reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mokka25 kochana zrobisz w poniedzialek i bedziesz wiedziala. Poczatki sa trudn, jednak trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze [emoji8]

@magda1208 oj bedzie. Naiwnie myslalam, ze moze bede miala "normalne" dziecko. Jednak u mnie w rodzinie same wielkoludy [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć, czy można do Was dołączyć? Jestem Ewelina, w lipcu 2016 roku poronilam w 6 tyg. Bardzo długo staraliśmy się, ale nie nie udawało okazało się że mam wysoką porlaktyne biorę leki nadal nic.. jakoś w wrześniu zrobiłam test była jasna kreska ale za kilka dni już jej nie było, myślałam że to ciąża biochemiczna, w listopadzie pojechaliśmy do kliniki akurat były darmowe konsultacje brałam clo był ładny pęcherzyk dostałam zastrzyk i się udało test pozytywny beta rosła i koniec na tym na usg nic nie było widać przed długi czas, później beta spadła prawie do minimum ciąża biochemiczna, pomyślałam że napiszę tu do was może coś mi doradzicie czytałam was ale kompletnie nie wiem o czym piszecie tzn nie znam się na tym wszystkim moja wiedza odnosi się tylko do cyklu stymulowanemu czyli clo i zastrzyku, myślimy z mężem jechać znowu do tej kliniki i jej powiedzieć o tym wszystkim, myślę też o badaniu nasienia ale kompletnie nie wiem jak to wygląda. Kilinka jest w Białymstoku 120 km od mojego miasta, jak tam byliśmy to gin zrobiła na nas dobre wrażenie. Chciałabym się dowiedzieć co mogę jeszcze zrobić, a kompletnie na tym się nie znam

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj @××Ewela×× . Jasne,zapraszamy,choć oczywiście szkoda,że w takich okolicznościach...
Czy oprócz prolaktyny masz porobione jakiekolwiek inne badania? Myślę,że po 2 poronieniach konieczna jest dużo głębsza diagnostyka.

Witaj @××Ewela×× . Jasne,zapraszamy,choć oczywiście szkoda,że w takich okolicznościach...
Czy oprócz prolaktyny masz porobione jakiekolwiek inne badania? Myślę,że po 2 poronieniach konieczna jest dużo głębsza diagnostyka.
Robiłam jakiś czas temu chyba w czerwcu pakiet badań chormonalnych czy jakoś tam i można powiedzieć że były dobre wyniki, więcej badań nie robiłam nie wiem nawet jakie

Robiłam jakiś czas temu chyba w czerwcu pakiet badań chormonalnych czy jakoś tam i można powiedzieć że były dobre wyniki, więcej badań nie robiłam nie wiem nawet jakie

Witaj kochana, badanie nasienia jest dobrym pomysłem, chociaż w sumie w ciążę zachodzisz, więc niestety prawdopodobnie problemem będzie utrzymanie ciąży. Napisz jakie badania miałaś robione w ramach tego pakietu, to na pewno postaramy się coś jeszcze doradzić :)

@xxEwelaxx witaj. Badan jest mnostwoi troche kosztuja. Na poczatek polecam badania na tocznia i trabofilie, homocysteine i tarczyce. Badanie nasienia jak najbardziej warto zrobic.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To są badania które robiłam w czerwcu miałam je że sobą w tej klinice
20180101_133218.jpg
20180101_133243.jpg

Załączniki

• 20180101_133218.jpg
    20180101_133218.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 459
  • 20180101_133243.jpg
    20180101_133243.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 448
Szczęśliwego Nowego Roku i spełnienia marzeń.
@marshia pisałam Ci żebyś spróbowała ziół ojca Sroki .A castagnus to ziołowy lek na prolaktynę .I tak jak Dedtino pisała kiedyś był stosowany przez dziewczyny z tego wątku.

To są badania które robiłam w czerwcu miałam je że sobą w tej klinice Zobacz załącznik 833932Zobacz załącznik 833933

Ta badania faktycznie wygladają ok.
Możesz zrobić dodatkowo ana1, ana2 - jeśli wyjda pozytywne to ana3. Dodatkowo badania na wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego (jak poszukasz w internecie to znajdziesz całą listę) oraz mutację mthfr. Może dziewczyny mają jeszcze jakieś pomysły.

reklama
Myślę przejechać się do tej kliniki i zapytam też jakie on mi proponuję badania, kompletnie nie wiem co robić bo według lekarzy wszystko jest ok A jednak można powiedzieć że dwa razy ciąża biochemiczna była

Do góry