reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jak najbardziej można wykonać badania przy pustym jaju. Bada się kosmówkę, a nie tkanki zarodka. Nie wiem jak jest w innych laboratoriach, ale ostatnio moja koleżanka miała problemy z oddaniem próbki w Prokocimiu. Wymagali żeby materiał został wyodrebniony przez patomorfologa. A ona mimo że poroniła w szpitalu, to odmówiono jej tam odpowiedniego zabezpieczenia próbki, więc sama zalała ją solą fizjologiczną i w takiej formie chciała oddać. I tu zaczęły się schody. Szukała prywatnie miejsca gdzie przygotują próbkę zgodnie z wytycznymi laboratorium.

@Ilis91 kariotypy zrobisz w Prokocimiu na Nfz. Weź dla siebie i męża skierowanie z dopiskiem pilne, to naprawdę przyśpiesza wizytę. Ja czekałam ok. 3 miesięcy, ale czas uzależniony jest od ilości chętnych, warto zapytać.
@Funia90, @Destino brzuszki cudowne [emoji7]
@Maciejka78 nóżki, rączki [emoji7] to już taka miniaturka człowieczka, a nie krewetka [emoji13] super, że wszystko ok
@Porzeczka1234 Zosieńka przepiękna [emoji8] fajnie, że z oczkami troszkę lepiej.
@Liluli kawaler jak się patrzy [emoji4]
@magda1208, @Ilis90 czekamy razem z wami na jutrzejsze usg.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@Liluli piękny ten Twój mały kawaler :)
@Maciejka78 cudownie że wszystko jest OK! Niech Cię maleństwo juz wiecej nie straszy tylko sobie spokojnie rośnie
@Funia90 @Destino cudowne brzuszki :) Widać że żyrafka już się nie może doczekać małego i my też :)
@Porzeczka1234 Zosia jest najcudowniejsza na świecie :) Wzruszyłam się....
@kas90 mojej siostrze pielęgniarki na Kopernika poleciły laktator Medela podobno drogi ale wart swojej ceny. Ale to odciąganie to cięzka praca jak widziałąm
@magda1208 @Ilis91 wierzę że u Was wszystko jest dobrze tylko za wczesnie poszłyście na 1 wizytę
Medela na mnie nie działała. Za to Avent już tak. Najlepiej kupić elektryczny. Ja kupiłam ręczny i strasznie się namęczyłam. Tymoteusz odrzuca prawego cycka, dlatego dopiero jak jest na połśnie mogę mu go wcisnąć jak się uda. Jak nie to muszę odciągać.

Warto kupić nawet jeśli nie planuje się dłuższych wyjść bez dziecka. Często pomaga rozkręcić laktacje podczas kryzysów.

@agatush, wybawco!:D odciągnęlam 60 ml jak mala jadla z drugiej piersi. Szok jak leciało. Jak tylko przestawala ssac, to nie lecialo.
Czyli u mnie to kwestia psychikiki
Hura!! No widzisz :-) sukces :-) cieszę się że pomogło :-*
@kas90 suepr[emoji5]
@agatush zostajesz naszym doradca laktacyjnym na watki[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj tam doradca od razu :-) staram się trochę pomóc ile wiem :-D a jeśli tylko będę mogła pomóc to tylko serducho się raduje [emoji8] [emoji4]

reklama
Do góry