reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś myśle żeby iść do Paśnika, bo z moich wyników tylko NK są złe. Inne wyniki mam dobre, toczeń ANA, TSH wszystko w normie. tylko, że te badania miałam robione 2 lata temu. NK mam tylko świeże i jest 38%.
@mickey* Tak myślałam że Paśnik nie wystarczy i muszę mieć ginekologa ale chaiałabym chodzić do takiego który wskaże jakie mam zrobić badania, ja po prostu tego nie ogarniam. żaden z Bydgoszczy mi nie pomoże bo oni tego nie ogarniają dlatego liczę na Was.
bety zawsze miałam niskie ostatnio w 26 dniu cyklu 62, progesteron 70.

Myślałam, że jak połączę Paśnika z Jerzak to będzie ok ale chyba muszę szukać dalej. Może jakiś gin z Łodzi jak już tam będę jeździć do Paśnika. Wiem, że wskażecie mi kogoś godnego uwagi.

@burczuś myśle żeby iść do Paśnika, bo z moich wyników tylko NK są złe. Inne wyniki mam dobre, toczeń ANA, TSH wszystko w normie. tylko, że te badania miałam robione 2 lata temu. NK mam tylko świeże i jest 38%.
@mickey* Tak myślałam że Paśnik nie wystarczy i muszę mieć ginekologa ale chaiałabym chodzić do takiego który wskaże jakie mam zrobić badania, ja po prostu tego nie ogarniam. żaden z Bydgoszczy mi nie pomoże bo oni tego nie ogarniają dlatego liczę na Was.

Myślałam, że jak połączę Paśnika z Jerzak to będzie ok ale chyba muszę szukać dalej. Może jakiś gin z Łodzi jak już tam będę jeździć do Paśnika. Wiem, że wskażecie mi kogoś godnego uwagi.
Lili jesli masz mozliwosc jezdzic do lodzi to tam jest klinika Gameta - to, ze robia tam ivf to nic, ivf zawsze jest na koncu sciezki leczenia, jesli sama zachodzisz, tylko ronisz to nikt ci tam nie powinien truc tym glowy tylko bedziecie dzialac na naturalnych staraniach. Dziewczyny chwala prof Radwana (ojca, bo tam jeszcze 2 synow pracuje) jesli u ciebie problem z nk to moze i steryd by wystarczyl? Mialas kiedys? A heparyne ci ktos proponowal? Robilas krzepliwosc?

@dżoasia cba mam zrobiony. A jak się ma allo mlr do tego?
@Lili81 co do ginekologa to myślę, że trzeba mieć na miejscu swojego lekarza, który nie tylko zleca jakieś wstępne badania, ale przede wszystkim potem monitoruje owulację, robi pierwsze usg w ciąży czy nawet kolejne. Odpowiada na wątpliwości jake się pojawiają. Osobiście niecwybrwzam sobie mieć ginekologa 100/200/300 km od siebie.... muszę mieć takiego na miejscu, który w przypadku każdego ewentualnego krwawienia szybko zareaguje.
Co do badań piszesz o ANA, Tsh. A APS? Vleiden? Kariotypy? Przeciwciała inne niż ANA i toczeń? Na wątku z badaniami masz 1,5 kartki A4 badań, które większość z nas porobiła sama - bez zleceń lekarzy, bo i tak woekszosc jest płatna.

@dżoasia na szczęście nie bo jak mu rośnie i widze ze jest prawie 38 to daje mu jakies coś na zbicie i jest ok spada :) nie jest źle :) to też słyszałam , mam nadzieje ze większej miał nie będzie
@bertha u mnie problem z tym bo ja jak w nocy nie śpie to się różnie budzę :/ więc ten wykres nie bylby miarodajny
Ja mam po prostu budzik, ktory do pracy mnie budzi stad stałe pory mierzenia..

Lili, kilka postow wczesniej pisałam ci jakiego gina z Bydgoszczy miala kolezanka z forum. Czytałas?
Pisałam tez jakie badania powinnas miec zrobione. Po prostu pojsc do labolatorium i je zrob, my je w wiekszosci same robilysmy, nikt nam nie zlecał - przynajmniej ja tak robiłam.

@dżoasia cba mam zrobiony. A jak się ma allo mlr do tego?
Mi Paśnik tez mowil, ze allo nie musze robic, bo cba juz pokazuje ze bedzie allo złe.

@olaa90 szczepie 6w1.
Nie wiem czy to dobrze czy nie. Nasza piediatra nam nie potrafila/nie chciala doradzic.
Slyszalam ze refundowane maja w sobie rtec.
Ja bylam szczepiona i napewno bardziej balabym sie nie szczepic.
Dzieki za polecenie suplementow.

A co do autyzmu po szczepieniach. Nie znam sie na tym. Ale wydaje mi sie ze szczepienie go uaktywnia,ale nie wywoluje.

Corka mojej koleznki nie szczepiona a bardzo powaznie zachorowala w wieku 2lat. I teraz moga gdybac co by bylo gdyby zaszczepili.

@Funia90 pamietam jak czas na koncowce sie dluzy. Ale jeszcze momencik i Asienka bedzie z Wami [emoji4]

@nafoczka [emoji8]

@Destino jak sie dzis czuje nasz Krolewicz i mamusia?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha wiem wiem , u mnie inna bajka bo mnie budzik budzić nie musi na razie :) i dobrze bo noce mam bezsenne więc w dzień jakoś w domu funkcjonuje gorzej by było w robocie . Szukam cały czas czegoś ale tak jak mówie zadupie to zadupie

@bertha tak czytałam o lekarzu z Bydgoszczy własnie staram się do niego zarejestrować, nawet Ci podziekowałam za post ;)

w ogóle wszystkim Wam dziękuję za informację, jakby nie Wy to nic bym nie wiedziała. Szkoda tylko, że wcześniejszymi badaniami się nie interesowałam, tylko je robiłam a teraz wychodzi na to, że i tak muszę je jeszcze raz zrobić i bardziej się nimi zainteresować.

reklama
@marshia na podstawie wyniku interleukin to widac - jak IL 10 jest niska a IL2 wysoka to zle. I cos tam jeszcze ma byc malutkie. Wrzuc wynik jak masz to ci powiem co pamietam :)

Do góry