reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie dziewczyny... Kochane mam pytanie o jakie witaminy mam po prosić Panią doktor na wizycie przy mutacji c677 t homo?

@dżoasia kciuki za jutrzejszą betę... Jak dzisiaj samopoczucie?

@burczuś jak się czujesz? Kiedy usg?

Smerfiku Jerzak daje Femibion Natal bodajże, a resztę o której pisała @burczuś opisała tutaj pięknie @gosia321. Większość z nas zamawia te witaminy na iherb.com

Kochana ta mutacja jest bardziej niebezpieczna dla jej posiadaczy. Masz ta sama mutacje co ja tylko ja mam homozygotyczna. Napewno clexan przy staraniach lub po transderze. Do tego metylowane witamiby bo to jest mutacja ktora zaburza metylacje kwasu foliowego i innych witamin z grupy b. Jest utrudnione oczyszczanie organizmu z toksyn. Grozna jest dla posiadacza poniewaz jestes w zwiekszonej grupie ryzyka osob narazonych na wczesny zawal serca wylew udar czy zakrzepice. Jesli chodzi o ciaze moze utrudniac zajscie w ciaze prowadzic do poronien i zwieksza ryzyko rozszczepu kregoslupa rozszczepu wargi i zespolu downa. Ale tu odrazu mowie zwieksza a nie zapewnia. Jak sama wiesz po sobie twoi rodzice przynajmniej jedno z nich mialo ta mutacje i maja zdrowe dzieci. Musisz zbadac sobie i mezowi homocysteine witamine b12 witamine b6 i kwas foliowy. Jesli homocysteina bedzie powyzej 10 to zalecane jest jej zbicie. Niektorzy mowia ze u kobiety najlepiej zeby poziom homocysteiny przy staraniach byl jak najblizej 7 i mniej ale niektorzy lekarze uwazaja ze 10 tez jest wynikiem dobrym. Homocysteine zbija sie metylowanymi witaminami b6 (p-5-p tak nazywa sie metylowana forma) b12 (metylocobalamina) i kwasem foliowym (5-metylohydrofolic acid) dawki trzeba dobrac indywidualnie w zaleznosci od wynikow dlatego wazne jest zeby przed suplementacja sprawdzic poziomy tych witamin. Z wit b6 nie mkzna przesadzac bo moze prowadzic do zaburzen neurologicznych.
Prawdopodobnie skoro mutacje macie w 2 dziecko moze odziedziczyc conajmniej 1 gen po tacie i byc moze po tobie
Mutacja nie wyklucza ciazy ale moze ja utrudnic. I wazna jest profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciazy
Poszukaj sobie u siebie w miescie dobrego hematologa

Tu masz dokładne nazwy metylowanych witamin (wytłuściłam) :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyna na drugim wątku napisała mi, że brała dostinex na obniżenie prolaktyny i się mało nie przekrecila ... Z powodu obniżenia ciśnienia . Ja też mam niskie na co dzień i teraz znowu będzie strach czy to brać. Muszę pogadać z P o skutkach ubocznych . @Kitki a Ty jak się czułaś po tabletkach ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po bromergonie bylam niezywa. Najpierw bralam 1/4 tabl. Poznoej 1/2. I to byl max co dalam rade. Bralam na noc ale mialam jakies schizy, budzilam sie i jakbym mdlala. Chcialo mi sie wymiotowac a nie mialam mocy wstac. A mialam brac 2x1 ze wzgledu na wysoki wynik tej prl wiec to bylo nierealne. Dlatego zmienilam na te drozsze. Destinox raz w tyg sie bierze. Szybko zbija ale ja mialam nega problemy z jelitami. Tak jakby hamowal całą motoryke. Ale zbilam szybko prl. Bralam tylko 6 tyg. Poza tym @roxie123 to ze na mnie tak dzialam czy na kogos tam to nie znaczy ze na Ciebie tez. Poza tym moze lekarz nie karze Ci zbijac.
Ja mam caly czas wysoka prl i zyje. Szczerzd to mam to juz w d... bo walcze z tym od 2013r. i to jak walka z wiatrajami. Zbijam i zbijam i albo malo co schodzi albo sie zbija ladnie i co z tego jak zaraz rosnie. Ja jsstem bardzo nerwowa. Zycie mnie tez nie oszczedzalo wiec od malego mialam nerwy a okres dorastania, problemy rodzinne, rozwoj rodziców i inne atrakcje zafundowane nam przez ojca zrobily swoje. Jest jak jest. Przywyklam do zycia z moja prolaktynowa "przyjaciolka" [emoji6] A Ty roxie luzuj majty i sie nie nakrecaj

@czarna_mala no nie moja wina ze zawsze ktoś coś napisze ze ja później w strachu [emoji23]
Z drugiej strony co to za tabsy kurde żeby tak robiły :/

@burczus &&& [emoji8]

