@Oczekujaca123 - jeśli Cię uraziłam stwierdzeniem, że "Właściwie, jeśli nic się nie dzieje to możesz też poczekać do wizyty u lekarza i najlepiej z nim to skonsultować" - to przepraszam, nie to miałam na celu. Wywnioskowałam po prostu, że na co dzień czujesz się ok i nie przypominam sobie byś wcześniej pisała o tych opuchliznach, itd.
@mała79 - moim zdaniem Twoja insulinka jest bardzo ładna
A jeśli chodzi o wit. D to jak ja miałam poziom ok. 60 to lekarz (endokrynolog) kazał mi ten poziom utrzymywać. Na Twoim miejscu nie przestawałabym brać suplementu, ewentualnie brałabym co drugi dzień. Ostatnio czytałam na grupie na FB, że u osób z hashi (ja je mam) to wit. D, powinna mieć poziom nawet bliski 100... Aczkolwiek mój endo twierdzi, że te 60 co mam jest idealne.
Jaki koenzym lykasz dokładnie?
@Konwalijka89 - odnośnie tego TSH niech wypowie się może
@roxie123, bo o ile dobrze pamiętam, jej na początku też skakało w ciąży nawet do 10, ale nie pamiętam jak było z jej ft3 i ft4. Ty to masz w normie jakby nie było, co jest dobrym znakiem, ale na TSH trzeba i tak moim zdaniem popracować. Prolaktyna może być wysoka jeśli jeszcze nie doszło do poronienia bo ona chyba mocno w ciąży wzrasta (tak coś mi świta, ale lepiej dopytaj lekarza bo to może być jakaś hiperprolatynemia czy cos w tym stylu). Homocysteina ok, ale musisz jej pilnować, żeby nie wzrastała. A jeszcze odnośnie tsh, ja np. mam wrażenie, ze mi TSH wzrazsta też po encortonie, ale zdanie lekarzy jest takie - że to głównie beta hcg je podnosi...