reklama
Marthi
Fanka BB :)
@olaa90 - Wiesz Kochanie, z doświadczenia Ci powiem, że te monity mimo, iż wydawało mi się, że nie są stresujące chyba jednak jakiś tam wpływ mają... Ja czułam się pod ścianą, że się nie udaje, a przecież wcześniej od razu się udawało... Jedna znajoma, z którą "umówiłam się", że zajdziemy i urodzimy w podobnym czasie zaszła od razu, a ja czułam tę cholerną presję, że jestem z tyłu, że się nie udaje... Trwało to pół roku. Nie rozmawiamy w sumie od tamtego czasu, jakoś tak wyszło, że kontakt się mocno zerwał... Długo w ogóle ściemniała mnie, że nie jest w ciąży, przyznała się w 13 tc... a dziś? Ona na dniach rodzi, jest już chyba w 40tc, a ja? Mam kolejne poronienie na koncie i dalej jestem w tym samym punkcie. Czuje delikatnie mniejszą presję, bo wszystkie te znajome, co były w ciąży już właściwie urodziły + ta, z którą nie rozmawiam pewnie urodzi na dniach i kółko się niby zamyka... ale z drugiej strony boli w cholerę to, że każdej się udało i każda już bawi swojego dzidziutka, tylko nie ja... Paraliżuje mnie trochę na myśl o kolejnych staraniach, po prostu się boję. Odcięłam się od parek z dziećmi, odnowiliśmy kontakty z tymi bezdzietnymi i jakoś mi tak lepiej... Spędzamy teraz zupełnie inaczej czas niż jak byłam w trakcie starań, gdzie na wszystko panicznie uważałam, wszystkim się przejmowałam i tylko wiecznie wsłuchiwałam się w mój organizm... Jesteśmy tylko my + znajomi, zero dzieci, pozwalamy sobie na piwko czy winko w tygodniu, jeździmy nad jezioro, w którym się kąpiemy, chodzimy razem na siłownię i... trochę czuje, że żyje i dobrze, że wypadły akurat wakacje, bo mamy więcej możliwości wyjścia z domu. Boję się znowu tego czasu starań, testowania, zawiedzenia czy co najgorsze - kolejnego poronienia... Przede mną za tydzień wakacje, mam nadzieję, że tam też oczyszczę myśli, bo tuż po nich wizyta u Paśnika więc zacznie się na nowo temat... a póki co mam na ten temat lekką alergię i nie wiem jak to dalej będzie oraz kiedy zdecyduję się na kolejne starania. Jeszcze miesiąc temu myślałam, że może we wrześniu, ale teraz odganiam te myśli...
@burczuś - może zależy od aplikacji, bo u mnie ani w pionie, ani w poziomie
@burczuś - może zależy od aplikacji, bo u mnie ani w pionie, ani w poziomie
Zzzzzz
Bleh wychodzi na to ze mam najmniejszą dawke sterydu ale już tego nie bede odkręcać i sie stresować.
Tez nie mam dalej żadnych objawow a cycki jak podusie miekkie tez mnie to stresuje ale jak uspokajacie i mówicie ze macie podobnie to mi lepiej i pozytywnie sie nastawiam.
@olaa90 znam to uczucie :/ ale ta determinacja z jedej strony ciąża dla psychy z drugiej daje efekty bo dazysz do celu.
@Oczekujaca123 poczekaj spokijnie do okresu.
Tez nie mam dalej żadnych objawow a cycki jak podusie miekkie tez mnie to stresuje ale jak uspokajacie i mówicie ze macie podobnie to mi lepiej i pozytywnie sie nastawiam.
@olaa90 znam to uczucie :/ ale ta determinacja z jedej strony ciąża dla psychy z drugiej daje efekty bo dazysz do celu.
Oczekujaca123
Ale juz mialam okres myslalam ze polip zniknal a tu znowu cos co srednio wyglada przed kolejnym okresem. A jestem kilka dni po 1@Bleh wychodzi na to ze mam najmniejszą dawke sterydu ale już tego nie bede odkręcać i sie stresować.
A moze tak byc ze on wiekszy bo np przed owu ? Czy to inaczej byloby widac ?
. Yh... no musze sie uspokoic , bo zwariuje
burczuś
@smerfik88 sczepienia jakoś przeżyłam, ręce swędzą...wogóle mam krwiaki, siniaki po nich Ale lepiej je znoszę niż ostatnio. 27-08 kolejna tura. Potem 03-09 jadę na Śląsk na konsultacje do dr Kluszczyka. Zobaczymy co on powie na moje leczenie itd. W międzyczasie zrobię homocysteinę.
@smerfik88 @Marthi no najwidoczniej apka jakaś inna niż moja
@Marthi ja cię doskonale rozumiem z tym samopoczuciem obecnego luzu...a potem ciśnienia. Tez nie lubię czasu starań, pilnowania owu, testy, potem czy się utrzyma...Jest to wykańczające psychicznie. Z drugiej strony no bez tego się nie da zajść Ja mam jeszcze około miesiąca luzu, choć już biorę leki.
@smerfik88 @Marthi no najwidoczniej apka jakaś inna niż moja
@Marthi ja cię doskonale rozumiem z tym samopoczuciem obecnego luzu...a potem ciśnienia. Tez nie lubię czasu starań, pilnowania owu, testy, potem czy się utrzyma...Jest to wykańczające psychicznie. Z drugiej strony no bez tego się nie da zajść Ja mam jeszcze około miesiąca luzu, choć już biorę leki.
aspekt
Dokładnie: wdech, wydech, uspokój się. Do diagnoz polipa w endometrium macicy byłabym też zdystansowana, co najwyżej miałabym w głowie, że te polipy lubią się pojawiać, gdy jest za mało progesteronu.Ale juz mialam okres myslalam ze polip zniknal a tu znowu cos co srednio wyglada przed kolejnym okresem. A jestem kilka dni po 1@
A moze tak byc ze on wiekszy bo np przed owu ? Czy to inaczej byloby widac ?
. Yh... no musze sie uspokoic , bo zwariuje
Marthi
@burczuś - no nie da się inaczej, nie da, ale... można to odwlec w czasie. Trochę tęsknie za takim mniej stresującym okresem w moim życiu, niekręcącym się ciągle wokół badań i ciąży... Nie chodzi mi o imprezy czy tego typu akcje, ale o normalną codzienność, z dnia na dzień, bez myślenia co będzie, że innym się udało a mi nie i nie wiadomo czy się uda, itd. Sama rozumiesz... Temat rzeka, a u mnie nastawienie zmienia się dość często :|
reklama
Nadzieja2018
Hej Dziewczyny,
zaczynaja mi powoli przychodzic wyniki z APC. Mam wynik ANA1. Wykryto Anty- ds DNA. Wiecie z czym to sie wiaze w ciazy? :O
zaczynaja mi powoli przychodzic wyniki z APC. Mam wynik ANA1. Wykryto Anty- ds DNA. Wiecie z czym to sie wiaze w ciazy? :O
Podziel się: