reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 @Porzeczka1234 @basiawol dziękuje za odpowiedz i za pokrzepiające słowa :)
@Nadja_n ja w ciąży dostaje dawkę 0,8 clexane a mam 52 kg. Mam trombofilie mieszana: wrodzona i nabyta, bez incydentów zakrzepowych. Nie wiem czy jest to dostosowane aż tak bardzo do wagi, ważne są wyniki, u mnie sprawdzano dimery i białko S. Clexane brałam rano a acard 75 wieczorem.
Dawka 0,4 mówią ze jest profilaktyczna. Ja biorę 0,4 nawet nie będąc w ciąży ale gdy lecę dłużej samolotem lub co najmniej 4h w samochodzue

Tak mi się jeszcze przypomniało jeśli chodzi o acard. Gdy leczyłam się u Jerzak zrobiono mi usg z ocena przepływów ( zawsze myślałam ze takie usg tylko w ciąży się robi, ja nie byłam wtedy w ciąży). Przepływy były kiepskie i wtedy prof. Jerzak ustaliła ze konieczny będzie u mnie w przypadki ciąży acard 75 ( o 150 nic nie mówiła ). Takie badanie można zrobić u drPrzygida w Warszawie

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana trzymaj się.

@nafoczka kochana coś mi umknęło dlaczego mąż w szpitalu??? Trzymaj się ciepło wspieram

@magda1208 kochana ja szczerze nie bardzo się na tym znam wiem że chyba trzeba zbadać jeszcze jakieś przeciwdziała i leki ale to też lekarz decyduje. Może wyślij wynik do Maliny niech się wypowie leki może Ci wypisać ginekolog lub rodzinna
jeśli się boisz i do jutra nie wytrzymasz

Jeśli chodzi o dzidzię myślę że wszystko będzie ok szybka reakcja to połowa sukcesu a ty juz masz wyniki i jutro lekarz a poprzednie tsh w normie

Ojej, a co sie dzieje, chyba nie pisalas o problemach zdrowotnych meza. Trzymaj sie mocno!

@nafoczka dobrze ze mąż trafił do szpitala jeśli coś się dzieje - tam szybko zdiagnozuja i mu pomogą. Na pewno po antybiotyku czy sterydzie szybko się mu poprawi.
Dużo zdrowia i siły dla Was!

@nafoczka , zdrowia dla męża i siły dla Ciebie !
@iveo , brałam od 17dc do 11+5tc co 5 dni

@magda1208 trzymam kciuki za Ciebie.
.
@nafoczka zdrowia dla meza

@nafoczka mi też umkło co z mężem?? Trzymaj sie dzielnie kochana!
@magda1208 tez na tarczycy sie nie znam.Nie umiem pomóc. Pomoże endo w piątek. Ja ma wrażenie,że jesteś w totalnej rozsypce...i mam nadzieję,że to minie:) Że ta ciąża da Ci siłę,że i fizyczne i psychiczne dołki pójdą precz!
@iveo a co u Ciebie,ze musisz nagle acofil?? Wszystko ok?
@matylda23 :*
@Kwiatuszekk23 :*
@marshia , @bertha , @Auri_a , @czarna_mala , @nafoczka :*:*:*:

Oj dawno mnie tu nie bylo :p

Nafoczka co z mezem?

Dziewczyny ja staram sie jakos ogarnac moja trojeczke :D szału nie ma, ale przynajmniej sie staram :p
Adaś mi teraz przez 2dni goraczkowal, dzis juz na szczęście spokój. Najprawdopodobniej od zebow, bo mu ida gorne 3 :/
Madzia to taka slodka klusia. Uwielbiam jej usmiech. Jak tylko zblizam sie do lozeczka, cieszy sie jak dzik :p
Oliwka chodzi grzecznie do przedszkola. Na sie nauczyc wierszyka na dzien mamy i taty. I za nic nie chce sie ze mną uczyc, bo to ma byc niespodzianka. A umie az 2 wersy z 12 :p
M jak zwykle nie ma. Przykryslismy w koncu dom. Moze w tym.roku uda sie nam.jeszcze wprawic okna i doprowadzic prad i wode.
Za kazda z Was trzymam kciuki!
Buziaki on naszej 5 :*

Foczusiu kciuki zacisniete, a serducho jestem z Tobą :-*Super. Ogromnie się cieszę [emoji171] [emoji170] [emoji172] [emoji173]

@nafoczka trzymaj sie Kobietko i zdrowka dla Meza!
@matylda23 az zerknelam do apki i tam rzeczywiscie 36+0 o_O ile malutka podrosla nie wiem bo moja ginka nie robi usg na kazdej wizycie. Jesli sie nic nie zadzieje przez 2 tyg. bede miala wizyte z usg i konkret badanie, ktore moze pomoc przyspieszyc akcje ;) nie pytaj "czyli co bedzie mi robic?" nie mam pojecia a balam sie pytac :D
@Hatice witaj! Ja choc leczylam sie u konkurencji dr Pasnika to tez uwazam Maline za dobrego specjaliste jesli nie ma sie przeciwskazan lub watpliwosci do szczepien. Zycze Ci z calego serca rosnacego brzuszka :)
@Totois30 kciuki zacisniete&&& daj koniecznie znac jaki wynik. Bedzie dobrze zobaczysz.
@iveo bardzo sie ciesze z Waszych genetycznych pamietam to uczucie ulgi kamien z serca ;):):)
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Dopiero wrocilam ze szpitala bo M został. W sumie to na tym etapie nic nie wiedzą ale że jest pacjentem wysokiego ryzyka przez brak nerki no i ta temp od 4 dni do 40 st do tego spuchl i doszły mu nudności. No a żeby jeden problem to za mało to jeszcze z Wiktorem bo u laryngologa bo na uszka narzeka i placze

