reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja osobiście miałam zacząć zmniejszać od 14tc, ale wszystko przedłużyłam wiec zmniejszanie tez przesunąłam. Myśle, ze dwa dni w ta czy w ta ani ci ani dziecku nie zaszkodzi

A jaką dawkę bierzesz?
@smerfik88 2 dni więcej nie zrobi różnicy :)
@Totois30 Sprytnie ten twój lekarz pomyślał o tym, żeby najpierw zrobić badania z krwi a potem wszystko kompleksowo w trakcie usg. W umnie to będzie na raty, więc stres o dwa tygodnie dłuższy. A prawdopodobnie nawet trzy, bo go nie będzie w przychodni.

reklama
Dziewczyny bylam wczoraj na tym usg brzucha z tymi dziwnymi bolami (bol lewej strony brzucha, podbrzusza pachwiny no i az do nogi, wiec rodzinny kazal sprawdzic brzuch..) no wiec.ogolnie wydaje sie wszystko ok, ale lekarz zauwazyl zmiane hypoechogeniczna prawego jajnika (nie byl ginekologiem, wiec nie okreslil co to.. uciskal mnie tam, ale mnie nie bolalo wiec mowil ze moze tak mam...
Martwie sie , ze cos jednak nie tak.. :( miala ktoras z Was cos takiego ? Czytam, ze moze to torbiel, moze cysta, moze nowotwor... ale mialam tydzień temu usg dopochwowe i to w szpitalu i jakis lekarz nic nie mowil ;/

Dostalam tez skierowanie do hematologa, immunologa no i chirurga naczyn w zwiazku z puchnaca noga.... takze zobaczymy...
Spokojnie z tymi jajnikami, lepiej zaufac ginekologom. Pierwsze cykle po pologu moga byc porabane. Skup sie na tej trombofilii, jesli dobrze Cie przebadaja, bedzie to inwestycja nie tylko w zdrowie prokreacyjne, ale i ochrona dla Ciebie na całe zycie.

Dziękuję dziewczyny ja mam dawkę 20 mg.... zeslablam dzisiaj w sklepie , wcześniej byłam pobrać krew i stałam w kolejce i przede mną mega wyperfumowana słodkimi perfumami kobieta i nagle mnie zamulolilo w żołądku , a potem się zrobiło czarno przed oczami słyszałam tylko szum i usiadłam na ziemi ... Hehe Ale na szczęście zareagowała jakas mila Pani wyprowadzili mnie na jakieś zaplecze przynieśli wodę i przeszło ... Ale jestem mega jakąś słaba dzisiaj ... I leże ....buu

@smetfik88 to nie najlepszy dzien na chodzenie. Ja tez wymiekam dzis a to dopiero 11 sie zbliza. Lez w domku i pij duzo wody. Polecam sok z jablek wyciskany bo dostarcza duzo dobrych skladnikow, w tym cukier, ktorego potrzeba w taki dzien

@Oczekujaca123 ja mialam po poronieniu cos na jajniku i po pierwszym okresie minęło. Lekarz straszyl mnie ze jak nie zniknie to bedzie usuwać. Moze cialko sie przykleilo do jajnika.

@smerfik88 ja mam odstawiać w 20tc biore 10mg
Cialko..?
Mi przed 1szym okresem ginekolog powiedziala, ze mam polipa, potem po okresie mialam usg w szpitalu i nic nie mówili... teraz 16go mam wizyte juz u docelowej lekarki no wiec zobaczę, ale zmartwilam sie co to tam jest ;(

@smerfik88 ostatnio pytałam która z was ile sterydu bierze i jak będzie schodzić, i zrobiłam sobie z tego notatki. Ty mi podałaś że masz 10 mg do 14 tygodnia.
Po przeczytaniu Teojego posta już mam wkręt, ze nie mam żadnych objawów :o. Ani spania, ani rzygania, ani nawet zawrotu głowy najmniejszego. I że może zdrowa ciąża jednak jakieś objawy powinna juz dawać :baffled:

reklama
@Marthi nie byłam stymulowana,raz miałam podany tylko ovitrelle bo nie chciał pęcherzyk pęknąć gdzie zawsze pękał... tak pamietam, ze u Ciebie chwile to trwało. Czuje się jak pod ścianą, czuje za duża presję :( czekam, liczę, jeżdżę na monity... łeb siadł , nawet Albania nie pomogła jak widać :D

Do góry