reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny czy brak objawów to zły znak ? Od początku jakoś tak ich brak... ale pare dni temu pojawił się ból piersi... myślałam ze to efekt duphastonu ale dzisiaj nie odczuwam go wogole ;(((

reklama
Ja kupiala canpol easy start,jutro ide do smyka odebrac,zobaczymy jak sie sprawdzi jak bedzie mlecKo[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tez mialam przy synku i polecam za te cene. Przy corce 8 lat temu mialam medele swing bo tak w szpitalj polecali, za o wiele wieksza kase i powiem ze wiekszej roznicy w jakosci nie widze

@Funia90 - bedziesz zadowolona z tego laktatora zobaczysz a medela...no cóż za firme tez sie placi[emoji6] Ja w pierwszrj ciazy bylsm tak zielona i spanikowana ze wszystkim ze kupowalam to co polecali na szkole rodzenia i robilam tak jak kazali. Np. w szpitalu mowili ze mm robic tylko i wylacznie na przegotowanej wodzie mineralnej i polecali od razu bebilon ha. Wiec rok czy 1.5 karmilam dziecko tym mlekiem niepotrzebnie bo to dla dzieci z problemami alergicznymi. No i ta woda...kupilismy specjalnie osobny czajnik dla corki i maz tarfal te zgrzewki wody na 3p. i gotowalam w osobnym czajniku i mleczko i picie tylko z tej przegotowanej mineralnej. Oczywiscie tylko ta co polecali niby najlepsza fla dzieci. Jak sobie teraz przypomne to smiac mi sie chce. No ale tak chuchalam i dmuchalam na ta moja corcie [emoji5] teraz z synkiem juz jestem o wiele madrzejsza. Wiem np ze w oilatum czy emolium kapie sie dzieci ktore maja sucha skore. Kapie go w plynie dla niemoelat ale zwyklym z hipp a cotke w emolientach mylam chyba ze 3 lata. Ich skora wyglada tak samo. Jest wiele przykladow ze nie zawsze trzeba uzywac to co najdrozsze bo wcale to nie jest najlepsze. No ale na bledach sie czlowiek uczy[emoji6] [emoji5] [emoji5]

Dziewczyny mocno trzymam kciuki za Wasze bety i usg. Ja wierze w Wasze kropeczki i mam przeczucie ze bedzie dobrze [emoji2]

@olaa90 z nimi tak już jest raz sa raz nie ma ... każda ciąża jest inna każda z nas jest inna więc wiesz [emoji4] jedne mają inne nie głowa do góry ;*
@anetkruczek chwal się chwal [emoji4] coś ukrywasz hmm ? [emoji6]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja też wam cały czas kibicuje. Za wszystkie dobre wiadomości trzymam kciuki!! Teraz szczególnie od @magda1208 i @Ilis91
@czarna_mala pytałaś co u mnie! Brakuje mi tygodnia!!! Ala ma trochę słabe ramionka i chodzimy sobie na rehabilitacje i w domu też z nią muszę ćwiczyć. Poza tym jest cudowna a płacze tylko z dwóch powodów jak mnie nie widzi i jak widzi moją teściową;) na szczęcie rzadko przyjeżdża!!
Z synem z kolei biegam też na rehabilitacje(ten z kolei z nogami) do ortodonty i do alergologa na odczulanie! Nieraz jest ciężko to wszystko zgrać ale bardzo pomagają mi moi rodzice a m niestety całe dnie w pracy. Poza tym to chyba wszystko dobrze:)
@kas90 u mnie bardzo pomógł espumisan i dodatkowo masowałam jej brzuszk, mocno dociskałam kolanka do brzuszka. Tak mi doradziła położna. Można jeszcze rozgrzewać termoforem brzuszek. Ja tak nie robiłam ale podobno też pomaga. Był moment że razem płakałyśmy ona z bólu a ja z bezradności!!
@bertha @marshia @czarna_mala @burczuś ciężko wymienić wszystke czeka na dobre wiadomości od Was.
Buziaki dla wszystkich!

@dżoł - dzięki za odpowiedź ;) Co to jest MIO? Czy Ty w ciązy nie brałaś metyli? Miałaś jakąś mutację mthfr czy coś tego typu stwierdzone?

@Ilis91 - doskonale wiem co czujesz, ja planuje teraz podejść do 3 próby i boję się jej jak ognia, boję się, że może się tak zdarzyć, że clexane, metyle itd. też nie pomogą i historia się powtórzy. Wcześniej byłam tylko na dupku, lutce i accardzie, teraz dojdzie heparyna (której się boję) i metyle, ale wiem...doskonale wiem...że nie ma żadnej pewności, że jakieś leki pomogą, bo to może być loteria. Tym bardziej, że u mnie wady genetyczne, mimo zdrowych kariotypów u mnie i męża, się pojawiły. I na to - nie ma rady. Żaden lekarz, żadne leki czy szczepionki nie pomogą.

@magda1208 - napiszę szczerze, że nie znam się aż tak na becie by Ci coś doradzić. Nie wiem czy może tak być, że wyniki się już nie podwajają, nie chcę pisać nic na "tak", czy na "nie" bo nie chcę Ci robić złudnej nadziei, czy też dołować. Trzeba wierzyć, że jeszcze może być dobrze, ale być też przygotowanym na najgorsze. Tak uważam. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Miło by było gdyby nas wszystkich zaskoczyła :)

@bobasek1990 - bardzo Wam kibicuję! ;*

reklama
Do góry