reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 chyba najlepiej chyba faktycznie korzystac z forum po prostu na stronie w przegladarce, ja nie uzywam apki jak juz pisalam.
@marshia jak przyszlo mi robic prenatalne to zadawalm tu milion pytań bo okazalo sie ze w ogole tego nie ogarniam: D moj gin na szczęście kazal przyjsc juz z wynikami pappa i wolnej bety hcg, wiedzialam ze wynik mi nic nie powie wiec odebralam rano i nawet nie zagladalam. Badanie wspominam super, napatrzylam sie na skakajacego bobelka, co on tam wyrabial:) plec juz tez poznalam:) z godzinke wszystko mierzyl, potem tez dostalam fajne sprawozdanko, jak ulozone lozysko, dl szyjki tez byla zapisana, nie mogl tylko znalezc pecherza i kazal mi wyjsc, przyjal pacjentke i znow ja, no i na szczęście znalazl ale jak sie nastresowalam czekajac. Ale bylo super:) @smerfik88 extra gratuluje:) ja wtedy odetchnelam, ale za 2 dni znow sie stresowalam:D i kupilam dektetor, och jaka dobra decyzja to byla:) bylam spokojna i szczesliwa:) u mnie 16-24 tc ryzyko ale to moja indywidualna sprawa, mam przeciwciala anty ro, ale w przyszly wt ostatnia wizyta i ponoc bedzie po ryzyku:) jupi:)
A oto zdjecie z wczoraj:) piona dla was wszystkich :*

Załączniki

• 20180807_235932.jpg
    20180807_235932.jpg
    698,2 KB · Wyświetleń: 84
reklama
@Oczekujaca123 chyba najlepiej chyba faktycznie korzystac z forum po prostu na stronie w przegladarce, ja nie uzywam apki jak juz pisalam.
@marshia jak przyszlo mi robic prenatalne to zadawalm tu milion pytań bo okazalo sie ze w ogole tego nie ogarniam: D moj gin na szczęście kazal przyjsc juz z wynikami pappa i wolnej bety hcg, wiedzialam ze wynik mi nic nie powie wiec odebralam rano i nawet nie zagladalam. Badanie wspominam super, napatrzylam sie na skakajacego bobelka, co on tam wyrabial:) plec juz tez poznalam:) z godzinke wszystko mierzyl, potem tez dostalam fajne sprawozdanko, jak ulozone lozysko, dl szyjki tez byla zapisana, nie mogl tylko znalezc pecherza i kazal mi wyjsc, przyjal pacjentke i znow ja, no i na szczęście znalazl ale jak sie nastresowalam czekajac. Ale bylo super:) @smerfik88 extra gratuluje:) ja wtedy odetchnelam, ale za 2 dni znow sie stresowalam:D i kupilam dektetor, och jaka dobra decyzja to byla:) bylam spokojna i szczesliwa:) u mnie 16-24 tc ryzyko ale to moja indywidualna sprawa, mam przeciwciala anty ro, ale w przyszly wt ostatnia wizyta i ponoc bedzie po ryzyku:) jupi:)
A oto zdjecie z wczoraj:) piona dla was wszystkich :*
Piona a nawet żółwik:*

Hmmmm..... a ja dopiero pappe będę robić we wtorek właśnie :baffled: A wychodzi, ze Ty @Totois30 najpierw zrobiłaś pappe, a dopiero po odbiorze miałaś usg? Ja mam we wtorek 12+1 i kazał do tego momentu zaczekać. W którym tygodniu miałaś to usg prenatalne?

Super @dżoł że działasz dalej:*
Ja zapisałam się na konsultacje do dr n.Wojciecha Kluszczyka. Specjalizuje się w poronieniach nawykowych. Wiec mam nadzieję,że trafiłam na ginekologa,który ustawi mi leki...

Lekarz umowil mnie na Prenatalne 12+5 i chcial zebym pappe i wolna beta hcg zrobila od razu po skonczeniu 11 tyg czyli 11+0 czy tam 11+1 , koniecznie metoda kryptor. powiedzial ze nalepiej w tym terminie zrobic pappe , no i z wynikami żebym przyszla na usg, najpierw pomierzyl potem wrzucil pappe i wolne beta hcg do wszystkich wynikow i powychodzilo to ryzyko. Pappe i usg robilam w najlepszym wg niego terminie, takim jak mi podal.

Dziewczyny bylam wczoraj na tym usg brzucha z tymi dziwnymi bolami (bol lewej strony brzucha, podbrzusza pachwiny no i az do nogi, wiec rodzinny kazal sprawdzic brzuch..) no wiec.ogolnie wydaje sie wszystko ok, ale lekarz zauwazyl zmiane hypoechogeniczna prawego jajnika (nie byl ginekologiem, wiec nie okreslil co to.. uciskal mnie tam, ale mnie nie bolalo wiec mowil ze moze tak mam...
Martwie sie , ze cos jednak nie tak.. :( miala ktoras z Was cos takiego ? Czytam, ze moze to torbiel, moze cysta, moze nowotwor... ale mialam tydzień temu usg dopochwowe i to w szpitalu i jakis lekarz nic nie mowil ;/

Dostalam tez skierowanie do hematologa, immunologa no i chirurga naczyn w zwiazku z puchnaca noga.... takze zobaczymy...

Witajcie A ja mam takie pytanie wszystkie zmniejszalyscie dawkę sterydu pod koniec 12 tyg ? Bo ja nie mogę się dodzwonic do mojej Pani doktor bo jest na urlopie A teraz już nie jestem pewna czy to był koniec 13 czy 12 i nie wiem co mam zrobić bo wychodzi na to że ewentualnie dzisiaj miałabym zmniejszyć dawkę? Czy zaszkodze jeśli wezmę steryd w większej dawce np 2 dni ?

Witajcie A ja mam takie pytanie wszystkie zmniejszalyscie dawkę sterydu pod koniec 12 tyg ? Bo ja nie mogę się dodzwonic do mojej Pani doktor bo jest na urlopie A teraz już nie jestem pewna czy to był koniec 13 czy 12 i nie wiem co mam zrobić bo wychodzi na to że ewentualnie dzisiaj miałabym zmniejszyć dawkę? Czy zaszkodze jeśli wezmę steryd w większej dawce np 2 dni ?
Ja osobiście miałam zacząć zmniejszać od 14tc, ale wszystko przedłużyłam wiec zmniejszanie tez przesunąłam. Myśle, ze dwa dni w ta czy w ta ani ci ani dziecku nie zaszkodzi

reklama
Do góry