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    65,7 KB · Wyświetleń: 622
@nafoczka kurczę. Ja chyba coś przeoczyłam wczesniej :(. Wiec przepraszam, ze dopiero teraz - ale trzymam kciuki za m. Żeby szybko zweryfikowali przyczynę i podali odpowiednie leki.
@magda1208 u Ciebie kciuki za wizytę u endo.
@iveo gratki prenatalnych :) krok milowy poczyniony :)

@nafoczka nasza siłaczko :( Oby z mężem się poprawiło...a i Żeby Wikusiowi szybko przeszło!
Buziak:*

@nafoczka kurczę. Ja chyba coś przeoczyłam wczesniej :(. Wiec przepraszam, ze dopiero teraz - ale trzymam kciuki za m. Żeby szybko zweryfikowali przyczynę i podali odpowiednie leki.
@magda1208 u Ciebie kciuki za wizytę u endo.
@iveo gratki prenatalnych :) krok milowy poczyniony :)

A może to ja na innymi wątku pisałam ;)

Słówko do was. DZIEKUJE ♡
M opanowali temp. wiec to już jakiś sukces. I powiem.szczerze, ze gdyby nie to ze ma jedna nerke i go bolala to nikt by na niego nie spojrzal. A jak powiedzial to bylo "to czemu pan od razu nie mowil" porazka! Ja wziełam wolne dziś i do końca następnego tygodnia. Dziś miała przyjechać do mnie mama do pomocy bo generalnie jestem sama, a słowa M rodziców "no na coś trzeba umrzec" doprowadzają mnie do łez. Całuje Was!

Nafoczka widzę że u Ciebie jak nie urok to sraczka.... trzymaj sie dzielnie. Wytrzymasz wszystko!

Porzeczka ja żadną superbohaterka nie jesrem :( i do idealu mi daleko. Noe bede kłamać, że nie jest ciężko mi samej, ale tez narzekać nie mam zamiaru. Najważniejsze, ze dzieci najedzone i czyste. A ze czasami idzie sie w pokoju zabic na zabawkach, to juz inna sprawa. Dzis mialam.sadzic kwiatki na balkon ale zapomnialam sobie, ze przecież idziemy na urodziny...
Hahha apropo pamieci. Moja kuzynka to jest mistrzyni :p ma 4 chlopakow. Ostatnio bylam u niej po ubranka dla Adasia. Ona.sie spieszyla bo miala.próbę kominii wiec zaproponowalam.jej, ze wezme jej dwoch najmlodszych to sie pobawia u nas. (Glupia ja, chodzilam za nimi krok w krok :p bo na.nastepny dzien jechali na.kominie do Wroclawia i chcialam, zeby pojechali w calosci :p ) miala po nich przyjechac po 2,5h. Minęło 2,5h 3h 4h 5h 6h, wlatuje zdyszana i przeprasza, ale zapomniala sobie o dzieciach :p dopiero tesciowa jej przypomniala, że przeciez chlopaki sa u mnie :p mistrzyni!!!! :D

Ktoras z nowych dziewczyn prosila o moja historie. Wybacz, nie pamietam nicku. Pierwsza ciążę stracilam w 2011r. Potem w 2013 urodzilam szczesliwie Oliwke, bez leczenia, bez badan. Potem.kolejne dwa.poronienia i szukanie przyczyny. Trafilam dzieki Nafoczce do dr Przybycienia. Wyszlo mi ze zabijam.zarodki i zeby ciaze donosic, powinnam przejsc szczepienia albo wlewy. Wybralam szczepienia. Po 4 mc staran zaszalm.w ciaze i w styczniu 2017 urodzilam Adama. Po 5 mc zaszlam w kolejną ciążę i dzięki Bogu tez ja szczęśliwie donosilam i mam Madziulke z marca 2018.
Leki jakie brałam Nafoczka spisala i umiescila w ciazach zakończonych sukcesem. Tam mozesz wszystko przeczytać. Powodzenia!

Dziewczyny moje z fb :D mam nadzieje, ze sie nie gniewacie, ze Was zaprosilam :p ale wypytalam.ślicznie Burczusia kim jestescie. Milo jest Was poznac ze zdjęć :)

@Kwiatuszekk23 Ja wiem, że nie jesteś super bohaterka ale dzielą mama to i owszem wiem jak dużo pracy jest przy jednym dziecku a co dopiero przy trójce.

@magda1208 Madziu jak u Ciebie??? Byłaś u lekarza endo o której wizyta?

@nafoczka oby mąż szybko wracał do zdrowia ♥️♥️

Kochana mam wizytę na 14:30 dzisiaj czuje się dobrze aż się zastanawiam. Macica tylko rwie.
Jestem jednak jakoś spokojna bo wiem, że po za czekaniem nic więcej nie mogę zrobić tylko się modlić. Wizyta tak daleko ale trzeba sobie radzić. Czasami trudno mi w to wszystko uwierzyć.
Zjadłam trochę słodkiego czekam jeszcze na resztę wyników od Maliny rozmawiałam z Ewą profesor zabrał wyniki. Poleciał do Sztokholmu więc pewnie w poniedziałek będzie wiadomo.
Staram się żyć normalnie nie być sparaliżowaną przez ciąże i wychodzi mi to coraz lepiej.
Muszę zacząć urządzać wnętrze domu ale jakoś nie mogę się zebrać.
Dużo leżę co też pewnie nie dobrze. Czasami czuje się jak balon o zaparciach nie wspomnę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry