszek na pewno dobrze rośnie. A teraz odnośnie badań prenatalnych usg +papa powinno się robić w jednym dniu wyniki są najbardziej wiarygodne ja zawsze mialam usg po pobrana krew do papy. @Totois30 absolutnie nie podważa decyzji Twojego gin mówię jaka jest powszechna praktyka.

@marshia w pierwszej tez nie mialam. Nie musisz miec objawow, nic sobie nie wkecaj. Teraz karmie i rosnie we mnie zycie i trudniej jest cialu. Przez to nie daje tez rady. No i jakos wyjatkowo zle to znosze. Nie chce pisac w szczegolach, ale to nie jest wyznacznik zdrowo rozwijajacej sie ciazy. Ja mam stracha, bo podobnie czulam sie w 2 ciazy zanim poronilam. Kobieto nie porownuj sie nihdy do nikogo. Bedziesz w ciazy z kolejnym maluszkiem to zobaczysz jak bardzo ciaze sie od siebie roznia. Poza tym z Natim mialam steryd i on mogl blokowac zle samopoczucie. Teraz go nie mam i jest trudniej. Ale do przezycia jak widac. Dzis 10 tc. 1/4 za mna. Nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Trzymaj sie dzielnie

Ja korzystam z telefonu i tez nie widzę stopek z historia czy badaniami...

@Oczekujaca123 chyba najlepiej chyba faktycznie korzystac z forum po prostu na stronie w przegladarce, ja nie uzywam apki jak juz pisalam.
@marshia jak przyszlo mi robic prenatalne to zadawalm tu milion pytań bo okazalo sie ze w ogole tego nie ogarniam: D moj gin na szczęście kazal przyjsc juz z wynikami pappa i wolnej bety hcg, wiedzialam ze wynik mi nic nie powie wiec odebralam rano i nawet nie zagladalam. Badanie wspominam super, napatrzylam sie na skakajacego bobelka, co on tam wyrabial:) plec juz tez poznalam:) z godzinke wszystko mierzyl, potem tez dostalam fajne sprawozdanko, jak ulozone lozysko, dl szyjki tez byla zapisana, nie mogl tylko znalezc pecherza i kazal mi wyjsc, przyjal pacjentke i znow ja, no i na szczęście znalazl ale jak sie nastresowalam czekajac. Ale bylo super:) @smerfik88 extra gratuluje:) ja wtedy odetchnelam, ale za 2 dni znow sie stresowalam:D i kupilam dektetor, och jaka dobra decyzja to byla:) bylam spokojna i szczesliwa:) u mnie 16-24 tc ryzyko ale to moja indywidualna sprawa, mam przeciwciala anty ro, ale w przyszly wt ostatnia wizyta i ponoc bedzie po ryzyku:) jupi:)
A oto zdjecie z wczoraj:) piona dla was wszystkich :*

Ja też korzystam z przegladarki i tam wszystko jest ale jeszcze mąż podsunął mi pomysł, że jest coś takiego w prawym górnym rogu przeglądarki,że sie ustawia "żądaj witryny komp." i też w wielu przypadkach, nie tylko tych lepiej wszystko ogarnąć :)

@burczuś [emoji8]
Czekam na wizyte z wynikami u Maliny. Mam nadzieje że będzie miał konkretny plan na mnie [emoji17]
@smerfik88 gratulacje [emoji6]
Dżoł mocne kciuki!

Hmmmm..... a ja dopiero pappe będę robić we wtorek właśnie :baffled: A wychodzi, ze Ty @Totois30 najpierw zrobiłaś pappe, a dopiero po odbiorze miałaś usg? Ja mam we wtorek 12+1 i kazał do tego momentu zaczekać. W którym tygodniu miałaś to usg prenatalne?
Marshia najlepiej ok 12 tc więc masz w sam raz ale najpóżniej do 14 tc.

Witajcie A ja mam takie pytanie wszystkie zmniejszalyscie dawkę sterydu pod koniec 12 tyg ? Bo ja nie mogę się dodzwonic do mojej Pani doktor bo jest na urlopie A teraz już nie jestem pewna czy to był koniec 13 czy 12 i nie wiem co mam zrobić bo wychodzi na to że ewentualnie dzisiaj miałabym zmniejszyć dawkę? Czy zaszkodze jeśli wezmę steryd w większej dawce np 2 dni ?
Smerfik ja odstawialam wszystko po pappie czyli ok 13-14tc czyli steryd, progesteron (do którego i tak wróciłam) i glucko

A jeszcze sie chcialam pochwalić i wytłumaczyć, że mnie nie było kilka dni ale wyglada na to że M jednak bez jednej nerki ale juz drowy jest :) nawet nie wiecie jaka ulga- przede wszystkim na jego barkach jest :)

@marshia u mnie też żadnych objawów pracowałam do 16 tyg.
W tych straconych dużo gorzej się czułam
Obecnie mam fazę bezsenności nawet.
@nafoczka super ze u M wszystko dobrze. Zawsze to lżej na sercu
A Twój Karolek to teraz do szkoly idzie?

@Marthi ja przeważnie korzystam z telefonu...i w pionie nie widać sygnaturek.W poziomie jak najbardziej TAK :)
a to tez popieram :)
@marshia u mnie też żadnych objawów pracowałam do 16 tyg.
W tych straconych dużo gorzej się czułam
Obecnie mam fazę bezsenności nawet.
@nafoczka super ze u M wszystko dobrze. Zawsze to lżej na sercu
A Twój Karolek to teraz do szkoly idzie?
tak kochana, idzie do 1 klasy :) na terapie z integracji sensorycznej w kazdą sobote jeździmy i tyle ile moge mu pomóc tez pomagam. Wiktor jest całkiem inny, leje Karola (a ten mu nie oddaje), nawet jak dostanie repremende to mu się warga zatrzęsie i sie nie rozpłacze, a Karolek, jak mamusia- potok łez na poczekaniu ;)

@Porzeczka1234 moj tez właśnie tak kazał. Usg i potem krew do testów dopiero.
Z tymi objawami to z jednej strony się cieszę, bo normalnie mogę funkcjonować :) na razie na wadze różnicy jeszcze nie ma. Było 1,5 na minusie od pierwszej bety. Teraz poszło 0,5 w górę, bo „żrem” jak świnka, żeby tych tragicznych ketonów w moczu nie było. Wiec i tak jest 1 na minusie od zwykłej wagi. Brzuch mi tylko wywaliło od większej ilości kanapek na śniadanie i dodatkowej kolacji.
@smerfik88 a jak masz zmniejszać te 20 mg? Co ile i o ile?

@nafoczka o widzisz czyli też koło 14 tc odłożyłas...ok to się nie stresuje... bardzo się cieszę z powodu męża i dużo zdrówka dla Was;*

@burczuś jak po szczepieniach?

@Destino masz rację źle samopoczucie możesz odczuwać bo jesteś bez sterydu .... steryd hamuje odczuwania objawów....

Ja mam dzisiaj fatalny dzień i zaraz mnie mąż zawozi do mamy żebym nie była sama A on jedzie do pracy...ehh

reklama
@nafoczka to wspaniale wiadomosci, ze m ma sie znacznie lepiej. Zdrowka dla was wszystkich

Bardzo sie ciesze, bo w koncu moge zjesc kanapke z zoltym serem i dzemem malinowym. Nic poza tym mi nie wchodzi. A waga... powoli rosnie

Do góry