reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@my_rainbow_baby kochana autyzm to generalnie zbiór kilku czynników. Akurat pracuje z autystami i uwierz,ze te ciąże były książkowe :) rodzice maja po 2 lub nawet i 3 dzieci. Mam nawet jedna rodzinkę gdzie jest 3 dzieci - 1 autysta , 1 dziecko zdrowe , 1 z ZD. Myśle,ze to loteria na która musi wpłynąć kilka czynników - nie ma tez jednoznacznych doniesień,ze autyzm jest genetyczny bo gdyby przesłanki,które krąża ze gen Mthfr powoduje autyzm to chyba 98% nas z tego forum byłaby autystyczna ;) Każda ciąża niesie ze sobą ryzyko, niestety... bardzo przykro mi z powodu Twoich strat ale na tyle,na ile potrafisz musisz starać się myśleć pozytywnie,ze Ci się uda i będziesz mamusia parki :) choć wszystkie na tym forum wiemy,ze nie jest łatwo...
Śmiem twierdzić - dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą :) nie odbieraj nam tez wiary, jesteśmy tutaj po to by się wspierać i podnosić w chwilach,gdy się wszystko na łeb wali .... ;*

Ostatnia edycja:
reklama
@Lili81 Ja robiłam krzywą cukrową i insulinowa razem na czczo potem powtórka pobrania i kolejna po 2 godz. Ja nie potrzebowałam skierowań Ale ten wątek już się tu przewprzewijal i niektóre labo wymagają skierowań więc musisz się u siebie zorientować.
@my_rainbow_baby tak mi przykro :( nie potrafie sobie nawet wyobrazic co czulas i czujesz ... ja aktualnie jestem w 22 tc i nie potrafie sobie wyobrazic takiej straty ... moze napisz jakie leki miałaś w tej ciazy? Bałaś immunologiimmunologie?
dzięki, no właśnie krzywą cukrową załatwiłam sobie z nfz a insulonowej lekarz pierwszego kontaktu juzmi nie mógł zlecić i musze zapłacić ale mówiła,że mam dopytać czy musi być na czczo po 1 godz. i po 2 godz. bo za każde pobranie płace 50 zł czyli za krzywą insulinowa zapłącę 150 zł ;/

Dziewczyny ostatnio malo czasu mam ale trzymam kciuki za Was wszystkie milego wieczoru i buziole:*:)

@iveo Miśka ma 4,5 miesiąca, zaczynamy rozszerzać dietę i chodzimy na basen z nią - uwielbia to. A oprócz tego w porządku generalnie :-) Dzięki że pytasz :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?
Wykonaj wszystkie 3 punkty. Ale przejdź się jeszcze gdzieś po laboratoriach, nie wierze ze nie maja normalnej krzywej glukozowe i insulinowej!
@iveo Droga, amh Ok.3.06, na prolaktyne biorę dostinex. Hormony w normie. Krzywą tez robiłam i było Ok. Łykam tez letrox. Ogólnie nie wiem o co może chodzić.

Dziewczyny cykle mam 28 , dziś 32 @ ani widu ani słychu. Czy Calcort może taki zamęt robić , czy to efekty ostaniej biochemicznej ?

A ponowię pytanie, bo nie odpowiedziała ostatnio - zrobiłaś test ciążowy?

Uczy wiesz kiedy była owu? Jeśli była później, a oczywiście mogła być, to @ tez cykl tez będzie dłuższy.

reklama
dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?

Tak, badanie musi być zrobione na czczo (to pierwsze pobranie), potem pijesz glukozę i idziesz na pobranie za godzinę i potem kolejne ostatnie już pobranie po 2godzinach. Tak samo wygląda badanie krzwej cukrowej i insulinowej, więc za jednym razem można zrobić dwa badania :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry