reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane dopytam jednak jedno z pierwszych pytań brzmiało w jakim wieku jesteśmy i jakie dziecko chcielibyśmy zaadoptować. Mąż podał nasz wiek oraz odpowiedział, że jak najmniejsze wówczas kierownik OA odpowiedziała , że o malutkie dziecko jest trudno ze względu na 500 +.

reklama
@nafoczka czy jesteś może ?
Dostałam namiar na tą grupę od jednej z dziewczyn ktorej udało sie zostac mamą...
Słyszałam bardzo duzo rożnych opinii na temat prof do ktorej idę, może jest ktoś kogo możecie mi polecić? Dojadę ....

@magda1208 jak dla mnie jedna z największych głupot to +500. Sama znam takie przypadki, „robienia” cyt. Właśnie dla $$$ .... małe dziecko = mału kłopot, ale co później? Odda ? ... masakra po prostu... wiadome,małe dziecko każdy by chciał,ale to trzeba tez brać mocno pod rozwagę właśnie mając z tylu głowy przebieg ciąży,sytuacje matki itp.... moje przedszkole jest integracyjne i mam 3 dzieci z adopcji - wszyscy maja „coś”... „mój” w grupie ma alalie- długo nie mówił, teraz ma 6lat i coraz to nowsze niepokojące symptomy .... w sąsiadującej grupie mamy chłopca z FAS,który wyszedł w momencie jak zaczęli diagnozować dziecko po wielu ciężkich przejściach po cukrze i wszystkim innym co go zawiera. Ehhh.... moja mama mi dzisiaj powiedziała,ze jak by się tylko dało to ona by mi dziecko urodziła :(

@Zofiamartkowska kochana tutaj to chyba „króluje” dr Przybycien, Paśnik, Malinowski

@magda1208 z tymi malutkimi dzieciaczkami w OA jest tak, że trudniej u nich o diagnozę. Niestety wiele rzeczy może wyjść po pierwszym roku życia takiego maluszka. Jak pisałam, mam za sobą kilka spotkań w takim ośrodku i powiem ci że są to bardzo trudne tematy.

A właśnie coś sobie przypomnaialam @roxie123 tabletki ziołowe Castagnus z Herbapol,poczytaj - wspiaalam teraz w gogle i dziewczyny z forum 28dni pisały o tym,to chyba tez PRL obniża.. może któraś dziewczyna to stosowała i coś więcej doradzi

A właśnie coś sobie przypomnaialam @roxie123 tabletki ziołowe Castagnus z Herbapol,poczytaj - wspiaalam teraz w gogle i dziewczyny z forum 28dni pisały o tym,to chyba tez PRL obniża.. może któraś dziewczyna to stosowała i coś więcej doradzi
Ja jak długo zajść nie mogłam w ogóle w ciążę, to zaszłam w pierwszym cyklu z Castagnusem ;) ale zaczęłam wtedy brać też witaminy z grupy B (na czuja, bo wyczytałam w necie, potem po drugim poronieniu okazało się, że mam mutację MTHFR) :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Może komuś się przyda :) schemat dawkowania witaminy D w zależności od aktualnego poziomu

@czarna_mala a teraz jakie plany kochana? Starania czy diagnostyka?

Załączniki

• DFE5736B-4768-4B9D-B617-B6C35D390686.jpeg
    DFE5736B-4768-4B9D-B617-B6C35D390686.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 124
@roxie123 nie robiłam, boję się i nie chce póki co robić. Podjęłam decyzję że zostaje przy swojej gin i nie będę jej zmieniać. Jest dobrym specjalista, znam przypadki ciąż udanych po dwóch wcześniejszych poronieniach, także póki co zostaje.
@olaa90 ja też sierpniowy lew :D i fajny ten schemat dawkowania Wit D. Kurde... A ja biorę tylko 4000 a wg tego powinnam brać 12.5 tys....

reklama
dziewczyny a jak sie ma do tych mutacji MTHR witamina K. Ja ją głównie spożywam z D, bo mam nie dobór, ale przy zakrzepicy z tego co wiem powinno się unikać nawet w diecie witaminy K? Wiecie coś na ten temat, bo teraz nie wiem czy mogą ją suplementować

Do góry