reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 Dziękuje za pamięć kochana! Ciesze się, że u Was wszystko dobrze :)
@marzycielka81 Niby lekarze mowia, ze to dobrze ze byla wada bo to znaczy, ze tak by sie moglo udac. Ale ja poronilam tez zdrowe ciaze.. wiec co mam o tym myslec?
Boje sie histeroskopii ale chce to miec za soba..
Ehh tak bym chciala przepedzic te czarne chmury nad nami..

reklama
@Pixie.nova szczerze to nie wiem co Ci napisac. Jakis powod musi byc. Nie wiem czy Ty wierzysz w przypadkowasc wad genetycznych bo ja nie wierze. Mimo tego, ze genetyk ginekolog itd twierdza ze to przypadek. A w badaniach cos wyszlo u Ciebie?

Histeroskopia do przezycia? Gdzie masz robiona?
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jesteście wspaniałe @bea25ta dziękuję ,że to napisałaś bałam się strasznie.

Zosia nasz największy cud urodzona przez cc 9:59 waga 3150 gram 56 cm jesteśmy bardzo szczęśliwi. Teraz kilka słów walczcie dziewczyny o ten cud nie ważne jest wszystko co mamy posiadamy nie poddawajcie się nigdy gdy rodzi się dziecko zmienia się wszystko i ono jest najważniejsze.
Porzeczko mimo że nie byłam obok to my wszystkie byliśmy myślami z tobą. Ten najważniejszy i najtrudniejszy moment jest już za Wami. Teraz cieszcie się sobą i uczcie siebie na wzajem. Wszystkie tu czekalysmy z niecierpliwością i chyba tylko nasza @kas90 zrobiła nam szybkiego pikusa. Gratulacje wyczekanego cudu ♡♡♡

Dziewczynki help!!! Moj kwas foliowy w 8 tyg ciazy 23,70 przy normie do 16 myslicie, ze metyle co 2 dzien brac? Kurde no za wysoko a naczytalam sie o mozliwym zespole downa przy nadmiarze kwasu i schizuje przyznaje. Ja nie mam mthfr ani leiden bralam wczesniej bo mialam wysoka homocysteine.

Dziewczynki help!!! Moj kwas foliowy w 8 tyg ciazy 23,70 przy normie do 16 myslicie, ze metyle co 2 dzien brac? Kurde no za wysoko a naczytalam sie o mozliwym zespole downa przy nadmiarze kwasu i schizuje przyznaje. Ja nie mam mthfr ani leiden bralam wczesniej bo mialam wysoka homocysteine.
Nie bierz wogole przez pare dni. Wg mnie... a potem zbadaj raz jeszcze.

ZD jest powiązany bardziej z wysoką homocysteina a nie kwasem i myślę że to może być przez metyle ale mam przeczucie ze tak by wyszło u większości nas (dlatego kwasu i B) nie badałam :p jak nie weźmiesz to nic się nie stanie ale jak będziesz brać to tez myślę że będzie ok :) kwas bierze się praktycznie do końca ciąży oraz podczas karmienia :*

@burczuś

@Maciejka78 Ja bym odstawiła. Pewnie mnie zlinczujecie ale ja sie boje, ze ta wada mogla byc wlasnie od zbyt duzej dawki witamin, metyli itd. Teraz sie zastanawiam czy nie brac zwyklego kawsu 5 mg jak zalecala Jerzak. W poprzednich ciazach nie mialam wad a bralam zwykly kwas, homocysteina tez byla w normie. Takze twoja decyzja ale mi tlumaczylo juz kilku lekarzy, ze moja MTHFR A hetero nie odpowiada za metylacje a krzepliwosc i wchlaniam ten zwykly kwas co widac po homocysteinie. Nie wiem czy te metyle sa do konca przebadane.. Towarzystwo ginekologiczne ich nie zaleca..
W kazdym badz razie ja w kolejnej ciazy chyba postawie na zwykly kwas

@Porzeczka1234 porzeczuś kochana gratuluje wkońcu możesz utulić swą wyczekaną córkę, ucałuj ją od Ciotki forumowej, jeszcze raz gratuluje teraz niech kwitnie Wasza milość rodzicielska.
dziewczynki jutro się postaram nadrobić bo dziś miałam dzień cały za kółkiem i ledwo widzę
ale widzę że @anetkruczek czarodziejko Ty moja:-*

reklama
@pixi.nova ciezkie te wszytskie wybory ale idz za glosem intuicji,ja bralam ,biore tylko prenatal uno,tam jest 0,4 metylowanego i 0,4 zwyklego kwasu.
B12 metylowana i b6 zwykla,jakos czulam ,ze to mi wystarczy.

@Maciejka78 ja bym nie brala kilka dni i sprawdzila ponownie,ew jak nie masz mutacji to na kilka dni jak sie boisz calkiem odstwic bierz zwykly lub zjedz po prostu jakies awokado czy cus[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry