reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apropos dyrdymał - popieram @burczuś - choć sama mam czasem różne myśli.
Wczoraj żaliłam się Pixi, ze jak idę do mojego gina, on wpisuje mój pesel, do tego ma cały zlepek historii (ile schorzeń, ile poronień, zero dzieci) to sobie na pewno myśli: "ale popsuty egzemplarz.... dobrze, ze ja na taką nie trafiłem, ale kicha, ale porażka" itp itd.... Ale potem sama szybko stawiam się do pionu i myślę, ze jeśli ktoś ma takie myśli to jest zwykłym bucem i swiadczy to o jego braku kultury, obycia, ogłady, zerowej empatii.... ale to już problem takiej osoby.
A ja przecież jestem zajebista, bo potrafię się podnieść po każdej stracie, cisnę dalej tę walkę, do tego mam tyle lat ile mam, ale bosko wygladam ;) ;) ;)
I nie chodzi mi w tym tekście o mnie, tylko o to, ze każda powinna tak myśleć o sobie w tych gorszych chwilach. Bo każda tutaj jest prawdziwą fighterką, a Ci którzy tego nue doceniają są zwyczajnie prostymi ludźmi w tym najgorszym znaczeniu tego słowa.

reklama
Co wy myslicie o inseminacji. Czy w ogole warto sie w to bawic? Szanse od 5 do 25 procent takze male. Bylam dzis u ginekolog. Czekam na wynik hormonow i cykl, ze stymulacja jesli bedzie ok.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 ja bym chciala sprobowac jak mi nie wyjdzie po 2-3 cyklach. Pamietaj ze w tych statystykach to faceci z brakiem dobrych plemnikow, choroby genetyczne, choroby macicy, problem ze sluzem, jajeczkowaniem itp.
i dlatego wychodzi tak mały procent powodzen, bo musza srednia wyciagnac.
My nie mamy tych wszystkich problemow wiec glowa do gory ;)

Dziewczyny dobra duszyczka doniosła mi, że tu dzisiaj takie wielkie święto i nasza kochana @Porzeczka1234 urodziła!!! Kochana tak sie ciesze twoim szczesciem!!!! Nie wyobrazam sobie tej radosci jaka musi być dzisiaj w waszych sercach!

Odnioslas wielkie zwyciestwo i ogromnie gratuluje bo urodzil sie Twoj piekny cud!! Zosieńka jest idealna. @kas90 oczywiście również gratuluję!!

U mnie ostatnio troche dolin zwiazanych z 30 stka .. te, ktore przezyly pewnie wiedza, ze smuteczek sie pojawia. Ale nie biadole juz, mialam mnostwo pracy.. nadal odkopuje sie z zaległosci.
Do tego czas rodzinnych spotkan zw. z moimi urodzinami i mojego M.

Otrzymalam wynik z badaniami mikromacierzy po poronieniu.. była wada tak jak myslala moja gin. Trisomia 22, płeć znowu żeńska. Ja juz nic nie rozumiem raz poroniłam zdrową teraz chorą. Nie wiem już co gorsze. Czy leki by zadziałały gdyby była zdrowa? Czy może trisomia pojawiła się w wyniku immunologii? Badania w lodzi musialam odlozyc ze wzgledu na chore ucho. Przyplatalo mi sie chyba jakies zapalenie. Takze bede sie badac ok 20 listopada. W poniedzialek mam histeroskopie, drugie podejscie bo wczoraj nie mogli mi zrobic bo znalezli jeszcze troche krwii w srodku... Az szkoda gadac ciagle pod gorke.
Dobrze jednak, ze moj lekarz nie wyrazil zgody na badanie bo podobno mogliby uszkodzic jakowody gdyby wdmuchali ta krew do srodka..
Nie mialam juz okresu dwa dni a jednak w srodku jakies brudzenie jesscze bylo i pozniej wylecialo...

Przykro mi było cholernie..
Wybaczcie, ze nie odnosze sie do Was wszystkich ale nie ma opcji nadrobic tego wszystkiego. Postaram sie na biezaco czesciej tu zagladac.
Musialam jakos poskladac swoja glowe po ostatnim razie. Pewnie rozumiecie.
Co u Was kochane? Moze jakies streszczenie?

@Porzeczka1234 gratuluję Ci Twojego Skarbu! Tak się cieszę, że dotrwałaś do samego końca! Odpoczywaj kochana teraz i ucałuj Malutką:-)

I ja też Wam napiszę tak jak @Porzeczka1234 walczcie dziewczyny z całych sił o swój Cud i wierzcie że się uda!!!
Zawsze jak rodzi się na forum dziecko to ryczę i wspominam jak pierwszy raz zobaczyłam moją Alę, emocje nie do opisania, trzeba to przeżyć, życzę tego każdej z Was!!

To teraz chyba @bea25ta Twoja kolej!?

@Porzeczka1234 Twoj cud Zosienka jest z Toba i Tatusiem[emoji5]ucaluj sliznotke od forumowych cioc[emoji8][emoji8][emoji8]
Alez sie ciesze[emoji5]

@kas90 alez oczywiscie juz streszczam hihi[emoji16]tak,wyprzedzilas mnie ,Porzeczka urodzila,Bertha czeka na znak od dzidzi,
A tak to nikt nie testowal i nikt nie zaciazyl,narazie cisza ale bede pamietac o streszczeniach[emoji4]
Placz ze szczescia ,bo to wszytsko piekne[emoji5]

@roxie123 kochana tule mocno,szczerze to ja juz bardzo odliczam dni do Twojej wyprowadzki,chce zebys zaczela zyc w zdorwiu paychicznym
Ciesze sie ,ze troszke energii w twoich postach[emoji5]i tak jak @llis91 uwazam ,ze karma wraca

@llis91 ja odstawilam luteine tydzien temu,nic mi nie bylo.
Przed zaaplkiowaniem szorowalam rece mydlem antybakteryjnym.
Przy luteinie nie ma sesnu badac raczej progesteronu.

@pixi.nova myslam dzis o Tobie.
Jedno jest pewne Twoja corka nie mialaby sznas wedlug natury ,dlatego tak sie stalo.
Nie trac nadzieji,walcz dalej,dobrze,ze Twoj gin zareagowal i nie zrobili histero.
Hmm streszczenie...czekamy na testowanko Berthy,llis91 tez na dniach testuje.
@bobasek1990 i @maciejka79 udalo sie zobaczyc dwie kreseczki ,a tak to hmm nie pamietam na ktorym etapie zniknelas.
Czekamy na Ciebie,wpadaj czesciej[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry