reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha Rybko, robiłam już dwa. Gdzieś, kilka dni temu pisałam nawet. Byłam w klinicie 12.01. i doktorek powiedział, ze jest jeden pęcherzyk, który lada dzień pęknie. Ja już panikuje i się stresuje. Miałam dwa razy w nocy, przedwczoraj i wczoraj dwie kropki na wkładce. W ciągu dnia nic. Może pójdę do lekrza co ?

reklama
@my_rainbow_baby a badalas gen mthfr ? Wiesz co zaburzenia integracji sensorycznej maja najczesciej dzieci z Cc bo zostają „wyciągnięte” nie przeciskają się przez kanał rodny i tym samym „nie dostarczają sobie” tych wszystkich Bodźcow. Musisz kochana zacząć myśleć pozytywnie, masz dla kogo walczyć. Ja nie mam. Dopóki starczy mi pieniędzy i woli walki bede walczyć. Choć wiem,ze nie zdecyduje się na wszystko to zrobie tyle ile dam rade... u nas niestety w Polsce tez jest wszystko drogie i tez nikt nie daje gwarancji na sukces :(

Pytanie do Mamus i Brzuchatek naszych mam. Dziewuszki ile mogę tego magnezu brać w 22 tc? Biorę asmag ale na opakowaniu to jakieś mega ilości są dla dorosłych i nie wiem ile tego brać. Póki co wzięłam 2 tabsy dziś Ale jak trochę poleze to po wstaniu znów mam twardy brzuch. Czyżby leżenie nie dla mnie? A staram się trochę leżeć bo boję się o szyjke.
@matylda23 odezwij się jak się czujesz?

@asia669 wedzidelko ok, a ja mam trudne piersi. Nawet kapturki mi polecali, ale nie chce. Poza tym bardziej boli jak cyce puste, a napelnic nie tak latwo

@Maciejka78 ja mialam magne b6 3x2 i asmag 3x2. Ale nigdy nie bralam takiej dawki. Ograniczalam leki ile moglam.
Mi gin nie pozwalala lezec wlasnie dlatego, ze macica sie rozleniwia i stawia sie jak sie wsyaje. Mialam tak, ale i tak wstawalam duzo na krotko az sie przestala stawiac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha Rybko, robiłam już dwa. Gdzieś, kilka dni temu pisałam nawet. Byłam w klinicie 12.01. i doktorek powiedział, ze jest jeden pęcherzyk, który lada dzień pęknie. Ja już panikuje i się stresuje. Miałam dwa razy w nocy, przedwczoraj i wczoraj dwie kropki na wkładce. W ciągu dnia nic. Może pójdę do lekrza co ?

Ach, przepraszam, nie zauważyłam ze pisałaś. A wiesz jaki miał rozmiar ten pęcherzyk 12.01? Moze po prostu nie pękł i torbiel sie zrobiła?
Tak, idź do gina podejrzeć.

@Destino dzięki tym bardziej, że wiem jak zapewne ciężko Ci nas podczytywać. To ja zwiększy ta dawkę asmagu i też będę krócej lezakowac może to pomoże. Dużo mleczka Ci życzę!!! A na podrażnienia na sutkach może pomoże ta maść z z.i.a.j.a (100% lanoliny) dużo pozytywnych opinii. W każdym razie na moje spierzchniete usta zima najlepsze panaceum.

@iveo , @Maciejka78 , dziękuję,że pytacie :) jeśli chodzi o zatoki,na szczęście dziś jest lepiej już, temperatura dziś 36,9 i wyżej nie rośnie,twarzy już tak nie rozsadza, nos też tylko chwilami przytkany. Najgorzej jest rano. Niestety chyba moja przepuklina przełyku i refluks w końcu dają o sobie znać :( tak się dziwiłam,że jestem tyle czasu bez leków i jem praktycznie wszystko i czuję się w porządku, a przed ciążą brałam leki kilka lat,bo bez nich się żyć nie dało. Dziś zjadłam pierogi z kapustą, pulpety z sosem pomidorowym i ogórki konserwowe i od 3h bolą mnie plecy,klatka, mam duszności i odbija mi się.. mleka z miodem i czosnkiem się już dziś nie tykam. Mam nadzieje,że to tylko jednorazowe kiepskie samopoczucie,a nie nawrót objawów,bo nic nie będę mogła jeść. Jeszcze mi łeb pęka..@Maciejka78 , ja biorę od początku ciąży magne b6 3x2 , a i tak mi mięśnie skaczą, więc chyba nie przekraczam :)
@my_rainbow_baby , bardzo mi przykro z powodu strat :(
@bobasek1990 , już nie krwawisz? Ja miewałam krwawienia po stosunku(przed ciążą,bo teraz nie wiem co to jest :D ) ,po cytologii. Przy każdym badaniu moja lekarka mówi mi,że mogę plamić po badaniu,bo mam jakoś na wierzchu wejście szyjki czy coś, to się nazywa jakoś na E :p ektopia? ale w ciąży mi się po badaniu nic nie działo nigdy. Wszystko jest przekrwione, a my jeszcze rozrzedzamy krew,więc myślę,że wszystko u Ciebie okey.

reklama
@matylda23 dobrze, że już odpuszcza to chorobsko. Wiem, że to marne pocieszenie ale ja też muszę uważać na to co jem. Po szpitalu zalecana dieta lekkostrawna a ja do tego staram się jeść bezglutenowe więc lekko nie jest. No ale co damy radę :)

Do góry