reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@agusia871 mi w tych badaniach brakuje jeszcze lh dla jasnosci. Choc raczej bedzie w normie, skoro prolaktyna jest w porzadku. AMH niskie, ale jeszcze szansa na ciaze jest. Sam wynik daje obraz rezerwy jajnikowej, czyli jak duzo zostalo jajeczek, jednak to tylko liczba. Liczy sie fakt, ze zachodzisz w ciaze

@agusia871 mi w tych badaniach brakuje jeszcze lh dla jasnosci. Choc raczej bedzie w normie, skoro prolaktyna jest w porzadku. AMH niskie, ale jeszcze szansa na ciaze jest. Sam wynik daje obraz rezerwy jajnikowej, czyli jak duzo zostalo jajeczek, jednak to tylko liczba. Liczy sie fakt, ze zachodzisz w ciaze
Nie miałam badania LH. Obyś miała racje ze to tylko liczby. Bo nie ukrywam ze strasznie mnie te liczby zmartwiły. :(

Mamaginekolog nie na wszystkim się zna i jej zalecenia nie zawsze są zgodne z aktualną wiedzą. A w rekomendacjach Polskiego towarzystwa Ginekologicznego jest napisane, że wysokie dawki kwasu foliowego mogą uszkadzać wczesną ciążę i większe dawki należy stosować pod ścisłą kontrolą folianów we krwi.

@Aschlee25 witaj

Bardzo mi przykro z powodu strat. Ja straciłam ciążę w 26 tygodniu czy robiłaś pakiet trombofili ja nie wierzę w przypadki 23 tygodniowa ciąża jest wysoką ciąża musi być jakaś przyczyna?

@magda1208 moje myśli są ciągle z Tobą
Nie tych badan nie zlecala.Hmm w takim razie musze sie upomniec.O jakies jeszcze badania powinnam walczyc?

Witajcie mam takie pytanie

Ostatnia ciaze stracilam w 23tc.Poprzednie ciaze tracilam na etapach 8/9/11 i 13tc.Po badaniach ostatnich u ginekologa jestem troche w szoku bo wyszlo PCO do tego problemy z tarczyca i za wysokim cukrem.
Czy ktos mial podobne problemy z tymi trzema rzeczami naraz? Martwie sie troche tym wszstkim i nie wiem czy jest mozliosc zeby przy tych wszystkich problemach moglo wogole sie udac jeszcze kiedys?
Witaj. My znamy się z innego wątku wiec rozgość się i tu :)
Przykro mi z powodu twoich strat. Ja miałam ich 4 ale nie takie wysokie. PCOS tez mam. Zaglądnij tu na nasz wątek roboczy
to może coś ci pomoże
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@Marthi lekarze juz dawno, zwłaszcza mój genetyk nie przykładal wagi do MTHFR. Jednak z uwagi na to ze to jest Polska a nie Ameryka gdzie jest to jedno z podstawowych badań diagnozujących idziemy tym torem. Jeśli chodzi o przemysł i zarobek to tez raczej nie Pl bo leki w większości sprowadzamy, a jakby się przyjrzeć to na wszystkich lekach tak jest bo na heparynie tez kręcą lody ;)
Dziękujemy za artykuł bo zawsze daje to jakiś obraz :*
@zosiak najlepiej tuż przed owu i po żeby zobaczyć kiedy była więc ja bym tak ok 10-11 dc poszła.

Ps troszkę mnie z wami nie było. Dużo się dzieje a do tego mielismy smierc bliska w rodzinie wiec trochę smutno. Z Karolkiem jestem umówiona na terapię Integracji Sensorycznej wiec coś się dzieje, a ja 32dc i @ brak. Wczoraj M wypuszczal sondę ;)

reklama
@nafoczka dziekuje bardzo nie wiem czy pamietasz kiedys wspominalam Ci o dziecku kuzynki mojej podejrzenie autyzmu lekarze wydali orzeczenie wlasnie dziecko wiele dysfunkcji ma miec naczycieli :/ Kuzynka uparcie twierdzi ze to wina szczepionek...

Do góry