reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Może tak odbieracie posty [emoji16][emoji23] nie tyle fiksuje co mnie wszystko ciekawi i wszystko bym chciała wiedzieć bo ja z tych co muszą być doinformowane [emoji3] a jak ktoś wie coś w temacie to wyciągam ile wlezie [emoji4] także nie przejmujcie się mną ja jakoś tak bez stresu na razie tylko ciekawski człowiek ze mnie [emoji23]
Mi po clo nie było nic oprócz wybuchow gorąca w twarz czasami [emoji4] fakt i tak będę brać jak będę musiała może się nie przekrece xD

@burczuś czekamy powodzenia [emoji8]

@dżoasia robiłaś betę?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, krew oddana o 7. Ostatnio jak sprawdzalam o 8.40 to juuuuz byl wynik, ciekawe o ktorej bedzie dzis:)

reklama
@bertha - ooo! to dobra wiadomość w sumie, bo mi wczoraj wyszło w 15dc endo grubości 8mm. Lekarz powiedział, że jest dobre jak na połowę cyklu (ja mam 34/36 dni cykl), aczkolwiek nie wiem czy nie powinno być już ciut grubsze?
edit: kurcze, teraz doczytałam, że Ty masz 8mm w 6dc już :O hmmm...
Co do potworniaka, moja kuzynka miała i musieli jej wycinać. Pokazali jej potem tę wycinkę. Coś okropnego - miał zęby i włosy ten jej potworniak. :p

@mokka25 - super, że masz już plan leczenia! ;)

@roxie123 - oj marzę o heparynie nie w zastrzykach... :D ale tyle się naszukałam, że chyba naprawdę takiej co my potrzebujemy nie ma :( Pytałam też kilku lekarzy i eee-eee, ni ma alternatywy.

@Kwiatuszekk23 - ja też nie słyszałam i nikt mi np. nie kazał, by mój M badał MTHFR.

@gosia321 - mądre słowa! popieram.

@marshia - Dziękuję, że pytasz. ;) Odnośnie mojej wizyty:

Wyniki hormonów itd. gin powiedzial, ze bdb, ze ten stosunek FSH do LH wynosi 1 wiec idealnie. Obraz usg ocenia na bdb - jest w lewym jajniku pęcherzyk dominujący 15 mm (który mogłam juz wczoraj i dziś czuc i tak było bo co pare chwil czuje uklucie) zreszta ten pęcherzyk na usg od razu i mi i jemu rzucił sie w oczy, takze fajnie bo w listopadzie mialam wuchte rownych pecherzyków, nie było w 8dc widać dominującego.... generalnie powiedzial ze wszystko wyglada bdb i ze warunki idealne na zajście w tym miesiącu....... Endometrium mowil, ze ok jak na 15 dc (ja mam cykle 34/36 dni) - miało 8mm. Wg mnie mogło by byc grubsze No ale moze sie nie znam....... nie wiem, niby to polowa cyklu, do owu jeszcze troszkę... Co myslisz?
Na podstawie hormonów (wyników), i obrazu usg ocenił ze nie mam PCO... Co jeszcze - co do sterydu powiedzial mi, ze na razie nie widzi wskazań a jak zaczne brac to moze mi to rozwalić nadnercze i wolałby zebym nie brała bo moge przegiąć. Ogólem - cieszę sie ze na usg wszystko git. A co bedzie w praktyce.... zobaczymy. ;]

@marshia - kciuki za Twoj dzisiejszą wizytę! ;*

@dżoasia - kciuki za dzisiejszą betę! Czekamy na informację:)

@Marthi tak myślałam ;p niestety dla nas same nieprzyjemności w tym wszystkim... chociaż nie sorry sexy są przyjemne :D :D :D

Ja dzisiaj wyjątkowo wstałam z łóżka wcześnie ... w nocy budziłam się ze shizami krzyczałam do M , że jakieś dziecko stoi czy widziałam coś mi się pośniło nie teges ... a on jest na tyle udany , że śpi i mi odpowiada nie wiadomo o co kaman haha dobrani jesteśmy nie ma co :D chciałabym być już po wizycie i wszystko wiedzieć co i jak , a przede wszystkim kiedy starania można zacząć ... podejrzewam jednak , że nie prędko :/
Idę się ogarnąć i na jakieś zakupy , zupkę by zrobić jakąś bo klopsiki mam z wczoraj .

&&& za wizyty , bety i testy ;*

@kas90 miałam konsultacje u genetyka po kariotypach, powiedział wprost wada syna to przypadek... Powiedział tylko o metylowanym kwasie foliowym i w sumie dawkę odpowiednią kazał dobrac z ginekologiem...dlaczego uwaxasz że powinnam to jeszcze skonsultować?

@dżoasia uważasz że to za niska beta? Musi być przyrost conajmniej 100 procent.... To było 4 jest 16....

@burczuś ja też trzymam kciuki....

A jak tam @funia @Destino?

@dżoasia a skąd info ,że ma przyrastać szybciej? Za szybko rosnaca beta rownież świadczy o nieprawidłowosciach. Nie znam sie na standardach przy in vitro...ale wg mnie rośnie wporzo.

reklama
Do góry