Ano widzisz. Ja jak zajść nie mogłam to brałam Clo, a po nim miałam istną menopauzę i ciążę (takie 2w1), wszystko mi śmierdziało, miałam na przemian uderzenia zimna i gorąca w ciągu minuty, masakra to była [emoji23] albo z innej beczki dostałam kiedyś lek na alergię, na zatrzymanie kataru siennego - Cirrus. Jak tylko ją łyknęłam, to w ciągu pół godziny spałam gdziekolwiek położyłam głowę, odcinała mnie od rzeczywistości ta tabletka, więc wzięłam ulotkę (ja z tych nieczytających ulotki), a tam napisane ze 1 na 1000 osób ma po tym senność [emoji39] no cóż, jestem chyba wyjątkowa [emoji16]
Więc nie ma co myśleć, jak trzeba brać i może pomóc to na tyle co Cię znam będziesz brała, mimo tych skutków ubocznych [emoji8]

Aaa ale Cirrus przydał się kiedyś podczas lotu samolotem, zapomniałam wykupić hydroksyzynę, więc łyknęłam tabsa i spałam cały lot, mimo strachu przed lataniem :)
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Porzeczka1234 śliczna macie córeczkę:)
doktor kazał nam przyjść jak zaczniemy myśleć o drugim dziecku. Kazał powtórzyć te badania które wcześniej wychodziły zle. Tak jak w pierwszej ciąży miałam 3 szczepienia przed i jedno w trakcie.
Z leków biorę:
-encorton 10mg od pozytywnego testu
- fraxiparine 0,4 od pozytywnego testu
- acard 75 od 12 dc
- luteina 2 razy dziennie od pozytywnego testu
- dodatkowo z witamin: prenatal, witamina D, metafolin oraz witaminy b6 i b12
No i mąż brał steryd podczas starań.
W poprzedniej ciąży leki miałam te same choć np steryd wprowadzałam już w okolicach owulacji.

@nafoczka ostatnio u mnie córka u Ciebie syn, teraz czekamy na syna to może tak jak ostatnio pójdziesz w moje ślady i upragnionej córki się doczekasz;)

Dziewczyny jesli chodzi o problemy z przeciwcialami ANA to proponujecie Pasnika czy Przybycienia? Oczywiscie cytokiny nk i to wszystko jeszcze przede mna ale na pewno mam dodatnie ana i to w wysokim mianie(mam duze swiecenie anty ro), a moze ktorys z lekarzy jednak bardziej zaznajomiony w temacie?
W ogole od dzis jestem na antybiotyku bo mam zapalenie oskrzeli:/ i czuje zmniejszenie boli reumatycznych ktore odczuwam od ok 3 miesięcy, zaczely sie miesiac po poronieniu, ciekawe czy antybiotyk tez jakos oslabia dzialanie przeciwciał..w koncu oslabia organizm cos wiecie ja ten temat?
@burczuś mysle o Tobie caly czas i z czekam na jutro :* mam nadzieje ze kropek urosl a cialko kiepsko zmierzone bylo: *
@dżoasia wysokiej bety!!!
@dżoł gratuluje i 3mam kciuki za szybka i bezobjawowa ewakuacje krwiaczka:)

Kochana super daj mi jutro znac i jak to wszystko zalatwimy czy ty podasz moje dane czy ja mam tez dzwonic.
Na 12:30 a on nie przyjmuje od 13 bo takie jest info na stronie
Gosia na stronie jest jakies dziene info;) przyjmuje na pewno od 12 i raczej wystarczy jak @marshia zadzwoni i poda teohe dane, ja sie 2 razy zamienialam wizytami i wystarczylo, ze dzeonila ta, co miala wczesniej wizyte:)

@czarna_mala no nie moja wina ze zawsze ktoś coś napisze ze ja później w strachu [emoji23]
Z drugiej strony co to za tabsy kurde żeby tak robiły :/

@burczus &&& [emoji8]

Roxie, nie nakrecaj sie. Ja lykalam bromergon po calej tabl i to rano, nic mi nie bylo. Do tego przez kilka cykli clo tez rano i wgl mnie to nie ruszalo. Zalezy od organizmu. Moze w ogole tego nie bedziesz lykala a ty juz panikujesz. Jak tak dalej bedziesz sraczkowac to w koncu cie zamkną w psychiatryku. Nie obrazaj sie, po prostu zauwazylam ze strasznie sie zafiksowalas na punkcie tych wynikow. Wyluzuj.

reklama
Może tak odbieracie posty [emoji16][emoji23] nie tyle fiksuje co mnie wszystko ciekawi i wszystko bym chciała wiedzieć bo ja z tych co muszą być doinformowane [emoji3] a jak ktoś wie coś w temacie to wyciągam ile wlezie [emoji4] także nie przejmujcie się mną ja jakoś tak bez stresu na razie tylko ciekawski człowiek ze mnie [emoji23]
Mi po clo nie było nic oprócz wybuchow gorąca w twarz czasami [emoji4] fakt i tak będę brać jak będę musiała może się nie przekrece xD

@burczuś czekamy powodzenia [emoji8]

@dżoasia robiłaś betę?

Ostatnia edycja:
Do góry