dżoasia
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 29 Kwiecień 2017
- Postów
- 11 174
@roxie123 Ty panikaro
Daj mi przykładowy jadłospis Twojego dnia to postaram Ci się nakreślić sprawę i podpowiedzieć co zmienić, żeby za bardzo nie poczuć różnicy w smaku a żeby było ok Tak po prostu napisz co jesz w ciągu dnia
@roki_1991 jak chodzi o dietę BG to naprawdę jest spoko. Piszecie dziewczyny, że jest cięższa od IG ale powiem Wam, że mi się tak nie wydaje Wciąż tęsknię tylko za normalnym pieczywem - ten chleb bezglutenowy nawet pieczony w domu jest jednak piachem jak dla mnie - chociaż w pierwszy dzień jest super, ale nie będę codziennie piekła jednej bułki A mrożony też niefajny już
Ja jem na BG wszystko. Z tą różnicą, że płatki owsiane zamieniam na gryczane, jaglane, ryżowe itp, mąkę pszenną najczęściej zastępuję gryczaną - jest najbardziej wdzięcznym zamiennikiem, nawet ciasta wychodzą puszyste oprócz tego do zagęszczania np sosów zostaje ziemniaczana, ryżowa, z ciecierzycy, jaglana lub tapioka. Makaron może być kukurydziany, ryżowy (z ryżu brązowego np z firmy TaoTao), sojowy itp. Z kasz wykluczamy pęczak, jęczmienną, owsianą, orkiszową, bulgur (moja ulubiona niestety), a zostawiamy kukurydzianą, gryczaną, jaglaną, komosę ryżową, amarantus, wszystkie ryże i ziemniaki.
Inne rzeczy glutenu nie zawierają - tylko to co zawiera ziarna/mąkę pszenną, owsianą, żytnią, orkiszową, jęczmienną.
Roki, jeśli chodzi o kolacje to nie wiem co lubisz/preferujesz - jak mi podpowiesz to podsunę jakiś pomysł. Mogą być np placuszki cukiniowe z płatkami gryczanymi i fetą, leczo z soczewicy z ryżem, sałatka z kurczakiem, warzywami i orzechami... Jest miliony rzeczy i to pyysznych
Daj mi przykładowy jadłospis Twojego dnia to postaram Ci się nakreślić sprawę i podpowiedzieć co zmienić, żeby za bardzo nie poczuć różnicy w smaku a żeby było ok Tak po prostu napisz co jesz w ciągu dnia
@roki_1991 jak chodzi o dietę BG to naprawdę jest spoko. Piszecie dziewczyny, że jest cięższa od IG ale powiem Wam, że mi się tak nie wydaje Wciąż tęsknię tylko za normalnym pieczywem - ten chleb bezglutenowy nawet pieczony w domu jest jednak piachem jak dla mnie - chociaż w pierwszy dzień jest super, ale nie będę codziennie piekła jednej bułki A mrożony też niefajny już
Ja jem na BG wszystko. Z tą różnicą, że płatki owsiane zamieniam na gryczane, jaglane, ryżowe itp, mąkę pszenną najczęściej zastępuję gryczaną - jest najbardziej wdzięcznym zamiennikiem, nawet ciasta wychodzą puszyste oprócz tego do zagęszczania np sosów zostaje ziemniaczana, ryżowa, z ciecierzycy, jaglana lub tapioka. Makaron może być kukurydziany, ryżowy (z ryżu brązowego np z firmy TaoTao), sojowy itp. Z kasz wykluczamy pęczak, jęczmienną, owsianą, orkiszową, bulgur (moja ulubiona niestety), a zostawiamy kukurydzianą, gryczaną, jaglaną, komosę ryżową, amarantus, wszystkie ryże i ziemniaki.
Inne rzeczy glutenu nie zawierają - tylko to co zawiera ziarna/mąkę pszenną, owsianą, żytnią, orkiszową, jęczmienną.
Roki, jeśli chodzi o kolacje to nie wiem co lubisz/preferujesz - jak mi podpowiesz to podsunę jakiś pomysł. Mogą być np placuszki cukiniowe z płatkami gryczanymi i fetą, leczo z soczewicy z ryżem, sałatka z kurczakiem, warzywami i orzechami... Jest miliony rzeczy i to pyysznych